Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nba

Marketing

NCAA Sweet Sixteen Day 2 by Yazid...

Dva produžetka u dva susreta, još jedan težak i neizvjestan susret ipak razrješen u regularnom dijelu te suprotno očekivanjima relativno izvjestan dvoboj svega prije nego favorita – rezime je to drugog dijela 3. kola NCAA March Madnessa, odigranih u petak uvečer.

Trojac iz konferencije Big East je izgubio jednog člana, dok su druga dvojica uspjela ostvariti prolaz nakon dodatka regularnom vremenu.



UConn je u susretu protiv Washingtona ostvario impresivnih ;-) 26 izgubljenih lopti, jednu manje od ukupnog broja pogođenih šuteva iz igre. Huskiesi su imali prednost najveći dio susreta, uključujući +3 nekoliko sekundi prije kraja regularnog dijela, no Connecticutov big shot guy Rashad Anderson potegao tricu sa sirenom koja je otvorila novu prigodu prvacima iz 2004.
Produžetak je donio novi festival pogrešaka na obje strane, što je lako objasniti važnošću susreta, te se može kazati kako je rezulatom 98-92 pobijedila manje loša momčad. Nakon susreta će se sigurno vući repovi oko suđenja, jer je ocjena kako je naginjalo na stranu sveučilišta sa sjeveroistoka SAD. Dvojica igrača poraženog sveučilišta su napustila igru zbog 5 prekršaja u regularnom dijelu te još trojica tijekom produžetka. Poraženi se imaju pravo ljutiti, no u statističkim ljetopisima će ostati podatak kako je ovo igračima trenera Calhouna ukupno šesto regionalno finale u posljednjih 12 sezona.


U analizi utakmice ključno mjesto ima trenutak iz drugog poluvremena kad su se nakon prekršaja vodećeg igrača Huskiesa Brandona Roya dohvatili on i UConnov Rudy Gay. Obojica su dobila tehničke, no gubitak je bio veći za sastav iz Pac 10 konferencije jer je predvodnik zbog problema s prekršajima morao sjesti naklupu i čuvati se za mogući neizvjestan kraj, što se i dogodilo.
Kod pobjednika je njihov najbolji igrač na ovogodišnjem turniru play Marcus Williams postigao 26p/8a/4s ali i 7 izgubljenih lopti, dok je precizni Anderson postigao 19p (5 trica). S druge strane Pac 10 igrač godine Roy je postigao 20 koševa i dodatno učvrstio dobar status pred ovogodišnji draft, dok je utakmicu živopta odigrao undersized KC Jamaal Williams s 27p/7s.



Randy Foye je još jednom pokazao zašto bi trebao biti član prve postave All American sveučilištaraca s 29 poena protiv Boston Collegea, no u posljednjem napadu je unatoč vrhunskoj predstavi bio dobro pokriven, jednako kao i kolega iz bekovske postave Allan Ray. Iz pozadine se nakon postavljanja bloka za Raya ipak prikrao Will Sheridan - igrač koji je u postavi Villanove zadužen uglavnom za skokove, blokove i prikupljanje otpadaka u napadu – te uputio šut na koš kojeg je u silaznoj putanji blokirao krilni igrač Eaglesa Sean Williams. Pogodak nije došao u pitanje i Wildcatsi iz predgrađa Philadelphije su s 60-59 otišli u regionalno finale na ogled s Floridom.
Villanova je uspjela proći dalje iako je šutirala 35% u odnosu na vrlo dobrih 47% protivničkog šuta iz igre, a 35 minuta je Boston College bio u vodstvu, i to čak +14 u prvom poluvremenu. No, košarka je sport u kojem je gotovo tek kad se oglasi sirena, i sveučilište iz konferencije Big East je mic po mic predvođeno navedenim konferencijskim igračem godine nagrizalo protivničku prednost, što nije bilo lako jer je druga udarna igla Ray odigrao ispod svoje uobičajene razine. Obrana Villanove primorala je BC na 21 izgubljenu loptu, a istovremeno je agresivnošću od prostora u reketu otjeran krilni duo Craig Smith (14p/14s/7a) – Jared Dudley (14p).
1985. je Villanova u NCAA finalu izenađujuće svladala Georgetown predvođen Patom Ewingom. Ove godine definitivno imaju veliku šansu za ostvarenje tog uspjeha.



Donedavno su bili poznati kao straw tiger ili sastav koji gubi tijesne utakmice jer nema igrača koji će uzeti loptu kao gusto, no na ovogodišnjem turniru Florida je definitivno sastav koji zna, hoće i može. Pored izvanredne predstave sve više spominjanog posta Jannicka Noaha koji je odigrao još jednu vrlo dobru partiju s 15p/10s/5 bl, igrač koji je istupio u pravom trenutku bio je bek Corey Brewer, koji je nakon Noahovog promašaja iz čiste situacije te dodavanja iz skoka od strane suigrača Ala Horforda fintirao s desne strane, ušao pokraj protivničkog igrača koji ga je prekasno uhvatio za ruku - šut upućen prema košu je bio precizan, jednako kao i slobodno bacanje nakon dosuđenog prekršaja.


Taj 3 point play Floridi je donio 55-53 protiv čvrstog i dobro izbalansiranog sastava Hoyasa. Zanimljivo da je to bio jedini Brewerov pogodak iz igre u drugom dijelu, ali u svakom slučaju zlata vrijedan. Nakon toga je Georgetownov swingman Darrel Owens promašio otvoren šut za 3, a na suprotnoj strani je sin nekadašnjeg NBA centra Tita Horforda pogodio oba slobodna bacanja nakon prekršaja učinjenog na njemu.
Pored Noaha, Al Horford je kontolirao reket na obje strane s 12p/6s a s 13p pobjedi je pridonio bek Taurean Green. Kod Hoyasa iz glavnog grada krilo Jeff Green je postigao 15 p, dok je dobra obrana Gatorsa uspjela limitirati 218 cm visokog centra Roya Hibberta na 10p/7s.



Ispred mnoštva domaćih navijača – Fairfax u Virginiji je nekih 35 km udaljen od Washingtona – George Mason je od starta krenuo u četvrtoj brzini, a na kraju je ispalo kako im je posao značajno olakšan vrlo lošim napadačkim učinkom igrača Wichita Statea koji su iz igre pogodili 20 od 64 šuta ili 31%, od toga za 3p 3-24 ili 13%. Već nakon prvog poluvremena dečki u zelenim dresovima su imali prednost 35-19, dok je u istom razdoblju sastav iz prerijske države pogodio tek 9 od upućenih 30 lopti te 1 od 11 pokušaja iza polukružne linije.


Konačnih 63-55 je sasvim pristojan poraz ukoliko se promatra cjelokupan tijek utakmice. Uspjeh Patriotsa je u prvom redu njihova vlastita zasluga, tim više što u ovoj sezoni na rang listi obrambenih momčadi u Division I zauzimaju visoko 8. mjesto – protiv njih protivnici su pogađali u prosjeku manje od 39% pokušaja.
Swigman Folarin Campbell se s postignutih 16p opet prometnuo u jednog od junaka susreta, pod koševima je ordinirao KC Will Thomas s 10p/10s dok su bekovi Tony Skinn i Lamar Butler ubilježili po 14 koševa. Za WS je jedina svijetla točkas 16p/9s bio centar Paul Miller, inače igrač godine u konferenciji Missouri Valley, koji se uspio othrvati udvajanjima i utrajanjima ali ga ostatak sastava nije pratio – u prvom redu vodeći strijelci PJ Couisnard i Sean Ogirri koji su kombinirano šutirali 3-21 i postigli 8 koševa.

U subotu se igraju prvi susreti reginalnih finala, popularno zvanih Elite Eight. U regiji Oakland Memphis dočekuje UCLA a u Atlanti će Texas će svoju prigodu za drugi Final Four u četiri sezone tražiti protiv LSUa. Dan poslije Villanova dočekuje Floridu a Uconn iznenađenje turnira George Masona.

Pozdrav,

Yazid
nba.blog.hr



Post je objavljen 25.03.2006. u 11:32 sati.