Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ribafish

Marketing

Dnevnik 60 - Usred Pešta, Čunjaš fešta!!!

Krenuli smo u pol osam ispred Lisinskog jer je Stumbamfuhrer Von Sin tako naredio. Ukrcali smo pive i stvari i krenuli prema grani. Tamo smo imali scenu s nagluhim policajcem koji je govorio glasom jačine kašlja mamurne maćuhice. Tip me 6 puta pitao jel nosim naočale ili bar leće. Na svaki moj negativni odgovor bi se duboko zamislio i onda preformulirao pitanje. A onda me pogledao i sedmi put, pa pogledao i Mufa na suvozačkom i rekao: “A, to je on na slici!”

Malo smo odmorili na Balatonu i kad smo ga vidjeli onako plitkog (max dubina - 11 metara!) i zaleđenog, htjeli smo svijetu pokazat koliko su članovi Curling kluba Čudnovati Čunjaš (istovremeno i članovi društva prijatelja piva, nekom drugom igrom slučaja) snažni i čili mladići, te se uslikali.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Onda smo se vozali do predivne Budimpešte, uživali u ljepoti njenih žena i ružnoći muškaraca, brojali jedine aute po cestama - Suzuki Ignis (zato jer ih tamo i proizvode), nismo mogli skrenut lijevo s glavne ceste pol sata i konačno našli hotel po 19 Eura.

Za kulturno uzdizanje odabrali smo muzej na otvorenom - groblje starih komunističkih kipova, odvratnih glomaznih mutanata (koje su lokalci zamrzili nakon 30-godišnje okupacije mrskih im Rusa) i koj je bilo jednostavno idealno za čut o Slobinoj smrti. Kupili smo majice na Trabante i krenuli dalje.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Netom prije, na benzinskoj, DMJ je kupio dva autića, a najvatreniju Cheeseleadersicu - Pavinha su prevarili za 10 Eura pri preračunavanju u Forinte na blagajni. Mađari će vas unatoč gostoljubivosti vrlo često pokušat pokrast, pa se pazite. Kad ih nešto pitate nakon što ste im dali lovu, mahat će rukama, glumatat da vas ne razumiju, mljet nešto nerazumljivo na najkompliciranijem europskom jeziku uz Baskijski i Velški a svoju lovu više nećete vidjeti.

Nakon par piva ispijenih u sobi (nakon što sam prokleo i Mufa i DMJ-a koji su ubili 5-7 Gossera u Clitu dok sam vozio), zaletili smo se u restoran Paprika na domaću platu od koje je sutra pekla guza, ali je dok smo jeli i srnetina i guska bila zakon. Sjajna bakanalija (kod nas tulum počinje kad se baka nalije - DMJ) za sto kuna po lubanji uz 3-4 točena Drehera koji je definitivno mađarsko pivo broj 1 zbog dugotrajne arome. Iako je Švapsko…

Slijedi lagano švercanje najljepšom podzemnom na svijetu, šetnja ogromnim avenijama i nenalaženje nekog iole normalnog mjesta za sjest te povratak u hotel i spavanje uz razmišljanje o sutrašnjem prvenstvu uz pokoji Black Drak. Ujutro nam recepcionerka naplaćuje parkiranje 10 eura i pokušava nas oženit za novih 10, ali smo onda već bili malo popizdili, pa je sve prošlo ok. Osim što nam je bilo simpatično kad nam je na lošem engleskom objasnila “Mašin vil it jor kard!”, što se i obistinilo.

Dakle, šanse su nam bile ko Žaku da zakuca (ili pogodi školjku) ili Jurićki da bude spontana, ali adrenalin je kolao. U 10 ujutro, svi smo bili tamo. I favoriti i autsajderi, jeli predsjedničke sendviče, pili tamne Krušovice (nisu ko nekad, nema arome, ali možda zato jer su bile prehladne, skoro smrznute, serem ti na konobare), raspitivali se za pravila i nestrpljivo očekivali znak povjerenika da se uđe u dvoranu na zagrijavanje. Zagrijavanje na -1 stupanj je malo teže pojmiti, ali eto. Prvi put na pravom ledu! Ljudi! Ko da sam fukal bambijevu mamu! Kegle jure ko lude, a felšaju u nemogućim smjerovima. Zagrijavanje prohujalo, rukovanje, govor i početak ulaska u povijest. I dok su se na drugoj stazi nadigravali CK Vis i CK Zapruđe, mi smo pokušali zaskočiti Golijata imenom CK Zagreb. I vjerovali ili ne, ekipa u sastavu Puf, Sin, Riba i Stokuća, zahvaljujući ponajviše ovom zadnjem povela je s 1:0 i tako osvojila prvi poen u Hrvatskoj ikad! Onda su se veliki raspizdili i zgazili nas 11:2, a mi smo pokušavali uć u tajne felševa. I kako stara Armenska kaže: Prvi račići se na kopno bacaju, tako smo se i ovjekovječili!
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Onda smo si spili koju i razmišljali o taktici u sljedećem kolu s djevojkama za pol sata, i onda i od njih glatko zgubili s 6:2, ali taj se rezultat ionako ne pika. Pa smo si popili koju, a ja presto pit jer treba i vozit nazad. Slijedilo je treće i zadnje kolo prvog kruga natjecanja. CK Vis je u prvom kolu za dlaku izgubio od komada s jednim razlike, a u drugom ih je Zagreb dobio sa zadnjom keglom.

Dakle, bolja čunj-razlika, više iskustva, sjajne partije, sva statistika na strani naših suparnika pa nam i nije baš bilo lako. Srećom, legenda Stokuća nas sve smiruje i kaže: Ljudi, došli smo se zapit, najest i zajebavat i što god da bude, meni je ovo bio sjajan izlet. Brige otišle doma, Puf zamijenio Mufa koji je igrao protiv cura ali i povratio ozljedu koljena, ja se razigro (nakon što sam bio uvjerljivo najgori tog dana na svim terenima svijeta do Argentine i Tibeta), Sin ostao konstantan, a Stokuća činio čuda i poveo Čunjaš s 5:0. Onda smo se usrali, ali na 5:2 nas je opet posrala sreća jer je njihov najbolji igrač Albi za kolibrijevu prostatu fulao obje naše kegle, Stokuća poentirao i sve završilo 6:3.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Toliko smo bili sretni da smo trenutno zaboravili moj veličanstven pad na karlicu i još dugo slavili sve dok se nije trebalo kretat nazad. Jes da je oluja bila porušila pola stabala po Mađi, ali koga je za to bila briga. Još kad sam došao doma, a tamo najmlađi Čunjaš i najveći navijač!!!!
Free Image Hosting at www.ImageShack.us






Post je objavljen 15.03.2006. u 00:47 sati.