Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lkradionice

Marketing

Naušnice od žice

Za izradu naušnica potrebno vam je sljedeće:



- žica debljine 0,4mm ili 0,6mm

- udice, odnosno kopčice za naušnice

- perle

- kliješta za rezanje i oblikovanje žice

Image Hosted by ImageShack.us


Odrežete komad žice koliko mislite da će vam biti dugačke naušnice. Za ovaj primjer dužina žice je oko 8 cm. Računajte da možda nećete isprve uspjeti napraviti omču kojom je naušnica pričvršćena za kopču, pa u početku uvijek odrežite malo više žice.


Žica je dovoljno čvrsta da stoji kako je vi oblikujete, stoga vam nisu potrebni stiskači. Provucite žicu kroz kopču, omotajte je oko njenog dijela koji je ostao ravan prema dolje, te kliještima pričvrstite kada je omča formirana.

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us


Nakon toga počnete s nizanjem perli. Ukoliko želite zanimljivije oblike, žicu oblikujete prema vašim željama. Kako je žica čvrsta, neće se lako iskriviti dok radite naušnice. Ako se malo i pomakne, uvijek je lako oblikujete kliještima.

Ako želite postići da žica bude jednako zaobljena, koristite isključivo kliješta za oblikovanje žice (ona srednje duljine, koja su cijelom dužinom glatke i okrugle). Ukoliko želite oblikovati kockaste oblike, koristite ona kliješta koja imaju donju plohu (ona koja stišče) ravnu i lagano 'naboranu'.

Zavijutke na kraju naušnica jednostavno napravite. Uzmite kliješta za oblikovanje i lagano žicu omotajte oko jednog kraja kliješta. Nakon toga žicu pažljivo izvucite i prstima poravnajte ukoliko se malo iskrivilo. Jednostavno, a vrlo efektno!


Free Image Hosting at www.ImageShack.us





Post je objavljen 27.06.2006. u 11:41 sati.