Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/prilika

Marketing

Latinica

Gledala sam na kratko današnju Latinicu al nisam mogla dugo jer ako nešto ne podnosim to su nasilnici, sileđije i njima slični. Muškarci koji zlostavljaju svoje žene ili djecu na bilo koji način su ništa doli kukavice koje nisu sposobne za život, koji nisu zaslužili život. U Latinici jedan momak- čovjek, muškarac koji danas ima svoju obitelj priča o svom djetinstvu i životu sa ocem koji je tukao njega, brata mu i majku a na kraju je tu jadnu ženu i ubio sa više uboda nožem -čini mi se da je rečeno sa 12 ili možda više. Taj monstrum je dobio 13 godina zatvora ali je nedavno pomilovan od strane predsjednika Mesića i to mislim nakon 4 godine zatvora i sada se slobodno krece i živi u kuci u kojoj je živio sa svojom obitelji dok je njegov sin praktički prisiljen da se iseli i da se skriva od njega iz razloga što mu prijeti, a poznato je i dokazano da je vec ubio na najgori moguci nacin. I da spomenem još našu predivnu i učinkovitu policiju koja uvijek "reagira i djeluje što je brže moguce" . Međutim nisu oni tu jedini krivi, krivi su i naši zakoni i sudovi koji oslobađaju ubojice, pedofile, silovatelje i razne druge kojima je mjesto što dalje od ljudi.
Ubijena žena je nekoliko puta prijavljivala i tražila pomoc ali je nije dobila, savjetovali su joj da sjedne i mirno porazgovara sa svojim suprugom i da ce tako riješit svoje probleme -a ti problemi su eto riješeni na nažalost tragican način . Najgore je što ovo nije jedini i zadnji slucaj -ima njih dosta iz crne kronike koju svakodnevno možemo pročitat u novinama a ko je tome kriv : društvo u kojem živimo, policija, socijalna skrb ili mnoge druge institucije koje su nadležne da zaštite i pomognu žrtvi !




PULA - Policija je danas oko 16.30 u moru na pulskom predjelu Valsalinama uhitila Branka Jurkovića (48), kojeg su u nedjelju navečer pustili iz postaje iako je slomio ruku 14-godišnjoj djevojčici i teško je ozlijedio.

Pušten je uz obrazloženje da policija tada nije imala kvalifikaciju ozljeda djevojčice koja je zadržana na liječenju u pulskoj bolnici pa je samo prekršajno prijavljen. Pokušavajući izbjeći uhićenje, on je čak pobjegao na barku, a kad je vidio policajce, skočio je u more i plutao, ali su ga oni ipak uspjeli uhititi i privesti.

Rođendansko slavlje grupe od 18 djevojčica između 13 i 15 godina u nedjelju navečer završilo je brutalnim napadom Branka Jurkovića (48) na 14-godišnjakinju (identitet poznat redakciji), koja je sa slomljenom rukom i potresom mozga završila na kirurgiji pulske Opće bolnice.

Prema priči D. Đ., majke napadnute djevojčice, one su na plaži pokraj Mornara na Valsalinama slavile rođendan i zadržale se do 21.30 sati.

- Kada su se počele spremati za odlazak, primijetile su jednog čovjeka kako nedaleko od njih u jednom grmlju dira jednu curicu koja nije bila iz njihova društva. U tom su trenutku ubrzale korak i međusobno komentirale ono što su vidjele. E. Đ. je ostala zadnja u toj koloni, a muškarac je počeo trčati za njima nakon što je cura koju je prije dirao ipak uspjela pobjeći - ispričala nam je vidno uzbuđena majka napadnute djevojčice.

Prema njezinim riječima, muškarac, kojeg oni znaju po imenu Branko Jurković, uspio je njezinu kćer uhvatiti i zavrnuti joj ruku iza leđa, zatim ju je gurnuo prema zidu, u neko trnje, i snažno udario šakom u zatiljak.

- Nije uspjela ni vrisnuti, udarac je bio tako jak da su ga čule i ostale curice iz grupe koje su se već bile dosta udaljile. Nasreću, one su se počele vraćati, pa se moja kći uspjela iščupati iz napadačevih ruku i pobjeći, ali je i on pobjegao - rekla je naša sugovornica.

O cijelom je događaju obaviještena policija, a djevojčice su odmah zvale i roditelje. Djevojčica je hitno prebačena na Hitnu medicinsku pomoć, a zatim zadržana na liječenju na kirurgiji. Otac i majka napadnute ogorčeni su napadom na svoju kćer, a kako kažu, Branko Jurković i otprije je poznat po prijetnjama koje je upućivao djeci.

U Policijskoj upravi istarskoj potvrdili su nam događaj, rekavši da su Branka Jurkovića identificirali kao napadača te da će protiv njega biti podnesena prekršajna prijava redovnim putem zbog drskog ponašanja. Kako nam je rekao načelnik Ureda načelnika PU istarske Marko Petković, Branko Jurković ima prebivalište u Zagrebu, a policiji je poznat po kaznenim djelima prijetnje i krađa.

Branko Jurković policiji je rekao da su ga djevojčice izazivale dok je bio na recepciji jednog objekta na Valsalinama, odnosno da su vikale “Evo ga, pedofilčina!”, što je njega razjarilo te je krenuo za njima i na kraju teško ozlijedio 14-godišnjakinju.

Ovo je iz crne kronike Jutarnjeg lista




Post je objavljen 26.06.2006. u 22:58 sati.