Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/limachicroatia78

Marketing

Limači osvojili 2. mjesto u Slunju

Talenti iz Žakanja su vodili s 2:1 i doslovno u posljednjoj sekundi prvog dijela primili su izjednačujući pogodak. Dinamove nogometne nade su ipak uspjele okrenuti rezultat u svoju korist i pobijediti s minimalnih 3:2

SLUNJ/PLITVICE - Međunarodni malonogometni turnir limača (dječaka rođenih 1995. i mlađih), u organizaciji Malonogometnog kluba Drenak iz Slunja, je više nego uspio, te i loše vrijeme proteklog vikenda nije moglo uništiti odličan dojam koji je je ovaj događaj polučio u dva dana odigravanja.

Trinaest ekipa iz tri države
Sudjelovalo je ukupno 13 ekipa iz tri države: Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije, a organizatorima
je posebno žao što nisu mogli doći mali nogometaši iz bratskog talijanskog Castell San Giovannija. Bilo je nekoliko otkaza u posljednji trenutak ("Gospić" i "Ilovac"), pa su Slunjani zvali druge momčadi "Ogulina" i "Krajišnika". Tako su iz Karlovačke županije nastupili NK Croatia 78 (Žakanje), NK Duga Resa, NK Karlovac, NK Ogulin, ŠD Rakovica i MNK Drenak, Iz BiH su pristigli bihaćko "Jedinstvo" i NK Krajišnik iz Velike Kladuše, dok su slovenski predstavnici bili NK Kolpa iz Metlike. Poziv su prihvatili i iz zagrebačkog prvoligaša "Dinama" i time digli kvalitetu turnira na višu razinu.
Igralo se s četri igrača u polju plus vratar, u trajanju utakmice 2x10 minuta. Nije bilo niti jednog isključenja i kaznenog udarca, dok je prvog dana bilo ipak isključenja i šesteraca. Završnog dana odlično je sudio Dalibor Javorski iz Vojnića.

Preseljenje na Plitvice
Novost je bila semafor u dvorani, kojeg je posudio TKD Karlovac. Razglas je također funkcionirao, a mikrofona se uhvatio Silvijo Štefanac. Sudački dio posla je obavio mladi Slunjanin Ivan Kotić. Jedan dio posla je bio obavljen, no pred organizatorima je bio još golem dio. Pogotovo im na ruku nisu išle vremenske (ne)prilike i nije se uistinu moglo igrati na školskom igralištu OŠ Slunj, na kojem se cijeli nogometni festival planirao održati. Stoga je donešena odluka da se kompletni program završnice prebaci u športsku dvoranu na Plitvičkim jezerima, u sklopu ŠRC Mukinje, koja ima veće kapacitete i dimenzije igrališta od slunjske. Iziskivalo je to dodatni angažman ljudi u organizaciji i naravno veće troškove. No, ipak se u svemu uspjelo.
Na otvorenju je nastupila slunjska limena glazba i male slunjske mažoretkinje, a na defileu svih sudionika table se imenima klubova nosile su mažoretkinje odjevene u svoje uniforme. Turnir je otvorila dožupanica Karlovačke županije Marija Fićurin uz suradnju dva najmlađa igrača na ovom turniru. Cijeli ceremonijal otvaranja je okončan s riječima, a koje su i geslo pod kojim se ovaj turnir održavao: "Sport si-droga no" i veliki transparent s ovom porukom je visio na zidu dvorane tijekom dana.
U subotu su, zbog dosadne kiše, kvalifikacijske utakmice odigrane u športskoj dvorani u OŠ Slunj. Igralo se u dvije skupine s po četiri momčadi, od kojih su dvije prvoplasirane izborile prolaz u završnicu drugog dana, a dva drugoplasirana su morala još odigrati međusobno. Sljedećeg dana su im se priključili nositelji turnira "Dinamo", "Jedinstvo", "Kolpa", "Karlovac" i "Drenak".

Razigravanje po skupinama
U skupini A mali Rakovičani su uvjerljivo bili nadmoćni i sa sve tri pobjede se plasirali dalje, dok je ugodno iznenađenje turnira iz Žakanja bilo drugo. Treći su završili "Ogulin I", a Dugorešani su bili posljednji. I druga skupina je ipak bila, pokazalo se kasnije, dosta slabija, a gdje su mlađi Ogulinci dominirali. Druga postava domaćina je završila iza njih, a susjedi iz Velike Kladuše nisu opravdali očekivanja. U srazu drugoplasiranih ekipa iz skupina, limači "Croatie 78" su s visokih 12:0 nadigrali "drenčiće" i time otišli u drugi dan turnira.

"Drenak" i "Dinamo" otvorili turnir
Natjecateljski dio su otvorili, kako i doliči, limači MNK Drenak i najatraktivnijeg sudionika zagrebačkog "Dinama", kojeg je doveo proslavljeni igrač tog kluba i nekadašnji trener NK Slunj Ivica Senzen. Po predviđanjima pobijedio je gost iz Zagreba, no "drenci" su pružili dostojan otpot prvoligašu u vrlo bučnoj atmosferi, jer na tribinama su još bili članovi limene glazbe i mažoretkinje. Uz ova dva sastava, u skupini A su bili "Ogulin" i "Croatia 78". U onu drugu grupu svrstani su "Kolpa", "Jedinstvo", "Karlovac" i "Rakovica", a ovim redoslijedom su, nakon razigravanja svako sa svakim, bile poredane momčadi. Dakle, mlade karlovačke nade, koje su prije dva tjedna na istom mjestu uzele prvo mjesto na turniru ŠD Rakovica, ispale se mnogo ranije, što govori i o kvaliteti turnira. Disciplinirani gosti iz Slovenije za nijansu su bili bolji od ostalih. U inače rezultatski tijesnoj skupini Rakovičani su bili posljednji, iako su vrlo lako mogli otići dalje. U skupini A dominirali su zagrebački plavi, dok su u prosjeku najmlađi igrači na turniru iz Ogulina ostali bez boda. O drugoplasiranom je odlučivao izravni sraz Slunjana i Žakanjaca, gdje su potonji iznenadili ekipu organizatora i s prilično visokih 5:2 slavili prolaz u polozavršnicu.
Prije nje, odigrana je zanimljiva utakmica rukometašica RŠ MNK Drenak rođenih 1993. i mlađih, pod vodstvom trenera Miloša Velimirovića, i mlađih kadetkinja Rukometne škole Karlovac, koje je dovela mlada trenerica Amalija Markušić. Slunjanke su uzvratile za poraz u Karlovcu prije nešto više od mjesec dana i slavile su tako svoju prvu pobjedu u svom tek trećem nastupu. U susretu odigranom 2x12 minute "drenice" su pobijedile s 9:8, a zviždaljke se spremno ulovio sudac rukometne Premier lige BiH Vejsin Beširević iz Bihaća.

Revijalne utakmice i završnica
U utakmicama poluzavršnice Zagrepčani su bez problema prošli premier-ligaša Bosne i Hercegovine, a u susjedskom srazu klubova, koje dijeli rijeka Kupa, bili su bolji dječaci s hrvatske obale i tako su mali Žakanjci ušli zasluženo u finale.
Prije meča za "broncu" odigrana je međusobna revijalna utakmica mlađih rukometašica "Drenka", kojima su se trebale suprostaviti članice RK Ogulin, no one su dan ranije otkazale nastup zbog neodgodivih obaveza.
Susret za treće mjesto odlučili su penali, gdje su uspješniji bili Slovenci od Bišćana. U finalu je gotovo došlo do velikog iznenađenja. Jedini klub iz Karlovačke županije među četiri najbolja nije imao respekta za Dinamovce i brzo su zaboravili za poraz od istih u skupini od 4:0. Talenti iz Žakanja su vodili s 2:1 i doslovno u posljednjoj sekundi prvog dijela primaju izjednačujući pogodak. Dinamove nogometne nade su ipak uspjele okrenuti rezultat u svoju korist i pobijediti s minimalnih 3:2 i uzeti 1. mjesto na malonogometnom turniru MNK Drenak.

Najbolji pojedinci
Po završetku turnira iz ruku djelatnika MNK Drenak (predsjednika Ivice Bogovića, dopredsjednika Marija Rendulića i tajnika Dalibora Sabljaka) predani su pokali i medalje prvim trima plasiranim ekipama, te statue nogometaša najboljim pojedincima. Iz osvajača turnira NK Dinamo dolaze najbolji strijelac (Tibor Halilović) i igrač (Matej Mioč). Naj-vratarem je proglašen Amar Rekić iz NK Jedinstvo. Trofej fair play pripao je slovenskoj "Kolpi".

Rezultati
Kvalifikacije (Slunj):
Skupina A: Rakovica - Duga Resa 5:2, Croatia 78 - Ogulin I 8:4, Rakovica - Ogulin I 6:2, Croatia 78 - Duga Resa 5:0, Rakovica - Croatia 78 8:4, Ogulin I - Duga Resa 5:5.

Skupina B: Krajišnik I - Drenak II 2:2, Ogulin II - Krajišnik II 3:2, Krajišnik I - Krajišnik II 5:5, Ogulin II- Drenak II 3:2, Krajišnik I-Ogulin I 1:7, Krajišnik II-Drenak II 3:6 .
A2-B2: Croatia 78 - Drenak II 12:0. U daljnje natjecanje se plasirali: ŠD Rakovica, NK Ogulin II i NK Croatia 78.

Završnica (Plitvice):
Skupina A : Dinamo - Drenak 4:0, Ogulin - Croatia 78 1:6, Dinamo - Croatia 78 4:0, Ogulin - Drenak 0:6, Dinamo - Ogulin 5:1, Croatia 78 - Drenak 5:2.

Skupina B: Jedinstvo - Rakovica 1:1, Karlovac - Kolpa 0:0, Jedinstvo - Kolpa 1:2, Karlovac - Rakovica 5:3, Jedinstvo - Karlovac 3:0, Kolpa - Rakovica 1:1.

Sastavi momčadi
NK DINAMO: Miklec, Ivančić, Ramljak, Mioč, Halilović, Komljenović, Kovačević, Dimljašević, Jelavić, Vogrinc. Trener: Ivica Senzen.
NK CROATIA 78: Rehorić, Stubljar, Kladušan, Mazurek, F. Rehorić, Kolić, Kučinić, Hribljan, Nastav, Kotić, Starešinić, Barbić. Trener: Dubravko Boldin.
NK KOLPA: Starešinić, Bajuk, Šikonja, dragovan, Kaoučar, Graničar, Nagode, Žunić. trener: Damjan Turk.
NK JEDINSTVO: Rekić, Hrnić, Salihodžić, Ćoralić, Prošić, Sulić, Ćehajić, Alagić, Medanović, Gluhalić, Besić, Beširević. Trener: Pašaga Gogić.
NK KARLOVAC: Sukobljević, Vladić, Krivačić, Rakocija, Duilo, Pavičić, Peterin, Valentić, Magdić, Grgas, Zelenika, Šalković. Trener: Vlado Batinić.
MNK DRENAK: Jurčić, Jurčević, Cindrić, Turkalj, Holjevac, Medved, Magdić, Brgles, Požega, Štrk. Trener: Dalibor Sabljak.
ŠD RAKOVICA: Federber, D. Božičević, Matovina, Hodak, Bionda, L. Božičević, Vuković, Salopek, Kolić, Dijanežević, Mlađan, Franjković, Turkalj.
NK OGULIN II: Stipetić, Sabljak, Matovina, Sertić, Miljanović, Švigač, Marić, Luketić. Trener: Mate Špehar.
RŠ Karlovac: Žlibovčić, Lukšić, Šebetić, Španić, Vuković, Djarmati, Vrbanić, Perez, Barešić, Paulić i Novosel. Trenerica: Amalija Markušić.
RŠ Drenak: Magdić, Obajdin, Jurčić, Begović, Cindrić, Palavra, Bijonda, Matanić, Modrušan, Vuković, Jurčević i Gračan. Trener: Miloš Velimirović.


preuzeto sa www.karlovački-list.hr

Post je objavljen 05.05.2006. u 16:13 sati.