Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/poznateface

Marketing

Drago Meštrović, glumac


OSNOVNI PODACI
ime: Drago
prezime: Meštrović
spol: muško
datum rođenja:
zanimanje: glumac
trenutno prebivalište: Zagreb



Ozbiljnje se bavio kazalištem - glumom, pa i organizacijom, prije Kazališne Akademije, za vrijeme i naravno poslije. Prije Akademije u SEK-u (Studentskom Eksperimentalnom Kazalištu), zatim u predstavama Play Majakovski, Stjenica, Hamlet (Lear) Petera Brooka i Charlesa Marovitza i to u Kazališnom Salonu (predhodniku Teatra ITD), bio suosnivac i sudionik slobodnih kazališnih grupa Teatar SOS, Teatar ZA SADA i Kazališne radionice Rade Koncar. Bio dugogodišnji sudionik Dubrovackih ljetnih igara, više uloga igrao u Teatru ITD, nekoliko divnih suradnji imao sa Varaždinskim kazalištem, gostovao u dubrovackom teatru Marin Držic, u osjeckom HNK, u teatru Mala Scena i u somborskom Narodnom pozorištu. Snimao u nekoliko TV serija i filmova, nešto malo u igranim filmovima, puno mu je znacio prošlogodišnji nastup u filmu Branka Ištvancica Zamrznuti kadar.
"Uvijek me je bilo sram nabrajati moje najdraže i najznacajnije uloge jer mi ih je puno bilo za mene jako znacajnih. Uvijek sam znao što sam želio svojom ulogom, a znao sam u vecini uloga i u kojoj sam mjeri to ostvario. Mislim da sam sam znao analizirati svoj rad."
"Vi ce te najbolje u razumnoj mjeri izabrati iz onog što je bilo u knjižici Ospica, a da ne ispadnem idiot koji se hvali, a ja si ne mogu pomoci, sve te uloge, pa cak i još neke, bile su za moj glumacki život vecinom jako znacajne. Evo, vec sada najrade ne bi ništa. Možda je dovoljno da sam (za mene je to sada najviše) još uvijek aktivni clan DKG-a.
Gavella

Post je objavljen 09.07.2006. u 03:25 sati.