[dnevniQ]
Pregled vijesti za 28.4.,qstrip.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/qstrip

Marketing

[dnevniQ]
Pregled vijesti za 28.4.

» Što se događa s prehladom kad šetaš naokolo umjesto da je liječiš? Vrati se, dvaput gora … Ah, nema veze: kao članak s najboljom sličicom u sličicama praznom danu nametnula nam se marketinška analiza reprinata povodom DC-eva godinu dana drugog krosovera. Osim nekih nerazumljivih (meni; ili možda samo nezanimljivih) cifara, vidimo da i kod njih besposleni fanovi jariće krste i nagađaju kako kompanija radi svoj posao.

» A u novinskom se američkom stripu bune protiv dinosaura - stripova koji se objavljuju i nakon smrti njihovih tvoraca te zauzimaju mjesta novim stripovima i odbijaju mladu publiku koja, kažu, ni ne čita više novine. Pozitivna strana priče: i mi ćemo imati te probleme za jedno pedeset do dedamdeset godina, ako sutra započnemo tradiciju novinskoga stripa.

» To jest ako svi stripovi ne postanu Mcomics.

» A ovdje: krajnje zastrašujući primjer mrčndjzing trenda: čitava linija proizvoda potekla iz stripa koji ne postoji!

» I, uf, jedna domaća vijest: u Kutini je objavljen domaći (kolor?) strip album o uroti zrinsko-frankopanskoj. Vrijedni Alan Maras iskopao je i adresu nakladnika (SPIRITUS MOVENS D.O.O., Andrije Hebranga 6, 44320 Kutina; (044) 625 411) pa albume očekujemo uskoro i u našim ažurnim striparnicama.

(mcn/risbo/alanmaras)


Post je objavljen 28.04.2006. u 12:16 sati.