Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pipipiaf

Marketing

Granice mog govora predstavljaju i granice moga svijeta

... nekoliko blic vijesti - da ne narusimo kontinuitet


Ako vas tko pita 'Kak tvoja familija?' ni pod koju cijenu ne odgovarajte 'Dobro!' Ili slično - već prema situaciji (u familiji). Kažite svoje prezime. I slobodno se pozovite na mene thumbup.

U Rusiji, po novim istraživanjima, opasno pada natalitet, pa Putin nudi veće porodiljne naknade. Međutim, da stvari ipak nisu otišle kvragu, svjedoči i to da će ljudi živjeti dulje: muškarci do 61. godine, žene do 74,9 godina.

Mačke u Rusiji uživaju sličan status kao krave u Indiji: za vrijeme okupacije Petrograda u 2. svjetskom ratu, upravo su one spasile narod od umiranja od gladi. U domu u kojem žive dvije mačke, hrani ih se gožđicama i ne smije ih se ometati dok obavljaju nuždu na pločicama WC-a koji je inače namijenjen ljudima.

Sauna u Rusiji ima mnogo. Ne zato što je zima, ne zato što je zrak katkad prljav, pa treba pročistiti pluća - nego zato što je, osobito tijekom staljinističke i poststaljinističke vladavine ogroman broj stanova bio bez kupaone. Ako je kupaone i bilo - nije bilo tople vode. Danas je situacija bolja, ali slična. Tuširanje jednom tjedno. Nakon parenja u sauni.

Tko se zalio na malu kadu? Ma tko bi, dovraga, jacuzzi?!

Kila trešanja je točno 47 kuna (sa štanda uz cestu), jedan kokos - 3 kune, kila jabuka je 19 kuna (lošije kvalitete), avokado - 4 kune. Votka - 14 kuna... Votka bolje kvalitete. Piva u dobrom kafiću - 6 kuna; kapućino u istom kafiću - 44 kune. Pola sata bazena - 60 kuna, jedan mjesec tri puta tjedno joge - 1150 kuna. Cijena ulaznice u Ermitaž za Ruse - 2 kune, za strance 49 kuna. Cijena ulaznice u Peterhof za Ruse - 15 kuna, za strance - 105 kuna. Ulaznica na balet u Mariinski teatar - za Ruse - tijekom Bijelih noći - oko 50 kuna, za strance - tijekom Bijelih noći - 630 kuna minimalno...

Bogu hvala na skijanju i iskustvu slalomske voznje!

I za kraj nešto što je - za razliku od prethodno napisanoga - lakše shvatitiyes... Čića fizičar s ludom frizurom i ludim mozgom je rekao:

Čovjek samom sebi pokušava napraviti pojednostavljenu i inteligentnu sliku svijeta, onako kako mu to najbolje odgovara; zatim pokušava taj svoj vlastiti kozmos zamijeniti sa svijetom iskustava i tako ga prevladati.
A. Einstein

Da bih riječ rekla! Sve jasno. wave

Do sutra,
pipi_piaf

Post je objavljen 04.06.2006. u 23:53 sati.