Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/aboutdogs

Marketing

Grupa 1 Pastirski psi i psi tjerači stoke -Australski ovčar

Skupina:
I. FCI skupina - Ovčarski i stočarski psi




Zemlja porijekla:
Sjedinjene Američke Države

Namjena:
Pastirski pas

Veličina:
Visina mužjaka iznosi 50 - 57 cm, visina ženke 45 - 52 cm.

Dlaka:
Dlaka je srednje duga do dugačka, može biti izrazito kovrčava ili lagano kovrčava s gustom poddlakom. Boja dlake može biti plavocrna s mrljama, crvena s mrljama, crna ili smeđa, koje mogu biti sa zlatnožutim šarama uz malo bijele dlake.


Njega:
Dlaka australskog ovčara ne iziskuje puno njege. Za vrijeme linjanja poddlaka otpada, što zahtijeva temeljito češljanje.

Narav:
Ovaj pametan, oštrouman i razborit pas željan je učenja. On je oprezan, veseo, zaigran, vrlo vjeran, posjeduje veliku izdržljivost i vrlo je privržen obitelji.



Odgoj:
Australski ovčar voli učiti i uči vrlo brzo, zato ga je lako odgojiti. Ukoliko je osuđen na izlazak samo tri puta dnevno, može se ponašati vrlo neugodno.
Pored točno određenih vježbi, ovom pasminom se treba puno baviti i držati je stalno zaokupljenom. Bilo bi dobro uključiti ga u agility, fly-ball ili natjecanja u poslušnosti - za koja je idealan.

Socijalno ponašanje:
Ukoliko je dobro socijaliziran, australski ovčar ne stvara nikakvih problema kod susreta s drugim mužjacima i ženkama. Ova pasmina općenito voli djecu, može biti malo sramežljiva prema strancima.

Vježbanje:
Ovaj pas iziskuje puno vježbanja, ali iznad svega se njime treba puno baviti kako bi bio sretan. Možda bi za njega bio najbolji dom sa zabavnim ljudima, koji bi bili u stanju svaki dan posvetiti određeno vrijeme svome psu.

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

www.vauvau.net

Post je objavljen 09.08.2006. u 14:20 sati.