Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/yoko

Marketing

Zapališ se brzo, a ugasiš... još brže?

Želite nekog više od svega. A kad ga napokon «dobijete»... jedva čekate da ga se riješite. Zašto je to tako?? Što to ima u nama? Pokušat ću malo razjasniti...

Nije prvi put da ti se nešto takvo dogodilo: sviđa ti se netko, misliš da je upravo to ljubav tvog života, poduzimaš sve moguće i nemoguće da osvojiš srce i svim svojim prijateljicama/prijateljima dosađuješ pričama o toj osobi. No kad ga napokon osvojiš, ne prođu ni dva dana, a tebi je već dosta: više ti se ni fizički ne sviđa, njegova blizina ide ti na živce, a njegove su priče strašno dosadne. Osim toga već je oko bačeno na nekog drugog. Postoji više razloga, mislim da svatko sam zna koji je to razlog...

Nespremnost
Ako si vrlo mlada osoba, tvoje je ponašanje potpuno razumljivo. U prvim godinama adolescencije posve je normalno željeti različita iskustva i često mijenjati mišljenje o tome tko je «ona/j pravi» i kakav mora biti. U tim je godinama također posve prirodno ne željeti stalnu i dugu vezu, jer je to još uvijek razdoblje istraživanja i isprobavanja različitosti. Sve nam to pomaže da poslije stvorimo jasnu sliku onoga što zaista želimo od prave i dugotrajne ljubavne veze.

Sanjarenje
Možda si još uvijek u fazi u kojoj idealiziraš osobu koji ti se sviđa. Tu fazu prolazi baš svatko, prije ili poslije. U svojim mislima pridodaješ mu osobine koje bi voljeli da ih ima, a koje zapravo nemaju veze sa stvarnošću. Također često zamišljaš kakav bi bila vaša veza. Kad napokon ostvariš neki kontakt s osobom svojih snova, realnost te često razočara i shvatiš da ta osoba uopće nije onakva kakva je zamišljana. Ako dobro razmisliš, shvatit ćeš da zapravo ni ti ne želiš da se ostvare sve tvoje fantazije: to bi značilo da želiš s tom osobom ozbiljnu vezu, a još uvijek vlada neka nespremnost u tebi!

Želiš dokazati svoje sposobnosti
Tvoja «brzopotezna» zaljubljivanja mogu biti i alibi koji opravdava tvoju želju za dokazivanjem zavodničkih sposobnosti. Možda sami sebe uvjerimo da si zaljubljen u nekoga samo kako bi mogli krenuti u lov i isprobati svoje strategije za osvajanje drugog srca. Stoga i nije čudno što volja za ljubavlju prođe čim upecaš svoju žrtvu. Želimo isprobati taj osjećaj.

Svi tvoji prijatelji imaju nekog, a ti ne?
Možda iz tog proizlazi umišljenost o zaljubljenosti u nekoga, samo kako bi bili što sličnija njima. Ako je tako, zapravo, ne uopće ne želimo ljubav nego se pokušavamo izjednačiti s drugima. Posljednja je pretpostavka silno dosađivanje u životu: ako si postaviš cilj da moraš imati, to će ubiti vrijeme i dati priliku da iskusimo kakav je to osjećaj imati vezu! Bit će bolje stati i razmisliti: isplati li se zaista potrošiti toliko energije i možda nekomu slomiti srce samo da brže prođe vrijeme?

Eto, mislim da sam zaboravio još par primjera, npr. sponzoriranje i sl., no to ostavljam za neku drugu priliku i neko drugo vrijeme i neku drugu temu... Za kraj: vic, pjesmica i poneka porukica...
---
Jedva cekam da te cujem jer bez tebe ja bolujem. Kad telefon zazvoni ti ces reci molim, a od mene ces cuti: PA LJUBAVI JA TE VOLIM !!!

Zamisli sebi nesto najljepse, najsladje. Dodaj tome beskrajnost, prosiri sa vijecnoscu, ukrasi sa zvijezdama. Tek tada ces bar malo znati koliko mi znacis!

Ne postoji dijete bez snova, ne postoji covjek koji zeli da bude sam i ne postojim ja bez tebe.
---
Muž uhvati ženu za cice: - Da su ti malo čvršće, ne bi morala nositi grudnjak.
Ona ga uhvati među noge: - A da je tvoj malo čvršći, ne bi mi trebao tvoj brat!

Dolazi Cigo kod Ciganke:
- Vidi što sam kupio kondome! Raznih ukusa, naranče, limuna, breskve... a ti da pušiš i da pogađaš koji je.
Ciganka reče - Gorgonzola!
- Čekaj malo, nisam ga još stavio.

Krenula dva penisa u kino, pa kaže jedan drugome: Nadam se da nije pornić jer ćemo cijelo vrijeme stajati!
---
MOĆ LJUBAVI

I dok tako lijepo govoriš
Ja vjerujem u sve laži;
Da sunce zbog tebe sja,
Mjesec da se imenom
Tvojim zove.

Kad zore dani zamrače,
shvatit ću svoju glupost.
Al` kasno će bit`:
U mrežu ljubavi bit ću
Ulovljen.

Ni proklinjanja, ni molitve,
Ništa me neće spasiti,
Nit` će dušu od vraga
Otkupiti
Jer bit ću previše tvoj.

Smiješno je kad ljubav
Ponizi čovjeka,
A on nemoćan
Pod noge joj pada i plače.

No, suze okove ne razbijaju,
Još ih jače stišću.
A spasa nema jer
Previše je jaka ljubav
Za zemaljsku silu.

Toliko od mene za ovo kišovito popodne ...

-Josip-

Post je objavljen 29.05.2006. u 16:56 sati.