Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/jalucifer

Marketing

Hajde da i ja kažem nešto o Da Vincijevom kodu!

Možda ste se zapitali kako to, da ništa ne komentiram o temi o kojoj svi govore, famoznoj knjizi (kažu, druga najtiražnija knjiga u povijesti!), i filmu, čije je prikazivanje upravo počelo, Da Vincijev kod (The Da Vinci Code)?

Pa, kad o tome svi govore, nije važno, zar ne, trošiti vrijeme na jednom malom blogu! O eto, samo par riječi, onako u prolazu.

Da li je istina ono, što Dan Brown tvrdi?

E vidite, pravilni odgovor na to pitanje jest po shemi budističke četverostruke negacije! Heh, znam, da sam vam takve stvarni već rekao, ali, eto, tako je (odnosno, nije tako, i nije ni tako ni ne tako…). bang

Da li je Dan Smeđi sve izmislio? Da li daje jednu moguću interpretaciju izvora, ili se prepustio svojoj mitopoetskoj fantaziji? Da li je oruđe Sotone u borbi protiv vjere, ili običan čovjek koji priča priče, ili je možda prorok od Duha Svetoga nadahnut, da priprema reformu vjere?

Sve je to istina.
Ništa od toga nije istina.
Nije točno da je i istina i neistina.
Nije točno da nije ni istina ni neistina.

Jedino tako Sotona može na pitanja o ostini odgovoriti; osim, naravno, kada ne odgovora kakvom porugom, kakvom šalom, kakvom novom izmišljotinom, koja vodi u mrak, u kojem ipak svjetlucaju luči.

Jedino tako može čovjek na tzv. Konačna pitanja odgovoriti. lud

Da, to je samo priča, samo izmišljotina. Ali zar iko može izmisliti neku priču, koju Otac/Majka nije već izmislio/izmislila?

Sve priče napisane, i sve koje će tek biti napisane, i sve koje potencijalno mogu biti napisane, postoje u akaši.

Inače, nije Dan, mnome nadahnut, ništa stvarno novo izmislio. Ono o tome, da je Marija Magdalena, koju je Isus, kako pisah, zaista volio, bila njegova supruga i da mu je rodila sina, stara je legenda, koja zaista postoji u južnoj Francuskoj. O velikom Leonardu, sve što netko napiše istina je! (Hm, i nije…) A o Opus Dei (Božjem djelu)?

Eh, njih obožavam, njih mi ne dirajte! Možete, ako hoćete, pročitati knjigu Njihovo vrijeme dolazi. (Btw. izdavač je "Lumen d.o.o.", što je Emila Ćića podsjetilo na mene tj. Lucifera, ali nema to veze sa mnom, to vam je jedna hercegovačka muljaža, pa je zato nažalost knjiga i bila slabo distribuirana.) Možete, ako baše nemate ništa pametnije za radit', pročitati i njihovo najnovije priopćenje povodom filma.

Oni su savršena prilagodba katoličkih fanatika, inkvizitora i isusovaca XX. i XXI. stoljeću. Totalitarna bit kršćanstva ponovno koncentrirana u post-totalitarnom svijetu! Propali su komunizam i nacizam, kršćanska nezakonita djeca, i sada je vrijeme, da se ponovno divimo izvorištu njihovih doktrina!

Znaju što je marketing. I jedna od istina o ovoj knjizi jest, da su je oni naručili. Jer znaju marketinško načelo: "Glavno da se o meni govori, pa makar i dobro"! smokin



Post je objavljen 23.05.2006. u 16:15 sati.