Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/thedogs

Marketing

Papillon

Bokić svima! Tnx na komentarima. I... Evo mene napokon! Oprostite mi svi što me dugo nije bilo i što vam nisam komentirala,ali nemam baš vremena. Ali evo,sad sam našla vremena za napisati post.
U komentarima sam vidjela da me jedna cura,mislim Lana zamolila da napišem post o preslatkim Papillonima jer i ona ima jednog. A ja drage volje sada idem pisati nešto o tim malim,slatkim i dosta rijetkim psićima!
Image Hosted by ImageShack.us
To je srdačan mali španijel (kontinentalni - ne potječe iz Engleske), bogato odlakan, elegantan sa živahnim kretanjem. Uši podsjećaju na krila leptira, a drži ih uspravno i uvijek u istom položaju. Varijetet ovješenih ušiju naziva se falen (phalene). Rep je visoko postavljen, jako pokretljiv i bogato ukrašen dlakom. Tijelo se skoro izgubi u gustoj, dugoj, lagano valovitoj i mekanoj dlaci. Boja - od crne do limunsko žute. Može biti i dvobojan (bijela i smeđa) ili čak trobojan. Visina - do 25 cm, težina - ispod 4 kg. Papillon je jako pametan, po prirodi zdrav i može doživjeti do 17 godina.Papillon je stara rasa koja potječe iz Nizozemske i Francuske. Njeni preci su nacrtani već na Tizianovim slikama. Leptiraste uši nastale su potkraj prošlog stoljeća. Srdačan je pas, lukavog i ukrasnog izgleda. Unatoč malenoj veličini, odlučan je, hrabar i jako oprezan. Članove obitelji bezgranično voli, privržen im je i vrlo se rado igra. Pravi je pas za pratnju kojeg možemo imati i u najmanjem stanu. Voli kretanje, što ne znači da s njim moramo ići na duge šetnje. Lijepo krzno treba redovito i pažljivo njegovati i čistiti. Potrebno mu je malo hrane, ali mora biti kvalitetna. Papillonu je jako sličan kontinentalni patuljasti španijel - phalene (vještica), koji ima viseće uši i smatraju ga papillonovim pretkom. Oba su psa iznimno draga i privržena.
I EVO MALO SLIKA:
Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Post je objavljen 27.10.2006. u 14:51 sati.