Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/yoko

Marketing

Sličnosti...


Nema ništa gore nego biti s nekim u vezi znajući da nije za vas u bilo kojem smislu.
Tehnika „zrcaljenja“ može biti rješenje problema. Toliko je jednostavna i lagana da nećete moći vjerovati koliko je učinkovita. Ipak, kada shvatite principe koji se kriju iza nje shvatit ćete njenu moć. Osnovni faktor krije se u ljudskoj prirodi: ljudi vjeruju ljudima koji su slični, a imaju manje povjerenja u osobe koje se čine drugačijima. Zbog toga i postoji toliko predrasuda u svijetu. Drevni zaostatak, moglo bi se reći, još od vremena kada je plemenskom čovjeku susretanje nepoznatog lica značilo opasnost. Većina nas pokušava se oduprijeti ovom nagonu, ipak postavlja se pitanje ako ste u vezi s nekom osobom, trebate li raditi na sebi kako biste olakšali njemu ili jednostavno trebate biti svoji?
Povjerenje je najvažnija osnova svake veze. Koristite li tehniku zrcaljenja tada će osoba koja vas je privukla instinktivno osjećati kako se vama može vjerovati.
Ustvari, drevni instinkti još uvijek su prisutni i u modernom društvu, te vrlo brzo možemo detektirati osobu koja vam ne odgovara. Na nekoj dubokoj razini podsvijesti uvijek se pale alarmi koji nas upozoravaju kako nešto nije u redu, nevažno koliko im se trudili oduprijeti. Međutim, uskladimo li se s tom osobom, osjećaj ugroženosti će nestati, a barijere će pasti. Kako možemo navesti nekoga da misli kako smo slični? Osim u stilu odijevanja, pokušajte s gestama i njihovom ritmu kopirati tu osobu. Recimo da sjedite na kavi i kako ta osoba sjedi preko puta vas, uvaljena u stolicu, neprestano govoreći o nečemu. Zrcaljenje bi značilo uvaliti se u svoju stolicu i slušati. S druge strane, naslonite li se laktom na stol, vaše tijelo će signalizirati kako vam je priča dosadna. Jeste li ikad primijetili kako parovi koji su dugo u vezi sve više nalikuju jedan drugome. Slično se odijevaju i služe se sličnim gestama i gestikulacijom. Oni zrcale jedno drugo bez da o tome razmišljaju, zbog toga što su potpuno usklađeni i slični. No što je iznenađujuće, zrcaljenje vam može pomoći potaknuti ljubav. Zbog čega je to tako? Prvo, ne možete nekoga iskreno voljeti ako ste previše koncentrirani na sebe. Što znači, potrudite li se zrcaliti drugu osobu, više ćete svoju pažnje usmjeriti na nju. Drugo, zrcaljenje doprinosi osjećaju usklađenosti i s vaše strane. I vi ćete instinktivno početi više vjerovati kako vam osoba zaista odgovara. Zbog toga sviđa li vam se sportski tip, ne pojavljujte se ušminkani na štiklicama. Tehniku zrcaljenja upotrijebite na sve aspekte života, koristite govor tijela, te pokažite kako se slažete s nekim stojeći i sjedeći na isti način. Također, pokušajte uhvatiti sličan ritam pokreta. Primijetite li da ta osoba ima snažan sustav vjerovanja, reflektirajte neke njene misli, kako biste pokazali slaganje. Na takav način će ta osoba stvoriti snažan osjećaj da ste netko sličan, vrijedan povjerenja i bit će oduševljena vama. Naravno, jednom kada se povežete nemojte se ustručavati pokazati svoje pravo lice, ne trebate tu osobu i dalje zrcaliti, jer jednom kada se stvori osjećaj usklađenosti i povjerenja, razlike će se doživljavati na puno blaži način.

pjesmica...

Sreća je gledati
Sreća je gledati tebe..
tvoje oči....
u njima daleke zvijezde svemira
sreća je u njima vidjeti sjaj.

Sreća je gledati tebe..
tvoje ruke...
u njima osjetit' snagu nemira,
što ga duša ostavlja na putu u raj..

-Josip-

Post je objavljen 29.08.2006. u 16:59 sati.