Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/poznateface

Marketing

Matteo Cetinski, pjevač i TV voditelj


OSNOVNI PODACI
ime: Matteo
prezime: Cetinski
spol: muško
datum rođenja: ??
zanimanje: pjevač i TV voditelj
trenutno prebivalište: Zagreb

Audio



Nenadani susret u Koprivnici
NAKON AMERIKE, MATTEO U KOPRIVNICI
Mattea Cetinskog i danas mnogi pamte po hitu Arrivederci signorina, ali je znan i kao mlađi brat poznatijeg pjevača Tonija Cetinskog. No Matteo već dugo nije u pjevačkim vodama. Nakon završenog magisterija u Americi, vratio se u Hrvatsku i započeo s vlastitim biznisom. Prošloga tjedna Mattea smo zatekli u Koprivnici kada nam je otkrio da se namjerava baviti produkcijskim poslovima, a usto i novim projektom kojeg je prezentirao i u koprivničkoj Podravci. Radi se o audio cd vodiču koji će već ovoga ljeta biti od iznimne pomoći stranim, ali i domaćim turistima na Jadranu. Iako u vlastitoj nakladi, njegov vid privatnog audiovodiča podržalo je i Ministarstvo turizma koje je zainteresirano za ovakav vid turističke promocije. Radi se o prvom vodiču takve vrste na hrvatskom tržištu ali i šire. Audio cd vodič trebao bi biti privlačan proizvod za osam milijuna stranaca koliko je prošle godine posjetilo Hrvatsku, no dobro će doći i domaćim gostima koji prvi puta posjećuju neko turističko odredište. Uz CD na kojem se nalaze informacije o svim znamenitostima određenoga kraja, turist dobiva i knjižicu sa servisnim informacijama. Na engleskom, njemačkom, talijanskom i hrvatskom jeziku izići će audio vodiči za sedam regija na Jadranu, a u pripremi su i vodiči na češkom i poljskom jeziku. Turist će na ovaj način zapravo imati privatnog vodiča kojeg će slušati kada i koliko želi. Kada se nađe pored neke znamenitosti, u svojem automobilu ili pak na discmanu turist može od svojeg privatnog vodiča čuti sve relevantne podatke o nekoj kulturnoj građevini, restoranu, disko klubu, vinskoj cesti i slično.

- Mnogo sam dosad putovao, no još nigdje nisam vidio ovakvo nešto. Sada je projekt audio cd vodiča u procesu zaštite i mogao bi biti autentični hrvatski proizvod, rekao nam je Matteo Cetinski. Novi hrvatski proizvod svakako će biti primamljiv i hrvatskim oglašivačima s kojima je Matteo pregovarao i u Koprivnici. Ne sumnjamo da će ovaj projekt uspjeti, a usto što će se distribuirati po svim hrvatskim turističkim mjestima, naći će se i kod hrvatskih turoperatora u inozemstvu.

Matteo Cetinski je nakon svoje glazbene karijere, koju ne isključuje ni u budućnosti, diplomirao masovne komunikacije u Bologni, a potom je magistrirao na Media Studies u New Yorku. Kako nam je rekao, studij i magisterij bili su za njega vrijedno iskustvo i poticaj za posao u Hrvatskoj. Tijekom boravka u New Yorku radio je producentske poslove na talk show-u u televizijskoj kući NBC gdje je imao prilike surađivati sa svjetski poznatim pjevačima Eltonom Johnom, Alanis Moriset, Lenny Kravtizom, Aliceom Keys, dok je na akademiju imao čast susresti se s poznatim glumcima Richardom Gereom, Kevinom Costnerom, Bruceom Willisom te Jesiccom Parker, popularnom Carrie iz serije Sex i grad. Hoće li upravo ona kojim slučajem biti kolumnistica u časopisu kojeg Matteo također ovih dana pokreće nije nam želio otkriti, kao ni detalje tog novog projekta. Detalje je obećao za sljedeći susret...
A. S.
Na snimci:
Matteo Cetinski u Koprivnici se susreo i sa svojim višegodišnjim prijateljem Nenadom Marincem
Broj 16. 25.04.2003
Glas Podravine i Prigorja




Post je objavljen 22.07.2006. u 01:20 sati.