Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/poznateface

Marketing

Miroslav Škoro, pjevač


OSNOVNI PODACI
ime: Miroslav
prezime: Škoro
spol: muško
datum rođenja: 29.07.1962 u Osijeku
zanimanje: pjevač
trenutno prebivalište: Zagreb
supruga: Kim Ann Škoro, odvjetnica (1991-)
kći: Ivana Škoro (1991)
sin: Matija Škoro (1995)
Posao: predsjednik Uprave (Croatiarecords d.d., HR-10000 Zagreb, Osekovska 18; tel: 01/29 53 810; fax: 01/29 53 811); Mobitel: 098/314 487; E-mail: miroslav.skoro(at)crorec.hr;
Stan: HR-10000 Zagreb, Sokolgradska 67-a
www.skoro.hr
www.miroslav-skoro.nl.eu.org
Gloria 2003., studeni, broj: 462



Vecernji list
06.07.2006 19:19

PROŠLOST PROTIV SADAŠNJOSTI
Miroslav Škoro

1996.

IZGLED
Uredno podšišana kosa, sportske majice i hlače te jednostavna odijela namijenjena za nastupe. Fizički izgled i imidž Miroslava Škore prije deset godina uopće nije odskakao od fizičkog izgleda prosječnog Hrvata, a i sam pjevač nije odavao dojam da previše ulaže u svoj vanjski izgled.

KARIJERA
Škoro je do tada snimio tri studijska albuma, nije često bio na televiziji, a na radiopostajama je bio relativno tražen. Tih je godina bio i u diplomaciju kao generalni konzul u Mađarskoj. To je još više smanjilo broj nastupa, a s te je funkcije otišao na mjesto direktora Orfeja.

PRIVATNI ŽIVOT
Škoro se početkom devedesetih oženio za Kim Ann, Amerikanku hrvatskog podrijetla. Tada se već rodila njegova kći Ivana, a godinu prije na svijet je došao i sin Matija. Obitelj je živjela u Osijeku.

MISAO
– Ako kažem floskulu da se na sve moguće načine nastoji osporiti samobitnost Hrvata, mnogima će to zvučati patetično i bit ću optužen kao demagog koji ispucava određene parole. Činjenica je da su te parole istinite, što je naglašeno i u glazbenom smislu. Tamburica, bez obzira na pravu vrijednost, u javnom životu nije zauzela poziciju koja joj pripada jer se nameću drugi ritmovi i melodije, drugi instrumenti. Večernji list, 1996.

2006.

IZGLED
Škoro ne izgleda niti godinu stariji od 1996., a u posljednjih je deset godina izgradio prepoznatljiv stil. To je odjeća crne boje u kojoj se, izuzev rijetkih iznimka, uvijek pojavljuje i na pozornici, ali i u privatnom životu.

KARIJERA
Zadnjih nekoliko godina Škoro je predsjednik uprave Croatia Recordsa, a nakon suđenja u realityju “Story Super Nova” porasla mu je popularnost. Tu je bio i odličan album “Milo moje”. Jedno je guralo drugo i ubrzo je Hrvatsku zatresla “škoromanija”, a danas ni jedna dvorana za njegov koncert nije prevelika.

PRIVATNI ŽIVOT
Danas je Škoro još uvijek u sretnom braku s Kim i skladno živi s djecom Ivanom i Matijom. Nikada ga nije obilježio ni jedan skandal vezan uz ljubavnice, a kćer koja svira violinu bila je i gošća na njegovom koncertu.

MISAO
– Nisam politikant, a ni jedan od onih koji bi pisao pjesme da bi nekome podilazio. Jednako pišem i pjevam kao što živim. Živim svoje pjesme i pjevam svoj život i život ljudi oko sebe. Hoće li to netko zvati politikom, nije me briga. Tvrditi da sam ja ili netko od mojih kolega zbog politike napunio Dom sportova, znak je nemoći onih koji ne mogu na normalan način prokomentirati glazbeni događaj na kojem se okupilo desetak i više tisuća ljudi. Večernji list, 2006.

PRESUDA
Prije deset godina bio je najpoznatiji kao tamburaš koji je skladao “Ne dirajte mi ravnicu”, a danas i vrapci na grani znaju sve njegove pjesme, smiju se njegovim vicevima. Pjevač nije promijenio stavove, mišljenje, obitelj, pa čak ni fizički izgled, ali Škorina sadašnjost je nokautom, u prvoj rundi, dotukla prošlost.



MIROSLAV ŠKORO

Rođen u Osijeku 29 srpnja 1962.
Svoju prvu gitaru kupio je na zimu 1978. godine. Radio je kao radio novinar.

Od 1985. godine nastupa sa tamburaškim orkestrom ''Slavonski bećari'' pod voditeljskom palicom Antuna Nikolića - Tuce.

Za vrijeme boravka u SADu upoznaje Jerrya Grcevicha i upoznaje novu strast, pisanje glazbe i tekstova prema standardima tradicionalne glazbe Slavonije i Vojvodine.

Nakon povratka u Hrvatsku, oformljuje tamburaški sastav ''Ravnica'' i postaje jedan od najuspješnijih hrvatskih kompozitora.

Od 1995. do 1997. godine obnaša dužnost generalnog konzula Republike Hrvatske u Mađarskoj. U to vrijeme, bez obzira na diplomatske dužnosti njegov rad na glazbenom području ne jenjava.

Autor jedne od najpopularnijih hrvatskih pjesama ''Ne dirajte mi ravnicu'' puni koncertne dvorane.
Od 2001 godine Miroslav Škoro je predsjednik uprave Croatia Records.


Natup na Festivalima:
Golubica, Zlatne žice Slavonije 2005
Vrime, Splitski Festival 2005
Nemoj me zaboravit', Splitski Festival 2004
Četri vitra, Splitski Festival 2003
Milo moje, HRF 2003
Sve od Drave, pa do Jadrana, Zlatne Zice Pozege 2002
Reci, brate moj, MHJ 2002
Dida, Neum Etnofest 2001
Maria de la Lovrez, HRF 2001
Ptica samica, Neum Etnofest 1999
Što te imam, moj živote, HRF 1999
Čovjek sunčani, MHJ 1994
crorec.hr




Post je objavljen 09.07.2006. u 07:34 sati.