Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nba

Marketing

NCAA Report by Yazid: March Madness Day 1

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service
DUKE PLAY OF THE CENTURY: Bobby Hurley to Grant Hill, cca. '91...with compliments to JJ...

Ovaj sadržaj ostavljamo samo na par sati. Webcam je ZAKON, ne vidim zašto ne bi uhvatili korak sa LIDEROM domaćih online izdanja...

Multimedia rules,

Muraya
nba.blog.hr

___________________________________

Prvi dan prvog kola March Madnessa u NCAA donio je pregršt zanimljivosti. Dok su se kladioničari premišljali i snalazili gdje, koliko i kako uplatiti s velikom dvojbom je li povoljniji hendikep ili fiks, pozornost publike preko Bare se preko noći okrenula s NBA na 32 para koji izlaze na parket u prvom kolu i nastoje ostaviti srce na njemu jer se igra samo jedna utakmica i nema popravka. Promotrimo što se dogodilo i kako.

1. STATISTIČKI KURIOZITET
Dvanaesti nositelj relativno često izbacuje petog u svom dijelu NCAA ždrijeba – od 1985. se to dogodilo barem u jednom od četiri regije ždrijeba tijekom svih narednih sezona osim 1988. i 2000., što je statistički neobjašnjiv ali definitivno uvjerljiv argument.


T
radicija je tradicija, to se pokazalo i ovaj put. Texas A&M je kao 12# u regiji Atlanta dobio Syracuse 66-58, čime su se ostvarila potajna priželjkivanja die hard fanova koji cijene borbeni pristup do kosti na račun kojeg su dečki iz Lone Star države već nanosili poraze ozbiljnim sastavima, a i ovaj put je za suprotnu stranu bio koban go-to-guy Acie Law IV s 23 poena. Prije početka turnira Montana je također bila zadovoljna dvanaestim rankom u regiji Minneapolis, bez obzira što je to značilo suočavanje sa Nevadom koja ima u postavi dva igrača visoka 213 cm te Nicka Fazekasa koji je s 210 cm posebno ubojit s bilo kojeg dijal terena, a ni bek Marcellus Kemp nije lažna vrijednost. No, prvak Big Sky konferencije nadvisio je prvaka snažnije konferencije Western Athletic s 87-79, iako u sastavu nemaju igrača višeg od 205 cm, ali definitivno imaju srce te taktiku za pobjedu. Tako su pustili Kempa da postigne 34 poena te Fazekasa da ubilježi 24p/11s ali su ograničili ostatak društva na tek 21 poen sveukupno.

2. IZNENAĐENJE KOJE BAŠ I NIJE BILO OSIM NA PAPIRU
U
najavi turnira kao posebno zanimljivu utakmicu najavili smo ogled Wisconsin Milwaukeeja (11#) protiv razvikanije Oklahome (6#), što je pretočeno na teren gdje su dečki sa sjevera s 82-74 ispratili kući neuvjerljivi sastav za kojeg nastupaju dvojica izvjesnih budućih NBA igrača Terrel Everett i Taj Gray – ovaj put su dva imena u izvješćima s utakmice bili Boo Davis s 24 p te Joah Tucker s 22p u redovima pobjednika.


3. GOTOVO PA USPJELO IZNENAĐENJE
T
ennessee (2#) je kategoriziran kao objektivno najslabiji sastav od svih drugih nositelja po regijama, a kritičarima su dali za pravo kad su košem Chrisa Loftona 3 sekunde prije kraja jedva svladali svladali Winthrop (15#) 63-61 i tako među ostalim rastužili najslavniju navijačicu tog malog sveučilišta glumicu Andie McDowell.


Nadalje, također tri sekunde prije kraja je kroz obruč prošla trica Roberta Vadena za potvrdu pobjede, čime je Indiana ubilježila prolaz 87-83 protiv San Diego Statea.
Boston Collegeu (4#) su trebala dva produžetka i posebno nadahnuta partija Craiga Smitha 25p/10s kako bi sa svladali Pacific 88-85 predvođen švedskim reprezentativcem Christianom Marakerom koji je postigao 30 koševa.
George Washington Colonialsi su uspjeli nadoknaditi zaostatak od 18 poena te nakon produžetka proći u drugo kolo teško izborenom pobjedom 88-85 protiv UNC Wilmingtona, kojeg smo okrakterizirali kao ozbiljnu momčad u slabijoj konferenciji.


Gonzaga (3#) je s 79-75 ispratila Xavier (14#) nakon minusa od 9 razlike, 35 koševa Adama Morrisona bi dotuklo i snažnije sastave od Xaviera koji ove godine nije imao sreće s ozljedama ključnih igrača.
Utakmica života beka Jeana Felixa i pogođenih osam trica te sveukupno 31 poen značili su prolaz Alabame 90-85 protiv Marquettea.

4. ODRAĐEN POSAO
D
uke – Southern 70-54, Shelden Williams je zatvorio reket s 19p/18s/4bl, prevelika razlika u kvaliteti vodi k zaključku da je komentar suvišan.


Kod Illinoisa ista priča – Air Force je naprosto preslab, prespor i znatno manje precizan protivnik, te je 78-69 razultat koji kaže da su lanjski finalisti igrali taman toliko da se mogu poslije otuširati a najefikasniji pojedinac susreta je bio rezervni igrač Fighting Illinija Jamar Smith s 20 poena.
Brandon Roy je postigao 28 poena i učvrstio svoj status Top 10 picka ovogodišnjeg drafta, a njegovi Washington Huskiesi prošli u drugo kolo s 75-61 protiv Utah Statea.
U dvoboju imenjaka po nadimku Bruinsa, UCLA je demonstrirao znatnu razliku u pristupu ili 78-44 protiv Belmonta iz meke conutry glazbe Nashvillea, a freshman iz Kameruna Luc Richard Mbah a Moute (dečko je u domicilnoj državi inače nekakav princ) je ubilježio 17p/8s/6a.


Big Baby je ponovno u sedlu – Glen Davis je ostvario još jedan double/double 22p/13s a LSU je prošao IONU 80-64, o igraču utakmice govori izjava jednog od igrača protivničkog sastava I didn't know he was that big.
Trener Floride Billy Donovan je u poluvremenu susreta protiv South Alabame objasnio svojim igračima da nemaju što vraćati loptu vanjskim igračima na šut ukoliko su na postu i čuva ih desetak cm niži igrač, što je u konačnici rezultiralo promjenom pristupa i pobjedom Gatorsa 76-50.
Wichita State je s +20 deklasirala Seton Halla, još jednu momčad iz najjače konferencije Big East. Za konačnih 86-66 najviše zasluge imao je Sean Ogirri s 23 p i 6 pogođenih trica.

Nova uzbuđenja slijede već večeras. March Madness je tek krenuo a već druga riječ u izrazu počinje dolaziti do izražaja.

Pozdrav,

Yazid
nba.blog.hr



Post je objavljen 17.03.2006. u 11:43 sati.