Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/yoko

Marketing

TEMA DANA: Razmišljanja... iz iskustva... i prošlosti...

(Sva sreća da je svršeno s time, al dešavalo se...)

USAMLJENA NEDJELJA

Za plakati. Imaš slobodan dan ispred sebe i strašnu potrebu da ispuniš aktivnostima taj dan - i? Nemaš nikoga da ide s tobom na izložbe, plivanje ili vožnju biciklom. Trčiš s telefonom kroz stan, zoveš sve znane i manje znane, ali nema ih doma. Kroz prozor vidiš parove u šetnji i osjetiš se bijedno. Onda zatvoriš prozor, upališ TV i listaš programe preko satelita (usput pojedeš sve slatkiše iz košare). I tako do kasno u noć. Očajno.

Moj savjet: Nema sažaljenja, nemoj se objesiti o luster. Poduzmi bilo što - samo diži guzicu s kauča i odjeni nešto i punim gasom. Ranije dogovori s prijateljima šetnju, biciklijadu, roštiljadu... Uostalom, na bicikl i tako sjedaš sam, stavi si Walkman na uši, okreći pedale i uživaj! Ihaj! Vidjet ćeš - kad nešto tako izvedeš sam i kad naučiš uživati u tome, to jača samopouzdanje. Ako ti bude nedostajalo društvo, onda imaš vremena da idući vikend bolje isplaniraš. Otputuj nekamo, posjeti prijateljicu, idi tetki na ručak…

BIVŠA

Nezgodno je kad se na nekom slavlju pojavi bivša cura s novim frajerom. Tada poželiš da nisi sam, da imaš curu koja je 100 puta zgodnija od nje. Ali nemaš je…Što reći, kako se ponašati? Ni u kojem slučaju ona ne smije pomisliti da još uvijek patiš za njom! Onda stanem pred njih kao kumina torta na vjenčanju u koju svi bulje, samouvjereno i ljubazno kažem rečenicu dvije i udaljim se. Kad me ona kasnije sažaljivo upita da li je bilo bolje da on ne dolazi postalo mi je jasno da mi je gluma bila trećerazredna. Odgegam se kući razočaran i ubijen u pojam.

Moj savjet: Čak i kad ti teško pada - ne glumi. Ako ne možeš podnijeti pomisao da ona ima novog frajera, tada nemoj ni doći na tu proslavu. Nema smisla da svojom dušom praviš striptiz. Ako si je pak zaboravio, na nečije pitanje imaš li novu curu nemoj odgovoriti. Samo se nasmiješi i ostavi to pitanje otvoreno. Nikad nisi bio sex-bomba? Onda to nemoj biti ni te noći - budi miran i nasmiješen.

eek

-Josip-


Post je objavljen 09.05.2006. u 18:49 sati.