Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/frogbros

Marketing

#5 Scream Scena: Le Locataire/The Tenant (1976)

Redatelj: Roman Polanski
Glume:
Roman Polanski.......Trelkovsky
Isabelle Adjani.........Stella

SADRŽAJ : "- Miran i povučen čovjek Trelkovsky unajmljuje stan u naizgled mirnom Pariškom kvartu, no sve i nije baš onako kako se čini, jer u stanu koji mu je iznajmljen prijašnji se stanar ubio bacivši se sa prozora. No, niti susjedi nisu ono što se čini, pa Trelkovskog počinju proganjati sumnje da su se svi stanari urotili protiv njega i da ga žele ubiti. Da li on to samo umišlja, pa pati od halucinacija ili je urota stvarna?"

Prvi korak prema samoubojstvu jadnog Trelkovskog

Photobucket - Video and Image Hosting
Trelkovsky: "- Simone Choule nikad ne razočarava!"

Korak br. II

Photobucket - Video and Image Hosting Guzovi R. Polanskog u gro planu
Trelkovsky: "- Želite da to učinim ponovo? Učinit ću to opet! Nije vam se svidio prvi put."

Posljednji korak samouništenja

Photobucket - Video and Image Hosting

"- I Trelkovsky se onako izrezan i krvav sa jednom nogom otvorenog preloma (noga se skroz izvrnula u drugom smjeru brr) vraća u svoj stan, te se sa teškom mukom još jednom baca... Scena nad scenama!"

Repulsion (1965), Rosemary's Baby (1968) i The Tenant (1976) su dio magične trilogije Romana Polanskog koji su za temu uzeli postanarstvo i mračne sile.
Vrlo spor (nešto više od 2 sata), ali nikada dosadan film (odlična scena ševe Polanskog i preslatke Adjani) sa izraženom, intezivnom i nepodnošljivom depresivnom atmosferom, te sa primjerenom dozom paranoje uz plus odličnu kameru. Definitivno nije za depresivne ljude. Toplo preporučam za one kojima se svidjela mnogo poznatija "Rosemaryna Beba"...




Post je objavljen 05.09.2006. u 22:41 sati.