Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pipipiaf

Marketing

Vodeni temat se nastavlja


Namjera je bila druga, ali koje slovce o maloj vodi/votki žudi za svojim nastavkom... A protiv žudnje se - znamo svi - bolje ne boriti.

Za biologe i medicinare suze su tekućina koja podmazuje i čisti oči. Heh, kada bi to sve bilo tako jednostavno... U analizu krokodilskih suza nećemo (krokodili ionako ne plaču, heloulud), Gogoljevim se smijehom kroz suze valja katkad pozabaviti - ali ne BAŠ sada. Ovom ćemo se prilikom obratiti mlađem Gogoljevom kolegi. Turgenjev je pisao da su "suze poput oluje".

U nekoliko je posljednjih dana najavljivana prva ljetna petrogradska oluja. Sa'ce. sa'ce... Statistika dana je sljedeća: provedeno vrijeme na otvorenome: 30 minuta; broj mokrih čarapa: 6; broj blatnih rubova hlača: 6. Ljetna oluja je počela malo kasnije, već je gotovo palo ono malo noći što je ostalo, i - nosi sve pred sobom. Kika bi uživala: trava miriše intenzivnije no ikad. A kovrčava Sue i ja bismo bauljale u našim kvadratnim metrima. Premda sam priljubljena uz prozor ruske proizvodnje i premda sam ga neki dan oprala ruskom Blestinkom i obrisala Lotus papirnatim ubrusima, kupljenima u ruskome dućanu, kroz njega se ne vidi gotovo ništa.

Osim sljedećega:

U slutnji, u ceznji, daljine, daljine,
u srcu, u dahu, planine, planine,
malena mjesta srca moga
spomenik Braca, Imotskoga,
i blijesak slavna sestopera
i miris, miris kalopera.

... da vise ne znam sebe sama
...


Plakanje nije samo privilegija čovjeka, mogu plakati - iz sličnih razloga - i gorile i slonoviyes, po vjerovanju Inka čak i Mjesec katkad pusti koju suzu, a budisti su plač shvaćali darom.

Kada se pokloni E BAŠ TAKAV dar? I kada ga (žena) otvara?

Kada je tužna, razočarana, iznevjerena, bijesna, iznervirana, sretna; kada ju je strah, kada joj je neugodno, kada joj je jaaako ugodno, kada se zaboravi, kada je previše sebe svjesna, kada su joj oni dani u mjesecu, kada joj nisu oni dani mjesecu, kada je pod stresom, kada je stres iza nje, kada joj se čini da BAŠ plakati ne bi smjela, kada joj se čini da bi BAŠ sad TO smjela, kada popije puno, kada popije malo, kada stavi lošu maskaru, kada joj upadne prašina u oko, kada je previše sunčano, kada nema sunca, kada pada kiša, kada kiša nije padala tjednima, kada joj je zima, kada joj je vruće, kada se sve odvija baš onako kako je planirala, kada ništa ne ide po planu, kada želi reći da nešto ne valja, kada želi reći da je APSOLUTNO sve u redu, kada se oprašta, kada dočekuje, kada nije uspjela, kada je uspjela, kada je izgubljena, kada je nađena, kada ostvaruje bliskost, kada podiže obrambeni zid, kada joj se majica koju je kupila više ne sviđa, kada joj ista stoji kao salivena, kada je ganuta, kada se boji, kada je svjesna da je (pre)hrabra, kada je stjerana u kut, kada je sama i kada je u (dobrom ili lošem) društvu, kada ne zna što bi drugo, kada nešto ne razumije, kada je iskrena, kada nešto - ne hoteći - slaže, kada je boli glava, kada želi da je boli glava, kada riješi problem, kada ni u čemu ne vidi problem, kada joj se čini da je zarobljena, kada joj se ne sviđa sloboda, kada je nešto iznutra steže, kada misli da nema drugog izlaza, kada ima samo taj izlaz, kada se osjeća bespomoćnom.

Ruski su metereolozi najavili sunčani i topli petak. Bez ijednog oblačka. Suze JESU poput oluje. No ne treba ih uzimati suviše ozbiljno jer Ivan Sergejevič ima pravo i dok nastavlja: "poslije njih čovjek je uvijek mirniji." No, nonamcor... da ne zaboravimo dobrog, starog Arsena:
"Cistim svoj prostor od nepotrebnih stvari...
Cistim svoj zivot... od prividnoga svijeta...
... jer petkom odnose smece
..."


Danas je bio četvrtak. Sada je sve jasno.
Da imam plave oči, ne bih odoljela i posegnula bih za "suze liju plave oči". U rusosferi plavih je očiju ionako previše, pa zašto da njima zasićujemo i blogosferu?rofl

Olujni pozdravi i mokre puse,
poput blage ljetne kiše da vas dotakne,
iznimno i isključivo večeras sentimentalna,
s deficitom smisla za humor
i suviškom sjete,
s deficitom testosterona
i suviškom estrogena i progesterona,
pipi_piaf kiss


Post je objavljen 01.06.2006. u 23:17 sati.