[dnevniQ]
Pregled vijesti za 26.4.,qstrip.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/qstrip

Marketing

[dnevniQ]
Pregled vijesti za 26.4.

» U cijeloj onoj frci o kojoj smo pričali pred koji tjedan, onoj o tome kako autori ne žele neve vlasnike firme Dupuis jer se boje bezličnosti i mangaizacije svega što im je milo i drago … kako se u to uklapa vijest da David Morvan (trenutačni službeni scenarist Spiroua, a inače autor vrlo popularne serije Sillage) piše Spirou-mangu??? Znam da to nije točno ono što su se autori bojali, ali je svakako zanimljivo … a pridodajmo tome i vijest kako je s najviše instance potvrđeno da će zagrebačka firma Algoritam početi izdavati prevedene mange - spominju se naslovi poput Love Hina i Ghost in the Shell.

» Manje strip koliko folouap na jednu stariju vijest: sjećate li se frke (opet) oko karikatura proroka Muhameda? E, onda je u odgovor bio raspisan natječaj za najbolju antisemitsku karikaturu i sada su objavljeni rezultati. Možda griješim u interpretaciji, ali čini mi se kako je u natječaju sudjelovalo i dosta Židova?

» Priča o stripu i vinu.

» Te na kraju čestitke Marku Ajdariću, povremenom suradniku ovoga bloga, koji je u domovini si Brazilu nominiran za najboljeg novinara što prati stripove (pogledajte kategoriju 42). No, manje me čudi što je vrsni Marko nominiran, dok se ne mogu načuditi činjenici kako oni imaju više od dva novinara koji uopće prate strip, nekmoli bivaju nominirani za izvrsnost u praćenju istoga…:)

(mcn)


Post je objavljen 26.04.2006. u 10:21 sati.