Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/poznateface

Marketing

Ana Begić, glumica

Ana Begić
OSNOVNI PODACI
ime: Ana
prezime: Begić
spol: žensko
datum rođenja: 1980
zanimanje: glumica
trenutno prebivalište: Zagreb
http://www.imdb.com/name/nm1084922/



Ana BegićBUDUĆA KARIJERA Naravno da ne bih voljela cijeli život glumiti kurtizanu ili negativku: s vremenom će se i karakter uloga mijenjati

Sasvim osobno - Ana Begić:

Stvarno uživam igrati kurtizane


Pisala: Maja Bolanča
Snimio: Siniša Štambuk


Nije prvi put da je mlada zagrebačka glumica Ana Begić (25) ulogom kurtizane oduševila publiku. Ovaj put učinila je to odigravši ulogu EmilŽ u kazalištu Gavella u predstavi "Opasne veze" redatelja Ivana Lea Leme, a prema dramskom predlošku Christophera Hamptona. Ana je prošle godine za ulogu kurtizane Vande u "Nevjesti od vjetra" Joška Juvančića dobila Nagradu hrvatskog glumišta za najbolju mladu glumicu, dok je dvije godine prije nominirana u istoj kategoriji, i to za svoju prvu profesionalnu ulogu u predstavi "Daleka zemlja".
n U predstavi "Opasne veze" igrate lik kurtizane EmilŽ. Uloga je poprilično kratka...

- Na scenu izlazim samo dva puta po nekoliko minuta, ali sve to nekako vrlo efektno izgleda. Pogotovo je intrigantna scena seksa između kurtizane i glavnog lika, vikonta de Valmonta na ljuljački, a publika uvijek nekako najviše zapamti takve scene u predstavama. Lemo je za lik Valmonta rekao da je ta scena, zapravo, kratka osobna karta tog lika.
Pitanje korzeta
- Ovo vam je već četvrti lik kurtizane. Znači li to da su vas kazališni redatelji predodredili upravo za takve uloge?

Sve je moguće. Lik kurtizane igrala sam još u predstavama "Nevjesta od vjetra" Slobodana Šnajdera, "Kolumbo" Georgija Para i "Octopusy" Ivana Vidića. Ne znam zašto je tako. Mogući su razlozi boja glasa ili moje tjelesne proporcije. Ali nekako se u toj ulozi najbolje snađem, iako se nadam da u sljedećoj ulozi neću nositi korzet. Premda moram priznati da mi je postao gušt igrati taj lik, pogotovo sada, poslije predstave "Opasne veze". S druge strane, uloga kurtizane Vande u "Nevjesti od vjetra" fenomenalno je napisana i bila je pravi užitak. Naravno da ne bih voljela cijeli život glumiti kurtizanu ili negativku. S vremenom će se i karakter uloga mijenjati.

- Je li vam ikada tko od redatelja postavio uvjet da zbog neke uloge morate smršavjeti?

Još nije, iako je bilo zločestih komentara na moj račun. Akademiju sam upisala s 85 kilograma. U početku mi je bilo jako teško kretati se među kolegicama iz moje generacije koje su mahom bile vitke ili mršave. Doslovno sam stršala među njima. Najgore je što mi se događalo da bih uvijek drastično mijenjala težinu nekomu za inat. Onda se na drugoj godini faksa dogodio obrat. Naime, postavila sam svoje uvjete - takva sam kakva sam i prihvatite me. Pa, bože moj, nisam na stočnom sajmu da bi me netko vagao. Jednostavno nisam mogla dopustiti da bilo tko manipulira mnome. Zatim je Georgij Paro od mene zatražio da se za ulogu u predstavi "Kolumbo" skinem u korzet, što sam ja isprva odbila. Njegov jedini komentar na to bio je da su mršave ili vitke žene u korzetima u našem glumištu već viđena stvar i da on to ne želi. Tada sam, zapravo, svoju težinu okrenula u svoju korist. Zar moj višak kilograma znači da ne mogu ili ne znam dobro odigrati ulogu? Ali da mi neki redatelj dade zbilja dobar razlog zbog kojeg bih morala smršavjeti, učinila bih to.

- Jeste li uspjeli nadvladati komplekse zbog debljine?

Ne. Neke doduše jesam, ali neke vjerojatno nikad neću. Naravno da bih htjela jednog dana smršavjeti. Moji problemi s debljanjem posljedica su nekog mog unutarnjeg nezadovoljstva, a ne loše provedene dijete.

- Je li unutarnje nezadovoljstvo uzrokovano ljubavnim jadima?

Nipošto. Nemam dečka, ali nisam zbog toga nezadovoljna. Globus
Ana Begić

SEKS Razvratni Valmont kojeg igra Ranko Zidarić i
Ana Begić kao kurtizana

OPASNE VEZE NA LJULJAČKI

U naručju opakog zavodnika

- Je li vam se pomisao na seks na ljuljački ispočetka činila pomalo perverznom?

Na predstavi smo radili jako dugo i bilo mi je iznimno drago kada me Lemo pozvao jer ga cijenim. Scene u kojima nastupam nisu preverzne, nego intrigantne. Čak su ostale scene, na primjer, one gdje se događaju razne igrice među likovima, puno perverznije.

- Predstava nije dobila najbolje
kritike?

Ne obazirem se na kritike, a i nisam kompetentna da o tome pričam.
Ana BegićAna Begić

Ana Begić

Post je objavljen 26.07.2006. u 20:00 sati.