[preporuQe]
Odabir iz Previews kataloga za 4. mjesec,qstrip.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/qstrip

Marketing

[preporuQe]
Odabir iz Previews kataloga za 4. mjesec

Američku strip-industriju svaki mjesec poprati 600 stranica odebeo katalog PREVIEWS (web verzija, recimo, ovdje) u kojem se može pročitati što će sve u specijalizirane knjižare dospjeti dva mjeseca potom. Kako je u tom obilju novaku teško razlučiti žito od šita, Robert se Solanović poduhvatio nezahvalne dužnosti istaknuti ono što je privuklo njegovo oQo. Svidi li vam se išta, još ovaj tjedan stignete to naručiti u nekom dućanu (linQovi lijevo) ili kod svojeg uobičajenog dilera ...

Ispirčavam se svim vjernim čitateljima što kasnim s ovomjesečnim preporukama, ali još vam nije kasno naručiti svoj redovni fiks kod Denisa Pajtaka (email adresa - logossun at logossun.com) - imate vremena do nedjelje! :) Za one koji ne stignu tu je vjerni Amazon.

» THE KUROSAGI CORPSE DELIVERY SERVICE VOLUME 1 TPB (Dark Horse Comics)
U zadnje vrijeme dajem prednost svakoj japanskoj mangi pa ću tako isprobati i ovaj bizarni strip o pet studenata sa budističkog sveučilišta u Tokiju čiji je posao da oslobađaju i prosljeđuju duše ljudi umrlih u njihovu sljedeću inkaranciju. Piše Eiji Ohtsuka, crta Housui Yamazaki. 208 stranica, c/b, meki uvez, 11 dolara.

» JUDGE DREDD: COMPLETE CASE FILES VOLUME 4 TP (Rebellion)
Još jedan album, četvrti po redu, kompletnih pustolovina najfašističkijeg superpolicajca svih vremena - Suca Dredda. Epizode su štampane kronološkim redosljedom. Pišu pouzdani John Wagner, Pat Mills i drugi, a crtaju neki treći. Treba li još išta dodati? Ah, da - 336 stranica, c/b, meki uvez, 27 dolara.

» FANTASTIC FOUR/IRON MAN: BIG IN JAPAN TPB (Marvel Comics)
Ne namjeravam raspravljati o kvaliteti scenarija ovog albuma budući da ga je prekrasno detaljno nacrtao nedavno preminuli Seth Fisher. Ima i bonus - epizodu Spider-Mana koju je također nacrtao Fisher. 120 kolor stranica za 13 dolara. Meki uvez.

» ESSENTIAL FANTASTIC FOUR VOL. 5 TPB (Marvel Comics)
Peti tom sadrži zadnjih dvadesetak epizoda FF-a koje je crtao Jack Kirby na vrhuncu svoje bogate crtačke karijere, a prije nego je zapalio u konkurentski DC i počeo raditi svoje kapitalno djelo - Fourth World opus. Ovaj tom također sadrži i desetak epizoda nakon Kirbyjevog odlaska koje su crtali John Romita te John Buscema. Pisao (uvjetno rečeno) Stan Lee. 568 predivnih, mekouvezanih c/b stranica za samo 17 dolara. Bagatela!

» ETERNALS BY JACK KIRBY HC (Marvel Comics)
Sjećate li se Večnih bića i Devijanata iz onih slavnih epizoda Tora koje su svojevremeno izlazile u Stripoteci? Sve su to likovi i koncepti pokupljeni iz Kirbyjevog manje poznatog serijala Eternals. Kirby je Eternalse zamislio kao tajnu povijest nastanka Marvelovog superherojskog univerzuma. Pisao ih je i crtao pri povratku u Marvel, sredinom 70-tih, nakon što su mu zbog navodne loše prodaje pogašeni svi serijali u DC-ju pa se, pretpostavljam, ne radi o najinspirativnijem stripu kralja američkog stripa. No, poznajući Kirbyjev nepokolebljivi duh možda i nije tako. Provjerio bih rado, ali ovo Marvelovo tvrdoukoričeno izdanje je bezobrazno skupo - $75 dolara!!! Doduše, sadrži svih 19 epizoda, plus godišnjak (392 kolor strane). A kažu da će se na Amazonu moći nabaviti po dvostruko jeftinijoj cijeni.

(Bob)

Post je objavljen 25.04.2006. u 16:09 sati.