Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/padajsilo

Marketing

Vahabiti & klitoris



Pripadnici ekstremističkog islamskog pokreta vahabiti ponovno su došli u središte pozornosti nakon informacija da svojim ženama odstarnjuju klitoris kako ne bi uživale u seksu. Najnovije vijesti dolaze sa Sandžaka, a dvije žene s tog područja svjedoče o sve češćem obrezivanju klitorisa koje supruge vahabita čini neprivlačnima za druge muškarce.
Agenciji Fonet, čiju priču prenosi portal Pincom.info, odlučile su javno progovoriti o paklu kroz koji su prošle inzistirajućui na strogoj anonimnosti.

'Ako nećeš pokriti lice, morat ću te obrezati!'
Dvadesetpetogodišnja žena iz Rožaja u Crnoj Gori požalila se da više nikad neće moći imati muškarca nakon što joj je bivši suprug uklonio klitoris. Za njega se udala u inozemstvu i nije znala da pripada pokretu vahabita.

"Nisam htjela pokrivati glavu maramom, ali mi je on onda došao s drugim zahtjevima. Želio mi je odstraniti klitoris što je bio više njegov hir nego obveza žene jednog vahabita. Život mi je već sad potpuno uništen", priča bivša supruga vahabita sa Sandžaka.

Informacije o obrezivanju žena potvrđuju i liječnici u Novom Pazaru koji su ovih dana izvšili intervenciju na ženi nakon što joj je suprug pokušao ukloniti klitoris, zbog čega je umalo iskrvarila. Nesretna je žena prebačena kasnije na privatnu kliniku u Beogradu gdje su joj uspjeli spasiti život.

"Obrezivanje žena je zločin, jer je klitoris organ koji je vrlo važan za svaku ženu i njegovo otklanjanje može poremetiti i druge organe", kaže jedan ginekolog iz Novog Pazara.

Vahabiti supruge tretiraju kao robinje
Vahabiti iz Sandžaka često traže poseban tretman prilikom prođaja njihovih žena jer zahtjevaju da to obavljaju isključivo žene liječnici. U rodilištu u novom Pazaru uglavnom im se izlazi u suret. Zanimljivo je da tamošnji ginekolozi koji su bili na stručnoj praksi u islamskim zemljama, u kojima također ima vahabita, kažu da tamo nisu nailazili na slične zahtjeve.

Vahabiti svoje supruge tretiraju kao robinje i ne dopuštaju da itko, osim oca i vlastitog brata, vidi njihovo lice. Ženi nije dopušteno čak niti posluživanje gostiju.

"Nikad se ne zna kad se između muškarca i žene može roditi želja, niti što tu strast može probuditi, ženino lice, oči, kosa, ili bilo koji drugi dio tijela. Ona se treba čuvati i svoju ljepotu otkriti samo svom suprugu", kaže jedan novopazarski vahabit.

Vahabitske patrole teroriziraju građane
Grupa vahabita tvrdi da u Novom Pazaru navodno postoje njihove patrole koje glume šerijatsku policiju rastjerujući mlade parove koji iskazuju ljubav na ulicama. Vahabiti u sve više gradova otvaraju svoje trgovine u koje dokaze samo njihovi pripadnici i simpatizeri. U Rožaju su primjerice otvorili mesnicu "Halal" u kojoj kupuju isključivo oni.

Međunarodna krizna skupina za sprječavanje sukoba u svjetu konstatirala je da su vahabiti u Sandžaku ekstremni islamski pokret koji se sve više širi. "Vahabiti u Novom Pazaru, Sjenici, Tutinu i drugim sandzačkim gradovima danas kontroliraju mnoge džamije, što djeluje uznemirujuće i ima naznake ekstremističkog djelovanja", stoji u redovnom izvješću Krizne skupine.



Post je objavljen 30.10.2006. u 16:18 sati.