Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Muke po Benku


Ravnatelj policije Marjan Benko ovih dana vjerojatno i požali što je napustio unosan i relativno lak posao šefa osiguranja "Agrokora".

Ministar Ivica Kirin u startu mu je upropastio veću operaciju protiv mafije izjavom da je ubojstvo Llulzima Krasniqija rezultat djelovanja policije, odnosno presjecanja nekih narkomafijaških lanaca.

Tomislav Karamarko, budući ravnatelj SOA-e, ako ga Sanader potvrdi prije parlamentarnih izbora, i Josip Perković, njemački osumnjičenik za sudioništvo u tri udbaške likvidacije, ne vjeruju Benku da dovoljno štiti njihove špijunske interese. Karamarko mu posebice zamjera što nije njegova kuma Vladimira Fabera htio postaviti za zamjenika ravnatelja policije ili bar načelnika zagrebačke PU. Ravnatelj POA-e ovih se dana raspitivao tko je iz ravnateljstva MUP-a krtica koja dostavlja povjerljive podatke 45 lines. Posebno ga je zanimala tema Gotovinine putovnice na ime Kristijan Horvat, a kojom je u vrijeme uhićenikovog skrivanja po RH i BiH, jedan istraživački novinar putovao po Kini, Rusiji, Švicarskoj, Argentini, Francuskoj, Mauricijusu...

Tomislav Karamarko je uvjeren da sam informaciju o njegovu susretu s novinarom Robertom Valdecom u restoranu "Pri Zvoncu", a nakon Globusove priče da je POA Valdeca vodila kao francuskog špijuna, dobio iz ravnateljstva MUP-a. On se čak prijeti otkazom djelatniku ravnateljstva MUP-a na kojeg sumnja da je izvor 45 lines.

Obavezan sam javno priznati da tu osobu u životu nisam čuo ni vidio. Dobivam dosta anonimnih mailova s raznoraznim informacija, na čiju se objavu odlučujem kad dobijem potvrde iz više izvora, što živih - što papirnatih. Svaki sljedeći represivni potez budućeg šefa SOA-e prema osobi koju neargumentirano i nezakonito optužuje biti će samo potvrda moje teze da njemu treba oduzeti svaku vlast jer se ne zna kontrolirati.

Restoran na Vrbiku u kom su se prošlog proljeća susreli ravnatelj POA-e Tomislav Karamarko i novinar Robert Valdec



Post je objavljen 28.03.2006. u 19:09 sati.