Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/angelinajolie4ever

Marketing

Angelina Jolie Božić provela s kolumbijskim izbjeglicama

Image Hosted by ImageShack.us
AMERIČKA glumica Angelina Jolie Božić je provela s kolumbijskim izbjeglicama smještenim u San Joseu u Costa Rici. Jolie je izbjeglički kamp posjetila kao ambasadorica dobre volje UN-ovog visokog komesarijata za izbjeglice (UNHCR).

Glumica je u ponedjeljak sa svojim dečkom Bradom Pittom obišla skupinu kolumbijske djece i njihovih obitelji te se susrela s dužnosnicima Costa Rice s kojima je razgovarala o problemima izbjeglica.

Njih oko 11.500 mir je potražilo u toj srednjeameričkoj zemlji kamo su pobjegli pred dugotrajnim borbama ljevičarskih gerilskih skupina, vojske i raznih paravojnih postrojbi.

Prigodom posjete Jolie je raseljenim Kolumbijcima kazala da svijet nije potpuno zaboravio na njih, ali je kritizirala činjenicu da je sukob u Kolumbiji - koji je izazvao jednu od najvećih ljudskih tragedija u Zemljinoj zapadnoj hemisferi - primio neznatnu međunarodnu pažnju.

Amerikanka je za svog posjeta Costa Rici, drugog otkako je 2001. godine pristala biti UNHCR-ovom ambasadorkom dobre volje, posjetila i nekoliko malih obrta koje su izbjeglice pokrenule novcem iz UN-ovog programa pomoći.

Posjet izbjeglicama je zaključila izjavom kako bi svijet trebao posvetiti više pažnje toj ugroženo populaciji, i to ne samo za Božić nego tijekom cijele godine. Apelirala je i na veće prihvaćanje izbjeglica koji su u svojim privremenim domovima često stigmatizirani od sredine u koju su silom prilika protjerani.

Image Hosted by ImageShack.us

(index)

Post je objavljen 02.01.2007. u 20:00 sati.