Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bobika

Marketing

Hrvatska-Iran 2:2

Čačinački Alkosi u Gradskom vrtu na prijateljskoj međunarodnoj utakmici između Hrvatske i Irana

Poštovani,kao što većina zna,bili smo jučer u Osijeku na utakmci između Hrvatske i bratskog nam Irana koja je završila miroljubivo-2:2! Neću puno o utakmici,nisam sve baš najbolje ni vidio.
Ja ću vam ovdje napisati par riječi kako smo proveli dan i staviti par slika.Neke sam slikao ja (hvala Jambri što nam je posudio aparat) a neke je slikao moj dragi prijatelj Davor Ileš (hvala njemu što mi je poslao slike).

Jedna ekipa (Tuna,Mrus,Ile,Edo,Jura i Pleša) su za Osijek krenuli ranije,oko podne (nisam siguran pa ih molim da me isprave ako sam pogriješio).Tamo su se susreli s već spomenutim Davorom i njegovom gospođom i vrijeme prije utakmice proveli bavuljajući Osijekom,ispijanjem piva i trpanjem hrane u pregladnjele želudčiće!
A druga ekipa (Kec,Jura Behin,Ivan Jerbić i ja) smo za Osijek krenuli oko pola tri.Također iz naše stalne baze caffe bara DEF!

Caffe bar DEF

Ivan Jerbić je došao sa svojom škodom favorit i tjerao je do Osijeka kao vrag svog ćaću,netko je mogao pomisliti da nas je ukrao.A u autu Kec i Jura tuku po Staročeškom ko nespašeni,a ja sam opet usrao stvar svojom glavoboljom zbog subotnjih svatova u kojima sam bio nazočan. A iz nejakih zvučnika vrište Hrvatske navijačke pjesme! Atmosfera dobra,malo vruće al dobro.
U Osijek stižemo relativno brzo,parkiramo pred baumax i pravac prva birtija. Nemoram ni spominjat da je bila prepuna.Cijeli Osijek je bio u kockastom,lijepa slika za vidjeti.Atmosfera u gradu odlična.A onda pred tim kafićom se pojavljuju likovi sa Iranskom zastavom što je Kec odmah evidentirao i uslikao.Kažu likovi:"A jebote,morali smo čak u Bosnu ići po ovo!" Legende!
Izlazimo iz birtije i sasvim slučajno nabasamo na našega Lujzu koji je u Osijek otišao 2 dana prije utakmice.Odmah pada srdačan susret i novo slikanje s našom zastavom.

Terasa Iranci Dio Alkosa

Nakon toga stupam u telefonski kontakt sa legendarnim Ribafishem!Ribafish je moj kolega bloger,čovjek kojeg redovito čitam i iskreno vam preporučujem njegov blog. To je čovijek koji mi je poslao vaterpolo kapicu na kojoj sam mu neizmjerno zahvalan.A nakon razgovora slijedi i susret blogera i prijatelja u restoranu Bijelo-Plavi!

Bobika i Ribafish-the blogeri

Bobika i Ribafish Bobika i Ribafish

Stisak ruke,službeno upoznavanje,slikanje i brzinsko ispijanje Osječkog piva i rastanak.Bez suza. Riba je pravi čovjek i nadam se da nam ovo nije i zadnji susret!

A onda odlazimo pred stadion.Izgubio sam svoju ekipu pa sam nabasao na Ileša,Mrusa i ostale dok sam tražio one moje luzere i iskoristio priliku da se uslikam s njima prije početka utakmice.

Alkosi
Na slici stoje:Jura,Ile,Edo,Pleša,Tuna,Tanja a ja i Mrus rastežemo transparent!

Poslije slikanja ja na svoju,a oni na svoju stranu.Nismo imali ulaznice za istu tribinu. Uspjevam pronaći svoj dio ekipe i ulazimo na stadion.Kec uspjeva prošvercati 4 litre Staro-češkog piva i sretni zauzimamo svoje pozicije na jugo-istoku.Sunce još uvijek nemilice prži a Jerbić izjavljuje da će nam sunce ići cijelo vrijeme u oči.Sati je oko 17,dakle puni sat prije početka utakmice. Kec i ja vješamo našu zastavu "Čačinci" na ogradu (odmah na kraju poruke "ja sam znao da ću svoju ljubav pokoniti njoj mojoj lijepoj zemlji hrvatskoj"). Udaramo par slika,zauzimamo pozicije i čekamo početak utakmice.

Zapad Zagrijavanje Limena glazba Izlazak

Baloni

U isto to vrijem naša ekipa na sjevernoj tribini vješa naš transparent "Alkosi".U glavnim ulogama Mrus i Ile!

Mrus i Ileš transparent Tucko

I počinje utakmica.A s početkom utakmice i koreografija na istočnoj tribini.

Istok Istok II Istok III koreografija

Ni nesječam se u kojem se trenu tako jako naoblačilo,ali sam se odmah sjetio Jerbićevih riječi o suncu koje će nam ići cijelo vrijeme u oči!He,he,kad je sunce "zašlo" proklinjali smo zlu sudbu i Vakulu i stadion bez krova i pkušavali se sakriti od kiše pod onim plavim kartonima koje smo na početku utakmice dizali u zrak i bili dijelom lijepe koreografije (za koju sam tek danas saznao što je predstavljala).

Utakmica I Utakmica II Braća Behin

Poluvrijem dočekujemo mokri do kože i premrzli od prohladnog vjetra koji nam je strujio po bubrezima.Uzalu kartoni i uzalud moja nova navijačka kapa,uzalud Kecovo skidanje majice. Al moram vam reći i ovo-kad je počela padat kiša tj. pljusak atmosfera na stadionu je bila najjača! Zakon!

Bobika i Kec

Drugo poluvrijeme je stadion bio skoro pa do pola ispražnjen,Kec je veći dio proveo dolje na ogradi čekajuči naše igrače i nadjući se ponekom suveniru.Ali nšta.A bio je tako blizu Srnine trenerka i Šimićevih gača.Al bar je razgovarao s Nikom Kovačom (nagovarao ga da dođe u Dinamo) i rukovao se sa Cicom Kranjčarom.

Poslije utakmice smo ipak odlučili odmah ići doma i preskočiti koncert u Tvrđi zbog premrzlosti. A najjači potez je odlazak u McDonald's jer su bili gladni. I ostali su gladni! ha ha!!

A sada ste na redu vi dragi čitatelji.

Da li je još netko bio na utakmici?

Kako je sve to vama djelovalo putem malih ekrana?

Što očekujete od naših na Svjetskom prvenstvu?


Ja mislim da imamo solidnu reprezentaciju i da bi mogli u drugi krug,a ako bude sreće i dalje. Sada nam slijede još Poljaci i Španjolci pa Svjetsko prvenstvo! Nadajmo se najboljem i budimo uz našu reprezentaciju.Neka bude veselja kao i legendarne '98!

Živi bili u vinu se kupali!









Post je objavljen 30.05.2006. u 13:45 sati.