Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nba

Marketing

KASUN: IN or OUT??... NCAA Tourney Round 2 Report by Y...

Image Hosted by ImageShack.us
Čak 17 Miličićevih blokada u zadnjih 5 nastupa predstavlja nezaobilazni defensive upgrade pod Orlandovim košem...

From Laleyy (3/15): Hi. I was just wondering, because I've heard so much talk about it...does Orlando plan on signing Mario Kasun for the 2006-07 season? Or has Darko possibly taken his role? Thank you - Laleyy.

Image Hosted by ImageShack.us
Otis: Laleyy, We liked Mario when the season started and we still has interest in Mario, but to say Darko has taken his role would be incorrect. Darko filled a role which was left by Kelvin Cato. The door is still open for a role for Mario. As it stands today, we are still taking a wait and see with Mario. Thanks for your interest. Go Magic, Otis (www.nba.com/magic)


Skroz na skroz diplomatski sročeno. Preskočimo diplomacijuheadbang, naš čovjek Deit(nick) putuje on the face of the place da izvidi kakva je stvarna situacija na terenu…thumbup

High five,

Muraya
nba.blog.hr

__________________________________________________________________

Ožujak je već ušao u posljednju trećinu, Nba Blog je privremeno NCAA blog uz privolu Muraye, a March Madness je ove godine posebno Mad. Nakon drugog kola jasno je kako će NCAA imati novog pobjednika – ispala su trojica prošlogodišnjih sudionika Final Foura (četvrti se nije kvalificirao za turnir), a ni do ovog turnira druga najsnažnija konferencija Big Ten više nema predstavnika.


Stižu neki novi klinci – od 16 sastava preostalih u utrci za naslov, 4 ih je iz Big Easta, po 2 predstavnika imaju Atlantic Coast, Pac 10, Southeastern i što je možda iznenađujuće ali rezultatski svakako potvrđeno konferencija Missouri Valley, dok po jednog predstavnika imaju West Coast (prvak Gonzaga), Colonial Athletic, Big 12 i Conference USA.

GANGSTA RAP
L
et Me Ride – repao je početkom 90ih Dr Dre. Mora da je pripjev ostao u uhu undersized swigmanu Wichita Statea (7#) P.J. Couisnardu, koji je uzeo kontrolu u svoje ruke kad je pogodo konačnu tricu za potvrdu pobjede 80-73 nad drugim nositeljem u regiji Washington Tennessee Volunteersima, s tim da je u svim statističkim kategorijama bio vodeći u redovima prvaka konferencije Missouri Valley – definitivno ga je bio pun teren s 20p/9s/5a. Objektivno, Dragovoljcima iz južnjačke države je poraz bio gotovo pa suđen čim naiđe prva ozbiljnija ekipa, tim više što je Wichita State pokazala u prvom kolu dobru formu protiv Seton Halla, a definitivni dobitak je činjenica da je sada sasvim drugi igrač iskočio individualnim prosjekom i riješio utakmicu.


Nepisano pravilo March Madnessa je da su u gustim utakmicama dobri 22-godišnji igrači obično bolji od spektakularnih 19-godišnjaka. To je na svojoj koži najbolje osjetio freshman godine Tyler Hansbrough, kojeg su igrači George Masona udvajali i utrajali te je ostao na 10p/9s, a North Carolina jednostavno nije bila pripremljena na takav stil igre bez vodećeg igrača. Jamal Butler je s 18 koševa imao najviše zasluga za pobjedu Patriotsa 65-60. No, ruku na srce, da je netko treneru lanjskog prvaka Royu Wiliamsu prije sezone ponudio seriju pobjeda na kraju regularne sezone te ispadanje u drugoj rundi turnira, prihvatio bi objeručke jer je tijekom ljeta ostao bez 7 igrača. To ne umanjuje uspjeh sastava iz Colonial Athletic konferencije, koji su u prva dva kola redom porazili dvojicu polufinalista!


Prije turnira se Patrick O'Bryant spominjao kao jedan od igrača koji bi mogao iznenaditi i poboljšati svoju prepoznatljivost kod NBA scouta, te potom odigrati još jednu dobru godinu u studentskoj konkurenciji i potom na draft pa se sredinom prve runde u lipnju 2007. rukovati s Davidom Sternom. Ta je priča pretočena u stvarnost: najbolji 7 footer turnira do sada je ovaj igrač, čijih je 28p/7s uništilo rivala na drugoj strani Aarona Graya i pritajenog favorita za naslov Pittsburgh. U konačnici je bilo 72-66 za party u Peoriji a maestralnoj partiji centra s malog sveučilišta pridružio se junak prve runde Marcellus Sommerville s 18p/6s. Trener Jim Les je bio član generacije predvođene NBA bekom Herseyom Hawkinsom koja je upisala ime ovog sveučilišta na NCAA karte sredinom 80ih, i otad se dvorana u Peoriji zove The House That Hersey Built. Sada Lesovi dečki pišu povijest – prvi put je Bradley izboro treće kolo March Madnessa od 1955!

Inače je nakon odabira NCAA komisije bilo dosta komentara koju su se svodili da Missouri Valley ne zaslužuje imati 4 sudionika u turniru jer je tobože riječ o slabijoj konferenciji. Zagovornici suprotne teze su dobili dokaz da nije tako - poraze koje je sastav iz Oklahome nanio momčadima iz razvikanijih konferencija Big East te Southeastern, kao i uspjehe Bradleya te debakle sastava iz Big Tena i Big 12. Rekao bi pokojni Spajić Rođo, pušing!<

Nego, vratimo se glazbi. Na naslov Dreovog gangsta hita jednako je podsjetio play LSU Darrel Mitchell. Pri vodstvu Texas A&M 58-56 četiri sekunde prije kraja lopta je došla iza linije za 3p do njega, nakon čega je uslijedio šut i whoop! za 59-58 i pobjedu Shaqova bivšeg sveučilišta. Pored 16 p silent assassina Mitchella, kako ga naziva njegov trener John Brady, još jedan značajan nastup ubilježio je Glen Davis s 21p/8s.


KAD TE NEĆE ONDA TE IPAK HOĆE
U
CLA je protiv čvrste Alabame na kraju bila gora u gotovom svim statističkim kategorijama osim u onoj jedinoj bitnoj – u broju poena. U igri živaca i promašaja s linije slobodnih bacanja na kraju su prvaci Pac 10 konferencije slavili 62-59 protiv Crimson Tidea za što je bio potreban voljni moment čitave postave – Jordan Farmar 18p (5 trica), Aron Afflalo 13 p, Ryan Hollins 12 p.

NAUČILI SMO LEKCIJU U PRVOM KOLU
B
oston College ovaj put nije trebao dva produžetka za prolaz – s lakih 69-56 je kući ispraćena Montana. Krilni dvojac je odigrao u najboljoj maniri – Craig Smith 22p/16s te Jared Dudley 20p/7s.


Georgetown je zaslugom četvorice igrača koji su se jedini upisali u strijelce relativno lako s 70-52 riješio Ohio State daljnjih snova o NCAA naslovu. Trenutačno drugi najbolji 7 footer koji je ostao u turniru (a iskreno nema ih baš mnogo) Roy Hibbert je ubilježio 20p/12s uz dobru obrambenu predstavu nad igračem godine u Big Ten konferenciji Terrenceom Dialsom koji je na kraju ipak postigao 19p ali kad je već bilo kasno. Ostatak strijelaca Hoyasa je rasporedio poene: Jeff Green 19, Ashanti Cook 17 te Darrel Owens 14.
Florida maršira dalje prema regionalnom polufinalu. Cory Brewer 23p, Joakim Noah 17p, cijela momčad je od početka susreta odigrala koncentrirano, i sve što je iz toga moglo proizaći je pobjeda 82-60 nad inače ne baš bezazalenim Wisconsin Milwaukeejem.


NC State je u drugo kolu ušao osokoljen pobjedom protiv boljerangiranog suparnika, no sve što su dečki s istoka SAD mogli napraviti je dati ruku igračima Texasa koji su ih deklasirali 75-54. U pojam ih je ubio 178 cm visoki rezervni play AJ Abrams, koji je igrajući u stilu pušten s lanca postigao 16 poena, uz standardno dobre partije LaMarcusa Aldridgea s 10p/8s, PJ Tuckera s uobičajenim double-doubleom 17p/11s te Daniela Gibsona s 17p/7a.


SADA JE STVARNO GOTOVO
… definitivno mogu kazati dečki iz Northwestern Statea, najugodnijeg iznenađenja 1. kola. Objektivno, West Virgina je ekipa koja je susretu protiv ovog suparnika pristupila studioznije i koncentriranije od Iowe u prvom kolu. Brzinom se može parirati ekipi u kojoj je post igrač kritična točka, ali kad u ovom slučaju Kevin Pittsnogle (14p) dobije loptu na trici te ili pogodi iza 6 m ili otvori reket za brzi ulaz nekog od vanjskih igrača - recimo Mike Ganseya koji je koristio mismatch u napadu za 11p/12s - tu onda nema mnogo mogućnosti za obranu, što su osjetili i znatno snažniji sastavi od NWS koji je izgubio s podnošljivih 67-54.


I ovdje se briše prašina sa starih godišnjaka: Mountaineersi iz Morgantowna još od vremena Mr NBA Logoa i 1959. nisu dvije godine zaredom prošli dvije runde u turniru!


To da je gotovo nažalost vrijedi za centra Jamesa Augustinea s Illionoisa, čijih 19p/9s nije bilo dovoljno da se na pleća položi Washington predvođen još jednim seniorem Brandonom Royem, igračem utakmice s 21p/7s koji iz susreta u susret potvrđuje zanimanje NBA scouta. Washington je pobijedio prošlogodišnjeg finalista 67-64 a uz Augustinea sveučilišnu karijeru završava turbo-brzi Dee Brown, za kojeg se nadamo da će u košarci ostaviti značajniji trag od istoimenog igrača Celticsa. Definitivno, odlazak Derona Williamsa i Luthera Heada u NBA je bio nenadoknadiv gubitak.
Napokon je odahnuo trener Indiane Mike Davis, koji je najavio bespogovorni odlazak s mjesta trenera Indiane nakon kraja ovogodišnje sezone. Trener finalista iz 2002. dobro je složio taktiku za neutraliziranje vodećeg strijelca lige Adama Morrisona, no prostor koji je tako ostao prazan popunili su drugi igrači Gonzage i Hoosiersi su morali potpisati kapitulaciju 80-90. Bulldogsi su odigrali momčadski do kraja: Morrison 14p, brazilski centar JP Batista 20p/9s, Sean Mallon 15p/10s, Errol Knight 11p.


Konstatacija iz naslova do daljnjeg ne vrijedi za seniorski dvojac Blue Devilsa. Čim je JJ Redick pogodio tricu za prve poene Dukea, bilo je jasno da George Washington unatoč odličnoj sezoni nema što tražiti – na kraju je završilo pristojih 74-61. Na kraju su uzdanice trenera Krzyzewskog imale glavu ulogu kao što se od njih i očekivalo: Redick je postigao 20p a Shelden Williams s 17p/14s istjerao post igrače Colonialsa iz reketa.

IDEMO DALJE: NETKO LAKŠE – NETKO TEŽE
M
emphis je prošao u treće kolo prvi put nakon 1995. Bucknell realno nije imao šanse protiv izbalansirane postave Tigersa u kojoj je sedam igrača postiglo 8 ili više koševa. Na kraju je ostalo 72-56 za prvaka konferencije USA.


Allan Ray 25 koševa, igrač godine Big Easta Randy Foye 24. To je zaključak većine utakmica Villanove, koja ove godine najavljuje reprizu 1985. i osvajanja NCAA naslova. U drugom kolu nakon teške borbe su izbacili Arizonu rezultatom 82-78, koja se nije predala unatoč zaostatku od 12 poena sredinom drugog dijela ali snage za preokret na kraju nije bilo. S druge strane je ostao kvartet Wildcatsa Marcus Williams s 24p, rehabilitirani Hassan Adams 20p, Mustafa 'Not 2Pac' Shakur s 21p te kasno probuđeni srbijanski krilni centar Ivan Radenović s 18p, koji nisu mogli protiv šestog igrača domaćih – publike u Philadelphiji.


Na težak način je prolaz također izborio UConn. Tom sastavu naprosto nedostaje killer instict, i kad protivnici ukoče 195 cm visokog playa Marcusa Williamsa onda je igra sastava iz Nove Engleske pod ručnom. Srećom po sastav trenera Calhouna igrači Kentuckyja to nisu uspjeli unatoč obrani do krvi, i uz Williamsovih 20p za pobjedu 87-83 su bili ključni poeni iz slobodnih bacanja Rudyja Gaya, koji je postigao sveukupno 19p i još jednom zaintrigirao scoute sastava sa začelja NBA.


Nakon igrača i trenera Kentuckyja, kojima je ovo bio prvi susret uopće u povijesti na turniru protiv Uconna, osoba koja je najviše bila razočarana ishodom gotovo sigurno je glumica Ashley Judd, poznata kao fanatični navijač svog bivšeg sveučilišta koja je tijekom March Madnessa inventar na tribinama kad igraju Wildcatsi iz Lexingtona.

Raspored Sweet Sixteen susreta po regijama:
ATLANTA: Duke (1#) – LSU (4#), West Virginia (6#) – Texas (2#)
OAKLAND: Memphis (1#) – Bradley (13#), Gonzaga (3#) – UCLA (2#)
WASHINGTON: Uconn (1#) – Washington (5#), Wichita State (7#) – George Mason (11#)
MINNEAPOLIS: Villanova (1#) – Boston College (4#), Florida (3#) – Georgetown (7#)



Pozdrav,

Yazid
nba.blog.hr




Post je objavljen 21.03.2006. u 15:05 sati.