Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/batajolex

Marketing

GROLIFIKACIJA - novi pojam u Rječniku

Najnoviji pojam u Rječniku:

GROLIFIKACIJA=tendencija uveličavanja, idealiziranja, augmentiranja, uzvišavanja svega što se može asocirati s Bata Groletom, njegovim likom i djelom, užom i daljnjom rodbinom te oponašateljima te obožavatelji(ca)ma. Tipični primjer grolifikacije je naivno očekivanje da će se Bata Grole "slijepo" držati termina i mjesta nekog dogovora (izuzev ukoliko očekujete suprotno). Simplificano multipliciranje broja ulovljene ribe odnosno kariranih ličnosti po komadu tek je početak grolifikacije.

BAMBUSANJE=sinonim za kariranje, drapex, mriješćenje; proces tijekom kojeg se nastoji iskoristiti sila trenja da bi se tijekom komuniciranja reproduktivnim organima različitih ne nužno živih bića različitih spolova, nastojao kod jednog ili više bića (uključenih u taj proces, odnosno pasivnih i aktivnih promatrača) potaknuti subjektivni doživljaj zadovoljstva. Bitno je napomenuti podatak da broj živih bića uključenih u bambusanje mora biti jednak ili veći od jedan, da bi ovaj proces tehnički bilo moguće provesti (izuzev na kosini, te tijekom slobodnog pada većeg broja bića, ali to su ipak ekstremne situacije).

GROLIFIKACIJA BAMBUSANJA=tendencija da se multiplicira broj bambusanja odnosno izbambusanih osoba. Vjerojatnost p koja je manja od 0.01 jest da čovjek koji grolificira bambusanje realno elaborira puno manji broj bambusanja od navedenog. Aproksimativna formula bambusanja u ovom slučaju je:

RBB= N1 (GB)
_______________
ROUND (N1 (GB) !)

Dakle, REALNI BROJ BAMBUSANJA (RBB) je omjer fiktivnog broja GROLIFICIRANIH BAMBUSANJA (N1 (GB) i zaokruženog (ROUND) broja GROLIFICIRANIH BAMBUSANJA faktorijela. Dakle, realni broj često je blizak jedinici, ili manji od 1, kaj implicira da se čovek koji se bre hvališe kariranjem najčešće realno prilično izložen situaciji u kojoj je Mlad Mesec, s najvećom mogućom osekom, u kojoj je analogno najčešće i rac suv.

Post je objavljen 16.11.2006. u 11:40 sati.