Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/yoko

Marketing

Vrste ljubavi...

Znamo da ljubav ne smijemo dijeliti na ovakvu ljubav ili onakvu ljubav sve dok se voli, ali ipak postoji nekoliko različitih vrsta kako se mi to volimo. Malo nešto za ubiti ovo vruče vrijeme…
Romantična ljubav – Osoba koja osjeća ovakvu ljubav neprestano misli o svojoj ljubavi, ljubomorna je, nerealna, mnogo toga će tolerirati, osjeća fizičku privlačnost i traži neprestano dokaze da joj je ljubav uzvraćena. Obično ovakva vrsta ljubavi traje nekoliko mjeseci do nekoliko godina.
Prijateljska ljubav – ljubavnici uživaju u zajedničkom provođenju vremena i bliskom prijateljstvu. Ovakva ljubav je ugodna, sporo ali sigurno se razvija, ne traži dokazivanje i nije opterećena sexom.
Nesebična ljubav – Ljubavnici ili jedan od njih vole potpuno i nesebično. Često su spremni žrtvovati svoje želje kako bi ugodili partneru ili poduprli njega u ostvarivanju. Jedan partner daje bez da očekuje išta zauzvrat.
Proračunata ljubav – partner pažljivo promatra osobe koje poznaje tražeći «pravu osobu» koja mu odgovara i slična mu je po interesima, materijalnom statusu, porijeklu…
Ljubav «igra» - Jedan ili oba partnera uživaju u igrama zavođenja, osvajanja, izlaženja… Ne javljaju se veliki osjećaji i nikad se ne vežu na dugo. Kada je partner osvojen igra prestaje biti zanimljiva.
Ljubav koja služi za pokazivanje – Osoba pronalazi partnera koji mu imponira statusom ili izgledom, te «voli» tog partnera samo toliko koliko ga može pokazivati drugima.

Vjerojatno možete prepoznati kakvom ljubavi vi volite, a ako ne pokušajte se pronaći u nekom tipu. Tako ćete ubuduće unaprijed znati što od partnera očekujete i zbog čega vam on (ne) odgovara.
Osim toga znat ćete i zbog čega vam partner pokazuje svoju ljubav na određeni način.

Postoje neke kombinacije partnera koji se vrlo dobro slažu npr. prijateljski ljubavnik s proračunatim ljubavnikom, dok su neke druge kombinacije kobne npr. Romantični ljubavnik i ljubavnik koji ljubav shvaća kao igru…kombinirajte dakle... party


pjesmica...

Tiho
Tiho, tiho
tvoje riječi
poput slapa
teku niz mene

Tiho slušam
tvoje riječi
šutim - tiho
ćutim te

Tiho uživam
tišinu
što međ nama
stala je

Tiho mazim
riječi tvoje
tiho, tiho
voli me

-Josip-

Post je objavljen 22.08.2006. u 16:54 sati.