Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/aboutdogs

Marketing

Naučite psa da sjedne/legne

Usredotočite se na glavu psa: kontrolirajte glavu,
a tijelo će učiniti ono što želite.

Naučite svog psa da sjedne!

1.Stanite licem prema psu i s hranom u ruci zapovijedite mu "Sjedni!". Ovisno o psu, možda ćete trebati povodnik da biste bili sigurni da će vas poslušati.
(Uz naredbu "Dođi!" pokažite svome štenetu hranu.)

2.Kada dođe do vas, pomaknite ruku u kojoj je hrana iznad glave psa. S obzirom da će pas očima slijediti hranu koja je iznad njega, trup će mu se prirodno spustiti. Kada vidite da pas savija noge, naredite "Sjedni!".
(Hranu držite točno iznad glave šteneta.)


3.Kada zauzme sjedeći položaj, recite "Bravo ili dobar pas!" i dajte mu odmah hranu. Postupno stanite uz psa kada mu naredite da sjedne. U početku dajte poslasticu, ali je kasnije započnite davati povremeno. Konačno, psu će vaše riječ postati dovoljna nagrada.
(Poslastica je često najučinkovitija kod učenja, ali ako je štene izbirljivo, pokušajte njegovom omiljenom igračkom uz verbalnu pohvalu.)


Naučite svog psa da legne

"Lezi!"je prirodna varijanta "Sjedni!" i "Čekaj!", koja zahtijeva od vas više rada, a od vašeg psa bolje razumijevanje.

1.Kada se štene nalazi u položaju "Sjedni!", kleknite pored njega, a povodnik stavite pod koljena dok nježno držite njegov ovratnik.

2.Štenetu pred nos stavite poslasticu i pomičite je u luku prema naprijed i dolje. Štene će se spuštati u puzajći položaj da bi održalo kontakt s poslasticom koja se već nalazi u razini tla.
Tada naredite "Lezi!". Poslasticu čvrsto držite u šaci, kako je pas ne bi zgrabio.
(Kontrolirajte pokrete psa držeći ga za ovratnik.)

3.Nastavite pomicati hranu po tlu dok pas ne bude u potpunosti ležao. Pohvalite ga s "Bravo ili dobar pas!" i nagradite poslasticom.

Često ponavljajte vježbu, dok štene ne počne reagirati samo na riječ!

Tekst preuzet iz knjige "Pas Priručnik" kojoj je autor Dr.Bruce Fogle.


Post je objavljen 07.08.2006. u 13:07 sati.