Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/starwarsfan

Marketing

Revan, 2. dio!

…Do te bitke ostao je i gotovo uništeni planet Malacor 5 na kojemu je bila Tryus akademija koja je zračila moćnom tamnom stranom sile pod kojom je Revan poklekao Kao i Malak i Kreia. Tako se Revan proglasio Sith Lordom Darth Revan i njegov učenik Darth Malak. A Kreia koja je ostala na planetu te se više nije susrela s Revanom uzela si je ime Darth Tryus. Iako nije poznato zašto i Revan i Malak nisu promijenili svoje poslije pada na tamnu stranu već si samo dodali Darth.

Njih dvojica su pomoću star forgea množili svoju flotu koja je nadilazila sve granice te je lagano mogla pokositi svu republiku. Koja je sada imala jedino nadu u mladoj Jedi padawanu Bastili Shan koja je bila podrijetlom s Tatooina te je imala posebnu jedi moć battle meditation koja je davala letjelicama republike moći izbjegavanja protivnika kao da je u svakoj bio Jedi. Tokom jedne bitke ona te njezina dva prijatelja su dospjeli na Revanov brod uz nekolicinu jedi mastera te su se stvorili pred samim mračnim gospodarom. Iako je kazivano da je Revan lako mogao poubijati njih petoro od kojih su gotovo pola bili jedi masteri, njegov učenik zapuca na brod svoga učitelja baš na mjesto na kojemu je stajao Revan teško ga ranivši ali Bastila ga spasi s force link te ga veže za svoje misli zauvijek. I tko je Revan ponovo hodao svijetom iako su skoro svi oko njega znali tko je on nije jel su mu izbrisali sjećanje. Jednom zgodom morao je spasiti život i sebi i Bastili te je ona sada više gajila osjećaje za njega. Pred sith armadom su pobjegli u Ebon Hawku najbržem brodu tog vremena koji je pripadao jednom kriminalcu ali su ga oteli od njega.

Uvidjevši da nema spasa od Darth Malaka Bastila je s Revanom i cijelom posadom Ebon Hawka ponovo došla u jedi enklavu te nagovarala jedi mastere da opet počnu obučavati nekoć velikog Revana, a oni su to s velikom mukom pristali, tako je Revan ponovo izrodio iz pepela. Kako je bio u force linku s Bastilom on je mogla vidjeti svaku viziju koju je i on vidjeo iz svog starog života. Pošto je prošao uobičajeni trening Revan je morao sastaviti Lightsaber koji je sastavio u 15 min koji je postao rekord te se on vračao na ono što je nekad bio. Ako je uvidio da je republika u opasnosti krenuo je na opasno putovanje, ono koje je već jednom prošao tražio je ponovo star mape koje je gotovo sve skupio ali u jednom je prijelazu galaktike bio uhvaćen od Malakovog broda gdje mu je ovaj otkrio njegov pravi identitet, a njihov okršaj prekinula je Bastila koja se žrtvovala za Revana i tako učinila veliku pogrešku jer je Malak baš nju želio zbog njene posebne moći battle meditation, mučio ju je dok se nije predala mračnoj strani. A Revan je za to vrijeme boravio na Korribanu drevnom svijetu sitova te na njemu zaradio sith lightsaber i učinio djela zbog kojih će se pamtit. Čak vratio duha drevnog sith lorda na svijetlu stranu.

Revan je tako došao do planeta Rakitanaca koji su izumili Star Forge te je on skupio njhovu naklonost i bivao pušten u stari hram gdje su na vrhu ponovo susreo sa Bastilom te se njih dvoje sukobiše. Revan je koristio jedan lightsaber a Bastila Duble blade saber ali ga neuspje poraziti te ga pokuša pridobit na tamnu stranu ali kad joj to ne uspije pobježe s brodom na star forge. A Revan je krenio za njom. Te se posada Edon Hawka junački borila protiv vojske sitha. Revan je sam u pohodu da dođe do Malaka ubio preko 200 darth jedia. Ali došao je do Bastile te se njih dvoje još jednom sukobiše. Bastila još jednom izgubi od Revana, a on je sa svojom ljubavlju vrati na svijetlu stranu sile te joj reče da pomogne s battle meditationom floti republike koja je pristigla.

Revan je prispio pred Darth Malaka te se njih dvoje sukobiše na mostu star forgea, pošto
Malak uvidje da ne može protiv Revana. Poče skupljati moć iz Boca Tankova u kojima su bili tijela gotovo mrtvih jedia, Malak je bivao sve jači te Revan poče bacati svoj lightsaber na mrtve jedie koristeći saber throw. U jednom takvom pokušaju Malak presječe Revanov Lightsaber. Te je mislio da je vrijeme da zapečati Revanov život poče skupljat snagu iz tanka a Revan na Malakovo iznenađenje izvadi sith Lightsaber te nastavi bitku koju Malak nije mogao više dobit koliko god je Malak postajao jači od Revana crpeći silu iz mrtvi jedia, Revan je bio dva puta jaći od njega jel sila je jaka bila u Revanu, on je bio sila. Kad god bi se Malak punio Revan je upotrijebio Force Fokus te se ojačao i borio sa smiješkom na licu, nije prezao više k tamnoj strani, na kraju Malak padne a Revan ga zatraži za oprost koji mu on je dao. Star forge je bio uništen, a Revan postao najjači sada jedi svih vremena.

Godinu dana kasnije ostavio je republiku svoje prijatelje svoju ljubav. Iako je on bio vođa republike a za svog nasljednika postavio je čovjeka po imenu Carth koji ga je pratio od početka pustolovine na Ebon Hawku. Revan je otišao zaustaviti armadu koju je otkrio prije dok je kao sith lord putovao svemirom. Od tada mu se gubi svaki trag.
- Bilo bi bolje.. - Kreia se kasnije sjeća - da ju je natjerao da shvati.
No ona je bila tvrdoglava, i nije razumjela rat kao Revan. Tada je Revan nestao, ostavljajući T3-M4 i HK-47 na rubu poznatog svemira.
Kasnije je Exile je krenuo za njm no je li ga našao to se ne zna ???
thumbup



Post je objavljen 08.04.2006. u 00:10 sati.