Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pipipiaf

Marketing

Taman tol'ko kol'ko treba

Ajde – dovraga i bestraga - neka meni netko objasni otkud Žuži Jelinek 3 (slovima: tri) vile kod ženevskoga jezera? Ma, ne, ne, to ni nije tako važno, može ih imati i 10 (slovima: deset), važnije je što je i KADA točno ponukalo KOGA da je u medijima počinje nazivati hrvatskom ženskom ikonom?!? Pa, pobogu, lagana usporedba, ajmo malo vizualizacije: Marlene Dietrich – Žuži Jelinek, ne, ne; Greta Garbo – Žuži Jelinek, ne, ne…; Merlinka – Žuži – oh, NE, NE; Madonna – Žuži – hihi, ovo je već smiješno. Pa TKO je tu lud?!? No, no, nije Žuži draga Ž. J. ispada najsabranije biće u cijeloj pričismijeh

Anyhow… Petrograd je sav u znaku bijelih noći. Komaraca ima puno, sunca također, zalazaka istoga – bitno manje. Mora se Petrograd pripremiti za dostojan doček kovrčave Sue i pobrinuti se za njezinu

zabavu
ljepotu
romantiku i
urbani spa.


Da joj dani ovdje budu jedni od najljepših…kiss
Plan je napravljen, ali ćemo se svim silama truditi da ga se ne-suviše-striktno držimo.

Za koji se tjedan u Petrogradu održava summit veeeelike osmorice, G8 (R, VB, SAD, F, I, J, K, Nj – pogađajte!). Veeeelike kao što je velika moja žudnja (za: dobrom juhom, domaćom kaficom i svijetlim budućim). Bavit će se pitanjem kako spriječiti piratstvo u diskografskoj industriji (hehe, zanimljivo je da među veeeeelikima nema Kine – a baš Kini pripada 95 posto svih piratawink). Povodom i slijedom summita u Petrogradu se na stadionima održavaju koncerti, u parkovima na periferiji grada mitinzi, a u kućnim dvorištima – prosvjedi. Ja sam - za početak - odabrala stadion. Sigurno je - sigurnothumbup. Jučer sam otkrila da je vrijeme nemilosrdno ne samo prema njima, nego prema svima (sjećate se slogana socijal-demokrata, hehe?): Scorpionsi su jako, ALI JAKO jako stari i zastarjeli. Mislim da je Rusija jedina država u kojoj se – svojim retro stilom – uklapaju kao ruka u rukavicuthumbup. Uglavnom, toliko prosutih praznih konzervi pive i pijanih ljudi po kvadratnome metru nisam vidjela od… od… od Dana Petrograda, prije koji tjedan, dakle.

Oni… Rusi, dakle… šeću, razgovaraju, šale se, smiju se, padaju, teturaju, zapleću im se noge, ruke, jezici, trče, hrle, zagrljeni pjevaju, svađaju se, plaču, sjede na stolicama, klupicama, guzicama; grle drveće, mirišu travu, ljube voćke, sudaraju se, padaju, dižu se, razmišljaju, gledaju u daljinu, gledaju u prošlost, gledaju u budućnost… Oni su… zamišljeni, tupi, razočarani, optimistični, razdragani, razgaljeni, zaboravni, nasmijani, uplakani, nestrpljivi, … TI-HO! Nije li bilo dosta, pipi_piaf, barem za danasnaughty?!

Tri neoboriva heroja ruskoga naroda:
1. iz svijeta umjetnosti: Puškin - zašto je Tatjana morala imati suvišak kila i zašto su Puškinovi preci MORALI biti Arapi?
2. iz svijeta znanosti/drugog svijeta: Gagarin – PRAVI ruski mužik… Ruske gospođe sa suzama u očima i sjetom u srcu mrmljaju kroz zube: "Takvoga majka više ne rađa…"
3. iz svijeta politike: ovisno o trenutku, sada – vjerovali ili ne – začudno dobro kotira tovarišč Lenjin. Dokad – ne zna se.

Tri najčešće puštane pjesme ruskoga radija:
1. Lambada – kraj 80-ih, početak 90-ih, ako se ne varam;
2. Knowing me, knowing you – kraj 60-ih, početak 90-ih, ako se ne varam;
3. duet Erosa Ramazottija i Tine Turner – sredina 90-ih, mogla bih se lako varati.

Dva idola ruske mladeži:
1. Britney Spears i
2. Ricky Martin
wavepipi_piaf

P. S. U mislima sam s 'vatrenima'thumbup.
Hm… Je l' su i ove godine vatreni? Ili…?
Muški dio populacije moga doma obraća mi se – nakon jučerašnje tekme – s vidljivo većom dozom poštovanja… Nije da mi to smeta, ali… zašto?!




Post je objavljen 14.06.2006. u 23:36 sati.