Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vidikupiudji

Marketing

Jedinstvo jednostavnosti, funkcionalnosti i luksuza

Piše: Mirjana Mikulec
Kako izgleda realizirani projekt uređenja interijera prave urbane vile u Zagrebu


Riječ je o dvoetažnoj novogradnji od ukupno 600 četvornih metara. Dnevni boravak je smješten u prizemlje i izrazito je jednostavan - bijela sjedeća garnitura i stakleni stolić za kavu na crnim kotačićima smješteni su uz prozore kroz koje se pruža pogled u zelenilo dvorišta. Sukladno pravilima minimalizma, zavjesa i tepiha nema. Toplinu daje luksuzan luster smješten u središnji dio prostora.

Nastavak dnevnog boravka napravljen je u stilu velikog hodnika, u kojem se nalazi samo dizajnerski blagovaonski stol i stolice, izrađeni od kroma, stakla i bijele kože. Pretprostor koji vodi do blagovaonice nema niti jedan element namještaja, osim bijele stolice/naslonjača retro dizajna. Kuhinja je bijele boje, s elementima jednostavnih linija, te srebrnim kromiranim elementima.

Maksimalna iskorištenost prostora postignuta je na način da je kuhinjska radna površina ujedno sudoper, štednjak te šank-stol, uz koji su postavljene jednostavne bijele kromirane bar-stolice prekrivene kožom, s naslonom koji se može podesiti na željenu visinu.


Dojam bjeline i čistoće dodatno upotpunjava i veliki prozor smješten iznad dijela radne površine. Drvenim podom koji je iste boje kao i parket u dnevnom boravku (breza), kuhinja je dodatno postala nastavkom dnevnog boravka, od kojeg je fizički odijeljena staklenom stijenom.

U kupaonici dominiraju prirodni materijali: podovi, zidovi i obloge na dijelu sanitarija izrađene su od bež mramora travertino (koji je vrlo lagan za održavanje) te tamnog drva na horizontalnim plohama (polica za odlaganje stvari, te atipični element koji se u nastavku pretvara u policu koja je ujedno “držač” lavaboa).
Sanitarije su bijele boje, suvremenog dizajna zaobljenih linija. Tuš-kabina je dizajnirana tako da vizualno ne predstavlja zasebnu cjelinu, nego je dio kupaonice - mramorni pod i zidovi na kojima je samo pričvršćen jednostavan tuš odijeljeni su “nevidljivom” fizičkom barijerom - staklenim vratima.
Mramorom i drvom je postignut efekt prirodnog okruženja, a cijela kupaonica svojim jednostavnim linijama ne odudara od ostatka kuće. Iako minimalno namještena, spavaća soba odiše toplinom drva, postignutom drvenim parketom tople boje, koji se nastavlja i u obliku maske za radijator.

Krevet je izrađen u kombinaciji drva iste boje kao podovi, te dodatnom “daskom” iznad uzglavlja, što, uz svoju očitu praktičnu funkciju, ima i važnu estetsku komponentu. Na suprotnoj strani je zid na kojem su smješteni high-tech TV i glazbena linija. U kutu se nalazi fotelja koja svojom bojom odudara od uobičajenog minimalističkog prostora - svojom žarko crvenom bojom i vrlo neobičnim dizajnom u obliku cvijeta preuzima cijeli dio prostora u koji je smještena, razbijajući svojom toplinom dojam predvidivosti i sterilnosti.

Uz spavaću sobu je smješten visokofunkcionalni walk-in ormar drvenih zidova i polica boje čokolade, s kromiranim držačima polica. Zbog veće iskoristivosti prostora, iluminacija prostora je postignuta upotrebom jakih halogenih svjetiljki. Najreprezentativniji dio prostora je unutarnji bazen, koji svojim izgledom podsjeća na prirodne bazene.






Post je objavljen 03.01.2007. u 22:15 sati.