Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zarjamama

Marketing

o ekološkom dojenju i mojoj dilemi

Nekako sam zamislila da mi ovo bude reproduktivna faza u životu, a onda da se bacim na posao i karijeru. Zvuči tako idilično.
Imam kompliciranu situaciju što se posla tiče (već sam pisala o tome, ne smijem se ponavljati) i stvarno ne bi bilo dobro kad bi počela raditi i onda ostala trudna. Ne bi bilo dobro ni kad bi odgađala trudnoću za iza trideset, mislim, ne bi bilo dobro jer mi ne bi bilo po planu.

Postoji pojam ekološko dojenje, za koji sam čula tek kad sam malo počela istraživati razloge zašto ja još nisam dobila menstruaciju nakon poroda. Ispostavilo se da sam ja ekološka dojilja (smješno mi to zvuči) i to sasvim slučajno. Dojenje kao metoda kontracepcije.
Znam da ima žena koje su ostale trudne i dok su dojile, ali valjda to onda nije bilo dojenje na način na koji se u rodinom tekstu opisuje. Ne znam...

Radi toga što bi htjeli još jedno dijete uskoro, Zlatu sam ukinula dnevne podoje. Ostali smo na maženju prije spavanja i ponekad po noći kad se probudi. Ispostavilo se da su upravo ti noćni podoji ključni za prolaktin koji koči ovulaciju. Mislim da me čeka puno muke i strpljenja. Ukinula bi ja lako te noćne podoje da nisam lijena. Pokušavala sam stvarno ali.... Nekako je puno lakše u polusnu ponuditi bebi cicu, nego se dignuti i nosati je na ramenu i ljuljuškati je cilu noć i onda sutra biti spremna za novi dan! Znači,u pitannju je moja lijenost ili ...

Možda jedan dio mene sabotira ovaj moj plan o djeci do tridesete. Možda je na sve načine pokušavam uvjeriti sebe i svoje tijelo na nešto, na što još nisam spremna. Zlato je donijelo ogroman preokret u moj život, a kako bi bilo sa još jednom bebom .... Jesam li spremna na one mučnine, povraćanja, širenje tijela i dobivanja na težini? Jesam li sposobna brinuti se za oboje djece odjednom? Koliko kvalitetno bi ja to mogla obavljati?
Sve su to pitanja koja lebde negdje u mojoj podsvijesti i bore se sa onom željom da još jednom postanem mama.

Neću više, obećavam, neću više pisati o dojenju. Možda samo još jednom pod naslovom 'Kako smo prestali..' smijeh


Post je objavljen 23.06.2006. u 11:13 sati.