Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Highway to hell

Strašna prometna nesreća koja se dogodila neki dan na autocesti Zagreb – Split kada je tegljač samljeo osobni automobil u tunelu ispred sebe, bila je potpuno očekivana. Nekoliko je razloga koji to potvrđuju i što je još gore, vjerojatno će biti još takvih.

1.) U Hrvatskoj nema donje dobne granice za dozvole upravljanja takvim mrcinama tako da mnogo mladih i neiskusnih vozača upravlja tako velikim kamionima koji su prave kamikaze na cestama.

2.) Pored dobne granice tu su i poslodavci koji uvijek forsiraju vozače da voze više i vremenski i tereta nego li je to propisano i to sve za mizernu plaću. Policija ne radi svoj posao. Svaki kamion ima tahograf i na osnovu njega u svakom trenutku se može znati kojom je brzinom kamion vozio. Dakle jednostavnim uvidom u tahograf može se vidjeti da li je vozač kamiona prekoračio dozvoljenu brzinu. Policija to tako rijetko radi da su vozači kamiona bez problema spremni preuzeti rizik prebrze vožnje.

3.) Masa kamiona ali i autobusa je tehnički neispravno i zastarjela. Mnogi od njih niti ne mogu van granica Hrvatske jer Evropski zakoni ne dozvoljava takvim krntijama prometovanje po njihovim cestama.

4.) Tuneli Mala Kapela i Sveti Rok imaju otvorenu samo po jednu cijev iako su obje cijevi prokopane. Druge cijevi nisu osposobljene za promet jer „nije isplativo“. Koliko još ljudi treba poginuti da bi otvaranje drugih cijevi postalo isplativo?


Post je objavljen 31.07.2006. u 11:43 sati.