Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/barbaramorithebest

Marketing

kako je počela barbarina priča...

Prvi nastavak: lijepa, ali siromašna Rosario napušta rodni Meksiko i odlazi u daleki Urugvaj. Na dokovima Montevidea traga za srećom i pronalazi ljubav. U njen život ulazi Yuyi Mori. Ona Meksikanka, on urugvajski Japanac, ona katolkinja, on zen-budist, ona mestik, on žut. Sve je protiv njih. Veza puca, no kao dokaz ljubavi ostaje joj troje djece: Kenya, Barbara i Kintaro.

Drugi nastavak: Yuyi napušta obitelj, a Rosario Urugvaj i jedne vrele ljetne noći silazi s vlaka na željezničkoj stanici u mnogomilijunskom Mexico Cityju. Kenya plače, Kintaro puni pelene, a Rosariji se slama srce kad joj trogodišnja Barbara stisne ruku i upita: "Mamice, a kad će doći tata?"

Treći nastavak: Barbara ima četrnaest godina. Rosario traži posao, Kenya upisuje tečaj glume, a Kintaro markira i svira gitaru. Barbara prije podne ide u školu, navečer uči, a u međuvremenu radi kao konobarica. Mlada je i neiskusna, tek propupali cvijetak, a lokal je prepun latinskih zavodnika koji bi ga rado ubrali.

Četvrti nastavak: u kantinu ulazi modni dizajner Marcos Toledo. Naočit, bogat i uspješan muškarac ne skida oči s bujne djevojčice. U Barbarinu srcu budi se dotad nepoznat plam, no ubrzo se pokazuje da su namjere gospodina Toleda čiste. Izvlači Barbaru iz mračne gostionice i vodi je na reflektorima obasjane modne piste Mexico Cityja.

Peti nastavak: Barbara živi rastrgana između poročnog promiskuitetnog svijeta visoke mode i obitelji koja se ljubavlju, razumijevanjem i dobrotom bori protiv siromaštva. Njena je nevinost stavljena na kušnju, no Barbara na kraju upisuje glumačku školu El Centro de Estudios de Formación Actoral.

Šesti nastavak: Barbara ima osamnaest godina. Njeno tijelo je tražena roba u modnim krugovima, no njeno srce žudi za uspjehom na daskama koje život znače. I onda, jedne večeri, dok je rutinirano skidala sa sebe haljinu vrijednu četvrt milijuna pesosa, na vratima svlačionice pojavljuje se senor Gonzales.

Sedmi nastavak: Barbara u ruci drži ugovor za snimanje prve telenovele. Pristaje i postaje Leticija u sapunici "Al norte del corazón". Uloga je mala, godinama poslije njeno će ime biti spomenuto tek u abecednom popisu sporednih glumaca na IMDb-u, no Barbara sja od sreće.

Osmi nastavak: dvije godine poslije, Barbara postaje Mónica San Millán, jedno od troje djece Maríje Inés Domínguez u "Mirada de mujer", realističnoj drami o nevjeri, neželjenoj trudnoći, međurasnoj ljubavi, raku dojke, prehrambenim poremećajima i obiteljskom nasilju.

Deveti nastavak: Barbara dobiva prvu glavnu ulogu; ona je Santa u telenoveli "Me muero por ti", srcedrapateljnoj priči o incestuoznoj ljubavi.

Deseti nastavak: Barbara je sad Carolina Morales, heroina telenovele "Amores querer con alevosía", dirljive priče o ženskoj potrazi za savršenom ljubavi. Jedan je cilj, ali do njega vode mnogi putovi na kojima se susreću žudnja, iluzije, izdaja, povjerenje, radost, oprost, nježnost, prevara i poštenje. Istovremeno sjaji u kazališnoj predstavi "Vaselina" i nadahnuto glumi u cjelovečernjem filmu "Inspiracion". Zaljubljuje se u glumca Sergija Mayera. Burna veza traje kratko, a Barbari za uspomenu na brak ostaje sin Sergio Mayer Mori.

Jedanaesti nastavak: Barbara odlazi u Miami i snima 126 jednosatnih epizoda serije "Amor descarado", moderne verzije kraljevića i prosjaka u kojoj se siromah zaljubljuje u prelijepu bogataševu zaručnicu koja mora birati između bogatstva i prave ljubavi.

Dvanaesti nastavak: Godina je 2004. Barbara otima ulogu života Sari Maldonado, Patriciji Manteroli i Susani González te postaje Rubi, predivna sirotica koja će učiniti sve kako bi postala bogata: čak će se odreći i najveće ljubavi života.

Trinaesti nastavak: Barbara pronalazi put do stranica Klika, rastapa otvrdnjela novinarska srca, u redakciji budi uspavani erotski život i priča se polako privodi sretnom svršetku.

Post je objavljen 17.01.2007. u 12:48 sati.