[dnevniQ]
Pregled vijesti za 24.4.,qstrip.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/qstrip

Marketing

[dnevniQ]
Pregled vijesti za 24.4.

» I da, bio je SFeraKon i bio je dobar, jedan od ležernijih s tek jednim manjim skandalom (ne računam tu Gawruna :)), a ako niste nabavili najsvježija izdanja poput AD ASTRE (antologije rvackog SF-a 1976-2006.), ovogodišnje oror-zbirke ZAGROB ili knjižice BLOG.SF koju je uredila Ire, uvijek mi se možete obratiti … A kad vech govorimo o izdavaštvu, mogli bismo i o izdavačima: intervju s Markom Siegelom koji bi svim potencijalnim izdavačima možda mogao korisno doći po pitanju planiranja i inoga.

» Viđu: Patrick McDonnell, autor zgođušnog (možda i prezgođušnog) stripa Mutts, nacrtao je i slikovnicu-dvije , te o tome priča.

» Viđu: nakon one Wareove ilustracije za "Candidea", Penguin se dosjetio kako bi možda cijelu biblioteku mogao povjeriti stripocrtačima pa je sada Seth dobio raditi Dorothy Parker.

» Čekaj, što je ovo? Crtači se bave izdavanjem, slikovnicama, ilustracijom? Strip sve prožima, biva prožet i mutira? Kako li će sve to izgledati sutra? A što sa starom gardom? Pa, barem se na ovo posljednje dade odgovoriti: izumiru … Tako je otišao i Dick Rockwell, čovjek koji je crtao veći dio Stevea Canyona, ostajući u sjeni, a uz to radeći bar još tri druga posla. Počivao u miru.

(mcn)


Post je objavljen 24.04.2006. u 15:05 sati.