Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/poznateface

Marketing

Maja Vučić, TV voditeljica i pjevačica


OSNOVNI PODACI
ime: Maja
prezime: Vučić
spol: žensko
datum rođenja: 29.11.1976 u Zagrebu
zanimanje: pjevačica
trenutno prebivalište: Zagreb
dečko: Igor Hajdarhodžić
kći: Gita (01.07.2006 21:00 PM u Zagrebu)
Unoficial Divas
http://www.skopactel.com/divas/contact.html



Tena
Maja Vučić: pravo vrijeme za malu Gitu
O izazovima koje donosi roditeljstvo govori nam buduća mama, a ujedno i popularna psihologinja, TV voditeljica i pjevačica Maja Vučić

Ne samo poznate i slavne, nego i obične žene sve se kasnije odlučuju roditi svoje prvo dijete. Je li to zato što sve teže pronalazimo idealnog partnera ili što nam je emancipacija donijela poslovna iskušenja kojih se ne želimo odreći? Hoćemo li biti bolji roditelji kao zrele osobe ili ćemo teret roditeljstva lakše podnijeti dok smo mlađi? Što je bolje za dijete, a što za roditelje? Na ta i brojna druga pitanja koja nameće izazov roditeljstva odgovara nam popularna psihologinja, TV voditeljica i pjevačica Maja Vučić. Usprkos visokoj trudnoći, na HTV-u ćemo je gledati sve do 1. lipnja. Kad je saznala da će postati mama, zasukala je rukave i unaprijed snimila emisije, a upravo promovira i svoj prvi studijski album Lice koje znaš. S obzirom da je njoj to prva beba u zlatnim tridesetima, a njenom 46-godišnjem suprugu Igoru Hajdahordžiću drugo dijete, a prvog je sina imao u ranoj mladosti, nametnuli su nam se kao idealni sugovornici upravo za temu kada je pravo vrijeme za bebu.

Planska sreća
Maja: Mislim da smo roditeljstvo ipak planirali jer smo našim prijateljima i rodbini najavili da nakon prošlog ljeta od nas mogu očekivati i takve vijesti. Mislila sam da će mi se to dogoditi tek za kakvih šest mjeseci, jer dobro znam da kad želiš zatrudnjeti, posebno kad si pod stresom, ne ide sve kako bi htio. No, nama je uspjelo iz druge. Kako sam se osjećala? Kad sam saznala da sam trudna, moram priznati kako mi je kroz glavu prošlo: ovo je konačno, gotovo je s nekadašnjim načinom života. Dijete ti promijeni životne navike za 360 stupnjeva i svjesna sam da se svi budući roditelji pitaju hoće li tome biti dorasli. Jedan moj kolega s estrade negdje je izjavio kako je super imati dijete i kako preporuča svima da to probaju. Naježim se na tu rečenicu jer mi je previše nezrelih roditelja koji žele imati djecu. Na kraju se ti isti ljudi razvedu, jer ne znaju što je odgovornost.
Igor: Bili smo spremni na roditeljstvo i zato je to bila vijest mjeseca. Došla je u vrijeme povoljno za roditeljstvo.

Prave godine
Igor: Mom su sinu danas 22 godine. Kad mi je tadašnja supruga rekla da ću postati tata, u prvi mah mi se činilo da je sve došlo prerano. No, što je, tu je, pomislio sam i s ozbiljnošću prihvatio novu odgovornost. Kasnije sam shvatio da je uvijek pravo vrijeme.
Maja: Znala sam da je preda mnom devet mjeseci tijekom kojih ću imati dovoljno vremena da sve dođe na svoje mjesto. Sada, pred kraj trudnoće sve više razmišljam o svijetu u kojem živim, o prevladavajućim vrijednostima i kako ne prenijeti neke loše navike svome djetetu.

Kakvi ćemo biti
Maja: Igor i ja često znamo razgovarati o tome kako ćemo provoditi vrijeme sa svojim djetetom, što će nam biti najvažnije. I Igoru i meni iz našeg je djetinjstva ostala urezana ista slika, koja je povezana s događajima, a ne igračkama. Ne pamtim Barbike, nego situacije u kojima sam bila sa svojim roditeljima. Sjećam se izleta, berbi gljiva, ljetovanja, posjeta rodbini, penjanja na stablo. Materijalne stvari djeca ne pamte i to što im je soba prepuna igračaka najčešće je zbog toga što na taj način roditelji kompenziraju manjak slobodnog vremena.
Igor: Moje prijašnje iskustvo govori kako s djetetom ne smiješ imati prijateljski odnos jer kad se ponovno trebate naći u odnosu otac i dijete, prestajete biti dobar roditelj. Poštovanje institucije otac - sin/kćer, mora postojati. Posebno kad je moj sin u pitanju. Da je on miran i slatkorječiv dečko, koji je pritom i povučen, vjerojatno se to ne bi moglo primijetiti. No, ovako, pošto se radi o buntovnom djetetu, vrlo sam brzo shvatio da ne smijem biti dobar.

Reciklaža robice
Maja: Već sam odaslala svojim prijateljima da ne želim naše dijete odjenuti u ružičasto. Barem će to tako biti dok samo ne počne kupovati odjeću. Osim toga, znam kako po kućama mojih prijatelja ima toliko odjeće i obuće da bismo mogli odjenuti cijelu Afriku, pa sam svima rekla da mi posude stvari za moju Gitu. Igor i ja ćemo što više ići na reciklažu je ne želimo biti dio potrošačkog društva.
Igor: Mislim da ću s njom izraditi i prve igračke od gline, skupljat ćemo drveće po šumi, sami ćemo napraviti Barbiku.

Prve promjene
Maja: Već sam se u prvom tromjesečju sva zaokružila. Prestala sam pušiti i mučile su me mučnine, protiv kojih sam se borila tonama hrane. U prvom tromjesječju dobila sam sedam kilograma, nakon čega sam stala s kilažom. Svi su me već tada počeli gladiti po trbuhu i govoriti mi mamice, što mi je bilo potpuno strano. Prve majčinske instinkte osjetila sam kad mi se beba prvi put pomaknula. Iako mnogi tvrde kako je trudnicama svojstveno da plaču za najmanju sitnicu, pravu navalu emocija očekujem kad ću u bolnici prvi put primiti u naručje svoju djevojčicu.
Igor: Mnogi kažu kako su očevi popustljiviji kad su u pitanju djevojčice, no Gita će biti tatin vojnik. Neću se dati šarmirati, ha, ha.

Prirodni porod
Maja: Koristim pravo socijalnog osiguranja, nemam privatnog liječnika i rodit ću u bolnici Sv. Duh. Kad sam u prva tri mjeseca, dobivši trudnički šećer, ležala u sobi sa svim ostalim trudnicama, bilo mi je lijepo s ostalim mladim ženama dijeliti svakodnevne probleme. Rodit ću klasičnim putem, nadam se bez epiduralne injekcije.
Igor: Cjela ova atmosfera mi godi, uživam u ulozi koju igram i mislim da je to moja najbolja uloga dosad. Trudnoća je donijela neke promjene u našim osjećajima. Nekako smo bliži jedno drugome.

Dolazi Gita
Maja: Bila sam uvjerena da nosim dečka, pa sam bila malo iznenađena čuvši da ću roditi djevojčicu, iako bih voljela imati i jedno i drugo. To je valjda prirodno. No, kako Igor već ima sina iz prvog braka, radujemo se djevojčici.
Igor: Ja sam joj već nadjenuo ime. Stiže naša Gita.

Znanost o biološkom satu
Najnovija istraživanja pokazuju: biološki sat ženama počinje otkucavati već u kasnim dvadesetima, a i muška plodnost s godinama slabi.
U istraživanju na 782 zdrava talijanska para američki i talijanski znanstvenici došli su do zaključka da žene u dobi od 19 do 26 godina imaju 50 posto šansi da odmah zatrudne čim prestanu sa zaštitom, u grupi od 27 do 34 godina vjerojatnost se već smanjila na 40 posto, od 35 do 39 godina vjarojatnost se smanjila na manje od 30 posto, a ukoliko je njihov partner bio 5 godina stariji, na 20 posto. No unutar svake grupe istraživači su pronašli mnoštvo varijacija, koje se nisu mogle objasniti godinama.
I muškarcima otkucava biološki sat. Istina ne tako naglo kao ženama, ali i zdravi muškarci postupno postaju manje plodni, kažu američki znanstvenici iz laboratorija Lawrence Livermore u Kaliforniji. Za razliku od žena koje se rađaju s određenim brojem jajašaca, muškarci izlučuju spermu cijeli život. Međutim, spermiji starijih muškaraca nisu tako pokretljivi kao oni mlađih, objavljeno je u časopisu Human Reproduction.


Ekran 13.01.2005 14:14

MAJA VUČIĆ I IGOR HAJDARHODŽIĆ
Nekonvencionalna divasica

Bivša divasica i voditeljica talk-showa HTV-a Maja Vučić i njezin dečko 42-godišnji glumac Igor Hajdarhodžić upoznali su se na dočeku 2003. godine u njegovom stanu na Stradunu, u koji je 27-godišnju Maju doveo prijatelj da preobuje cipele koje su je jako žuljale. Tako je Maja, umjesto planirana dva dana u Dubrovniku, ostala dva tjedna.
Vezu su prvih mjeseci pokušali skriti, no svako malo su snimljeni u romantičnim šetnjama po Stradunu, a već tu jesen Igor se doselio u Zagreb i par je počeo zajednički život, pokazavši svima kako misle jako ozbiljno. Ali, o svojoj vezi Maja nikada nije željela previše razgovarati, a na upit planiraju li ona i Igor ove godine slijediti primjer divasice Ivane Husar i stupiti u brak, samo nam je kratko odgovorila:

- Svoj intimni život želim zadržati za sebe, a ako dođe do nekih promjena - znat će se. Sudi li se po tome da se divasice rado udaju (već su dvije uplovile u bračnu luku), Maja ima velike šanse, ali oduvijek je glede ljubavi bila najnekonvencionalnija od svih njih.


24 sata Štrbac objavljeno 22.01.2006. Maja Vučić: ­Naša beba stiže u novi stanMaja Vučić i Igor Hajdarhodžić kupili su 140 godina star stan u središtu Zagreba u kojem se sudoper nalazi na pisaćem stolu
Kupili smo trosoban stan u centru Zagreba koji iziskuje potpunu adaptaciju, tako da smo trenutačno skvoteri u vlastitom stanu, otkrila nam je Maja Vučić, voditeljica HRT-ova talk showa “Maja”.
- Stan smo pronašli prije šest mjeseci, podigli kredit i kupili ga jer mi je već pun kufer seljenja - kaže Maja, a njezin dečko Igor Hajdarhodžić nadodaje: - Stan je bio grozan. Neke zidove smo srušili i prilagodili ga sebi. Zgrada je stara 140 godina, stoga ćemo i stan urediti u stilu vremena kad je ona nastala. No sad je simpatično vidjeti sudoper na pisaćem stolu, plinsko kuhalo i opremu za kampiranje.
Simpatični Maja i Igor zasad su adaptirali samo kupaonicu.
- Na podu imamo spužve i jastuke pa kad dođu djeca naših prijatelja, uživaju. Baš sam sretna! Čar življenja je kad čovjek sebi prostor uređuje onako kako želi i kako njemu odgovara - zaključila je Maja koja će za šest mjeseci prvi put postati mama.
Igor će biti domaćica...
Dok će Maja uređivati i voditi talk show “Maja” te završavati svoj album prvijenac, koji će biti gotov za mjesec dana, njezin dečko bit će domaćica.
- Bit ću doma, sređivati stan, brinuti se za psa i za naš mali vrt te modelirati brodove. Budem malo i Maji pomogao oko emisije iako mi nikad ništa nije platila - otkrio je Igor.


24 sata Štrbac objavljeno 02.07.2006. Maja Vučić I Igor Hajdarhodžić ­dobili kći GituNakon laganog poroda u zagrebačkoj bolnici "Sv. Duh" nekadašnja "divasica" i poznati glumac postali su roditelji

Pjevačica i voditeljica Maja Vučić postala je mama! U subotu navečer u 21 sat u zagrebačkoj bolnici "Sv. Duh" Maja je na svijet donijela zdravu djevojčicu Gitu, dugačku 50 cm i tešku 3300 grama.
- I Maja i Gita su super! Porod je bio školski, vrlo lagan. Ja sam za vrijeme poroda bio s Majom, čak smo se i zezali i smijali - rekao je ponosni tata Igor Hajdarhodžić koji je prije velikog događaja mislio kako će pasti u nesvijest.
- Maja mi je jako važna i prvi poželjeti dobrodošlicu našoj kćerkici bilo mi je nešto sasvim normalno i prirodno. Drago mi je da sam tome prisustvovao, to je veličanstven čin - rekao je Igor koji je cijelo vrijeme priželjkivao djevojčicu jer već ima sina Matiju.
Nakon dva, tri dana boravka u bolnici Maja i mala Gita pridružit će se tati Igoru u njihovu trosobnom stanu u središtu Zagreba, u kojem je sve spremno za doček njihova prvog djeteta.
- Još samo moram sastaviti jednu vrlo staru i lijepu kolijevku i sve je spremno - kaže Igor, koji je zajedno s Majom stan star 140 godina uredio u stilu s vremenom u kojem je sagrađen.


Scena 02.07.2006 22:49

DAN NAKON DIPLOME, BIVŠA DIVASICA POSTALA MAMA
Maja Vučić rodila djevojčicu

ZAGREB - Samo dan nakon što je postala profesorica psihologije, pjevačica Maja Vučić u subotu je u 21 sat u Bolnici Sv. Duha rodila kćerkicu Gitu.
- Super se osjećam, uživamo jedna u drugoj - javila je u kratkoj SMS poruci netom nakon što je postala majka. Mala Gita duga je 50 cm i teška 3300 grama, a porod, kojem je prisustvovao i ponosni otac Igor Hajdarhožić, protekao je u najboljem redu, unatoč Majinoj nediscipliniranosti.

Naime, doktorica Tonković savjetovala joj je strogo mirovanje u posljednjim tjednima trudnoće, no negdašnju divasicu ni upozorenja niti pasje vrućine nisu mogli zaustaviti, pa je preuređivala stan, snimala spot, a samo dan prije poroda obranila diplomski na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Ovo je doista velika godina za Maju Vučić - njezin prvijenac “Lice koje znaš” već je osvojio kritičare, a singl “Obrati pažnju na posljednju stvar” čvrsto drži vrhove top-ljestvica.

Promotivne koncerte neumorna pjevačica već planira potkraj rujna, a nakon toga i novu sezonu “Maje”. Dotad će se s Gitom odmarati na moru. (dam, žvu)


24 sata



Post je objavljen 04.07.2006. u 04:45 sati.