Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/poznateface

Marketing

Ksenija Marinković, glumica


OSNOVNI PODACI
ime: Ksenija
prezime: Marinković
spol: žensko
datum rođenja: 18.04.1966 u Zagrebu
zanimanje: glumac
trenutno prebivalište: Zagreb
muz: Kristijan Ugrina (1996-2005)
sin: Kai Kosta Ugrina (1996)
kci:Korana Ugrina (1997)
otac: Radomir Marinković
mama: Anka Marinković
Glorija 2006., svibanj, broj: 593



Film.hr
Ksenija Ugrina

Rođena sam u Virovitici 1966.g. I od osme godine do upisa na Akademiju sam se amaterski bavila glumom u tamošnjem kazalištu. Pohađala sam muzičku školu. Nakon druge godine Akademije radim u "Gavelli" i "Histrionima". Snimila sam nekoliko TV drama. Poslije Akademije godinu dana provodim u "T.U.G.", a zatim se zapošljavam u ZKM-u, gdje sam do danas. Kazalište: Orestija - Maribor. Ludi dani, Leda, Closer - Gavella. Histrioni, ZKM, TUG TV: "Dok nitko ne gleda", "Dvije ljubavi", "Rusko meso" Film: Krvopijci, Ječarji Ostalo: Nekoliko spotova
Zagreb
Zagrebačko kazalište mladih



zivot_sa_stilom
Ksenija Ugrina (Marinković)
Ksenija je rođena 18. travnja 1966. u Virovitici. Glumiti je počela 1974. u predstavama Pionirske scene, a u kazalište se definitivno zaljubila 1982. godine prateći na televiziji predstave u izvedbi londonske skupine «Royal Shakespeare Company». 1984. godine seli u Zagreb, upisuje Akademiju dramskih umjetnosti, boji kosu u plavo i postaje «prirodna» plavuša. Stalnom članicom ZKM-a postala je 1989.
Kristijana Ugrinu upoznala je 1991. godine kada su zajedno glumili u predstavi «Knjiga o đungli». Iste godine dobiva svoju najženstveniju ulogu: u «Harpi» utjelovljuje mračni predmet želje svih muških likova na pozornici.
Ksenija je majka dvoje djece. 1996. u znaku riba, podznaku raka rodio se Kosta Kai. Ona je predložila ime Kosta, Kiki je inzistirao na Kai i tako dijete sad ima dva imena. 1997. u znaku ovna, a u podznaku raka rodila se Korana. Ne smeta ju razlika u godinama između nje i Kikija, voli glumiti s njim jer je strašno maštovit (iako priznaje da ju ponekad izludi).
Žive u vlastitom stanu u Rudešu koji su uredili s malo novaca i puno mašte-najponosniji su na svoj dnevni boravak u kojem često ugošćuju prijatelje.
Sudjelovala u nekoliko filmskih koprodukcija, od kojih je zadnja «Mathilde», u režiji Nine Mimice, a često igra u nezavisnim produkcijama i ljetnim produkcijama, s kazališnim skupinama «Histrioni» i «Ulysses».
Glumila je u Shakespearevu «Snu ljetne noći» i «Kralju Learu».
U posljednih pet godina imala je zapažene uloge ZKM-ovim predstavama: «Č.P.G.A»; John Smith, «Princeza od Walesa»,»Kraljevo»,«Tri sestre», «Insektarij»,»Veliki meštar sviju hulja»,»Zaštićena zona»,»Tillina kutija», «Jelka kod Ivanovih»,»Naš grad»,»Veliki bijeli zec»
Svira glasovir i gitaru
Omiljena knjiga: «Anđeo u ofsajdu»
Najdraža predstava: «Nicholas Niccolby»
Najdraža uloga: Anna u «Closeru» i Goneril u «Kralju Learu»
Najbolji prijatelji: sestra i Kiki
Neostvarena želja: da imaju kuću
Omiljeni film: «Brazil» i «20. stoljeće»


Zekaem

Ksenija Ugrina

* rođena u Virovitici, 18. travnja, 1966. godine.
* diplomirala na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu, 1988. godine.
* od 1989. članica ansambla Zagrebačkog kazališta mladih.
* igrala u dvadesetak filmova i televizijskih filmova, i u nebrojenim kazališnim produkcijama.
* sudjelovala u nekoliko filmskih koprodukcija, od kojih je zadnja Mathilde, u režiji Nine Mimice
* često igra u nezavisnim produkcijama i ljetnim produkcijama, s kazališnim skupinama Histrioni i Ulysses, Epilog Teatar, Teatar komedije Jazavac)
* Klasične uloge: Eshil: Orestija - Klitemnestra
Shakespeare: San ljetne noći - Helena
Shakespeare: Kralj Lear - Goneril
Anton P. Čehov: Tri sestre - Irina, Maša
Rudyard Kipling: Knjiga o džungli - Mowgli
* suvremeni teatar: uloge u komadima Marbera, Jonkea, F.Brucknera, P. Brucknera, Taufera, Koltesa, Ayckbournea, E. von Horvatha, Beaumarchaisa
* u posljednih pet godina u Zagrebačkom kazalištu mladih igrala je u sljedećim produkcijama: Č.P.G.A; John Smith, princeza od Walesa; Kraljevo; Tri sestre; Insektarij; Veliki meštar sviju hulja; Zaštićena zona; Tillina kutija; Jelka kod Ivanovih; Naš grad; Veliki bijeli zec
* svira glasovir i gitaru
* udata, majka dvoje djece

Kontakt:
Ksenija Ugrina
Jablanska 36
Zagreb 10000
Croatia
e-mail: ksenija.ugrina(at)zg.hinet.hr



Ulysses
KSENIJA MARINKOVIĆ
rođena je 1966. u Virovitici gdje je završila osnovnu i srednju školu. Od osme godine do upisa na Akademiju amaterski se bavila glumom u tamošnjem kazalištu. Diplomirala je na ADU u Zagrebu 1988. Nakon druge godine Akademije radi u Gavelli i Histrionima. Nakon završetka Akademije godinu dana provodi u Teatru u gostima, a od 1989. je stalna članica ansambla ZKM-a, gdje je ostvarila neke od svojih najznačajnijih uloga: Mowglie u Knjizi o džungli, Nausikaja u Odiseju i sinu, Harpa u Harpi, Irina u Tri sestre, Elvira u Insektariju, Dadilja u Jelki kod Ivanovih, Elena Sergejevna u predstavi Draga Elena Sergejevna, Dolly u Ani Karenjinoj, Hanka u Zaštićenoj zoni. Značajne je uloge ostvarila i izvan matičnog kazališta, a snimila je i desetak filmova i TV drama. U Teatru Ulysses igrala je Goneril u predstavi "Kralj Lear".




Bumerang




Post je objavljen 06.07.2006. u 23:59 sati.