Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/aboutdogs

Marketing

Grupa 2 Pinceri i Šnauceri, Molosi i švicarski pastirski psi -Napuljski mastif

Zemlja porijekla:
Italija

Namjena:
Pas čuvar i kućni pas

Veličina:
Visina mužjaka iznosi između 65 i 75 cm, visina ženke između 60 i 68 cm.

Dlaka:
Dlaka je kratka. Boja je plavosiva, priznaju se još siva, crna, smeđa, crveno-žuta i miješana boja.

Njega:
Otpale dlake se za vrijeme linjjmja mogu najbolje odstraniti gumenom četkom. Napuljski mastifi vole suho mjesto za spavanje bez propuha i dovoljno mekano kako se ne bi stvorili žuljevi. Napuljski mastifi su dominantni, oprezni, uravnoteženi, mirni, hrabri, inteligentni, privrženi i nesebični psi. Ne laju bez veze.

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Odgoj:
Ove pse treba odgajati s puno osjećaja. Morate ih odgajati dosljedno i ne smijete popustiti dok ne izvrše vaše naredbe. Ovi psi nisu za početnike. Smiren i uravnotežen gospodar će najbolje potaknuti pozitivne strane ovog psa. Mastiti po prirodi žele zaštititi svoju obitelj i za to im nisu potrebne naredbe.

Socijalno ponašanje:
Mužjaci će se prema drugim mužjacima ponašati dominantno, prema djeci su dobronamjerni ako ih ne zadirkuju. Ako ga u mladim godinama dobro socijalizirate, tj. ako se dovoljno susreće s pozitivnim utjecajima, prihvatit će kasnije bez problema druge kućne životinje.

Vježbanje:
Mladi mastif ne smije previše trčati i igrati se. Njegov se poriv za kretanjem mora obuzdavati. Kao i inače mora se paziti da se njegova snaga usmjeri na razvoj. Odrasli mastifi nemaju veliku potrebu za kretanjem

Post je objavljen 11.08.2006. u 22:01 sati.