Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/poznateface

Marketing

Sanja Doležal, pjevačica i tv voditelj

OSNOVNI PODACI
ime: Sanja
prezime: Doležal
spol: žensko
datum rođenja: 09.05.1963 u Zagrebu
zanimanje: pjevačica i tv voditelj
trenutno prebivalište: Zagreb
suprug: Nenad Šarić Brada
sin: Luka Šarić (1994)
kći: Lea Šarić (1996)
tata:Mišo Doležal
sanja
novifosili.net
Glorija 2000., lipanj, broj: 283
Glorija 2004., svibanj, broj: 487
Glorija 2005., srpanj, broj: 548
Glorija 2005., listopad, broj: 562
Biografija:
Sa 16 godina pocinje nastupati sa skupinom "Prva ljubav" (snima dva albuma i nekoliko single ploca). Godine 1983. postaje vokalna solistica "Novih fosila" s kojima postize najvece uspjehe i snima desetak albuma. Godine 1991. zapocinje samostalnu karijeru (album Ti i ne znas da te sanjam, 1994). HL



RTL
Sanja Doležal
Šarmantna i vesela voditeljica talk show-a "Sanja" potpuno je osvojila gledatelje spontanošću, otvorenim pristupom i odabirom zanimljivih tema. Iako je okrenula novu stranicu u svojoj karijeri, zamijenivši glazbu voditeljskim poslom, Sanja Doležal vjeruje da je novinarstvo oduvijek bilo dio nje. U tom se poslu okušala još kao mala djevojčica, radeći za školske novine, a kasnije i za omladinski tjednik Polet. Bivšu pjevačicu "Novih fosila" mogli smo vidjeti u ulozi voditeljice u nekim ranijim televizijskim projektima, a u talk showu na RTL-u, uz prisustvo brojnih gostiju, obrađuje raznovrsne, interesantne i tabu teme iz svakodnevnog života. Zahvaljujući odličnom timu novinara, koji s mnogo žara tragaju za temama, Sanja je jako zadovoljna emisijom i ne može se nadiviti svojim kolegama koji neprestano donose zavidne materijale.

Sanja voli kameru i rad na televiziji, a priznaje da je već duže vrijeme razmišljala o vođenju takvog tipa emisije koja za nju predstavlja veliki izazov. Zadovoljna je svojom novom ulogom, a u emisiji ne ugošćuje samo slavne, već i potpuno nepoznate osobe koje su spremne podijeliti sa svima svoja iskustva i razmišljanja. Iako je svjesna kako su gledatelji pomalo zatvoreni kada je u pitanju razgovor pred kamerama, tvrdi kako joj je namjera upravo bila demistificirati pojedine teme i dokazati da se o svemu može razgovarati otvoreno.

Zanimljiv je i podatak da se Sanja u mladosti vrlo uspješno bavila karateom, pri čemu je osvojila smeđi pojas, te ne čudi što je gledatelje pozvala na "meč" koji bi im mogao promijeniti život. Simpatična Sanja ima veliku podršku obitelji u svemu što radi, a uvijek će se, kaže, držati mota: "Budi i ostani ono što jesi!"


Ekran 22.06.2006 19:09
PROŠLOST PROTIV SADAŠNJOSTI
Sanja Doležal

1996.
IZGLED
Sanja Doležal uvijek je bila prepoznatljiva izgleda. Vječna plavuša držala se provjerena recepta, što jednostavnije, to bolje. Golotinja je nije nikada privlačila, eventualno bi tu i tamo otkrila rame, a suknje joj nikada nisu bile prekratke. Kako je i sama jednom izjavila, možete me vidjeti u svemu, ali minici ne.

KARIJERA
Prije deset godina Sanjina bivša grupa Novi fosili s kojom je ostvarila najzapaženiju karijeru uzela je dvije nove pjevačice, a ona je iza sebe imala jedan samostalni album “Kao u snu”. Radila je kao voditeljica u “Sedmoj noći”, a prije toga ostao je zapažen njezin angažman u emisiji “Jel’ me netko tražio”.

PRIVATNI ŽIVOT
Sanja je već nekoliko godina bila u braku s šesnaest godina starijim kolegom iz Novih fosila Nenom Šarićem Bradom. S njim ima i dvoje djece, sina Luku i kćer Leu.

MISAO
– Ne mogu se kao Madonna jedne godine pojaviti s bijelom, a druge godine s plameno-crvenom kosom. Mentalitet naših ljudi još nije spreman za takvo što, mada mislim da se to polako mijenja, polazim od sebe – ja to nikada ne bih mogla. U duši se ne osjećam kao vamp, pa čak i da me netko čarobnim štapićem pretvori u takvo što, u toj bi se koži loše osjećala, baš kao i u Chanelovu kostimu.

2006.
IZGLED
Danas je Sanjin stil uvelike određen njezinim poslom. Hrvatska Oprah mora postaviti neke standarde odijevanja. Zato je svakodnevno na televiziji viđamo u jednostavnim kombinacijama koje ističu dobre, a prikrivaju loše strane njezinih godina koje, ustvari, njezinu igledu nisu previše naškodile.

KARIJERA
Sanja je danas gotovo jednako popularna kao i onda kada je nastupala s Novim fosilima, no danas to nije zbog veselih pjesmica i hitova poput “Košulja plava” nego njezina šoua “Sanja”. Stekla je status savršene djeliteljice savjeta i iako možda nije baš kao Oprah, jedina je u ovim krajevima koja je barem zaslužila tu usporedbu.

PRIVATNI ŽIVOT
Privatni život Sanje Doležal nije se mnogo promijenio. Uvijek je odavala sliku dobre i brižne majke i supruge. Obitelj nije previše skrivala od javnosti, ali nije ni dozvoljavala prevelike uvide u privatnost.

MISAO
– I ja imam doma ogledalo, i kad pogledam snimku svojeg nastupa prije 20 godina, svjesna sam da izgledam drukčije. Ali smatram da je u umjetničkim profesijama bitan duh i količina energije, a to imaš li dvije-tri bore više ili manje, malo je važno. Doduše, meni je svojedobno moj dragi kolega Tonči Huljić rekao da žena nakon tridesete nema što raditi na estradi. Sada bih ga ponovno, kao i onda, demantirala, ali, na žalost, svjesna sam da za žene vrijede drukčija pravila.

PRESUDA
Uspjeh koji je Sanja Doležal imala s Novim fosilima nikako nije mogla ponoviti sama, a uz nju se vezao i komičan nadimak “rock bake”. S obzirom na iznimno uspješan šou koji joj je vratio status zvijezde, sadašnjost je Sanjinoj prošlosti zabila nekoliko golova i neupitno pobijedila.

Post je objavljen 05.07.2006. u 04:20 sati.