Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/padajsilo

Marketing

Uhapšen jer nije progutao hostiju





Mladić je ušao u katedralu tijekom mise. Na zgražanje svećenika i časnih sestara, pričestio se i onda izvadio hostiju iz usta. Došla je policija i odvela ga. Gdje se to zbilo? U Zagrebu, jučer.


ZAGREB - Neobičan događaj zbio se u utorak u zagrebačkoj katedrali. Mladi turski državljanin uhapšen je jer je "zgrozio" vjernike kada je nakon pričesti izvadio hostiju iz usta, mirisao je i pred oltarom podizao iznad glave. Jedan vjernik izveo ga je iz katedrale, da bi ga tamo odmah dohvatila policija i uhapsila zbog "nedoličnog i drskog ponašanja te vrijeđanja moralnih osjećaja građana". Dvadesetogodišnjak je ekspresno odveden sucu za prekršaje, koji ga je kaznio s oko 1.000 kuna.

U policijskom izvještaju stoji, kaže glasnogovornica Aleksandra Ljuba, da je mladi Turčin oko 18 sati s prijateljicom ušao u katedralu za vrijeme mise i "izazvao zgražanje vjernika, časnih sestara i svećenika" jer je nakon pričesti izvadio hostiju iz usta, mirisao je i opipavao te je pred oltarom podizao iznad glave. U policiji ne znaju "što je mladog Turčina nagnalo na takvo ponašanje".

Net.hr
30.08.2006.


Post je objavljen 31.08.2006. u 14:47 sati.