Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/starwarsfan

Marketing

Više o Darth Vader-ovom odjelu i masci!

Darth Vader-ovo crno ozbiljano odjelo, je zapravo odjelo koje mu čuva život, zbilja savršeno utjelovljuje misterioznog lika, i tjera na strahopoštovanje! Kritično ozlijeđen u bitci L-saberima na Mustafar-u protiv Obi-Wana, Vader je postao "više stroj nego čovjek," kojeg održavaju živim samo aparati ugrađani u njegovo odjelo! Obi-Wan-ov L-saber nanio mu je zbilja velike
ozljede, tj. osjekao mu je noge i lijevu ruku! Ali ozlijede tu nisu stale, kako je pao blizu lave, vulkan, vatra i radijacija su mu nanile gotovo smrtne ozlijede! Ali, Grupa droida su "obnovila" Vader-a u Imperijinom rehabilitaciskom centru na Coruscant-u, dodajući i ugrađujući kibernetičke komponente u njegovo tijelo i obukli ga u crni oklop! Maska, disanje i zaštrašujući i metalni glas odavao je tamni identitet otkada je pao iz svijetle strane u tamnu!

Vader je jedino smio skiniti masku u specijalnoj "hyperbaric" prostoriji, kakva je postojala u odajama Zvijezde Smrti!
Nedopuštajući nikome da mu pomaže, Vader se oslonio samo na mehaničke sprave kada bi skidao i zamjenjivao kacigu!
To dokazuje koliko je čovjek na tamnoj strani usamljen, uplašen i što je najgore, ovisan (odgovoran) o samome(samo) sebi!
Darth Vader-ovo odjelo slijedi drevnu Sith Tradiciju, kada ratnici tamne strane "ukrase" sebe sa teškim oklopom! Vader-ov oklop je izrađen od specijalne plastike koja čuva i usmjerava organe! Puno vidljiviji dijelovi oklopa su ploče od dura-metala koje pokrivaju njegova ramena, gornji dio tijela i butove na nogama! On nosi odjelo od quilted flexible blast-dampening multi-ply materijala, i ogrtač od istkanog oklopa! Njegove rukavice su napravljene od jedinstvenog mikroniziranog čelika koje mogu deflektirati sve osim L-sabera!
Na Vader-ovom pojasu su dvije sistemske funkcijske naprave! Desna je za reguliranje temperature, dok lijeva sadržava respiratorski senzor! Postoji još i naprava za govor koja je također ugrađena u njgovo odjelo!

Nadam se da sam vam donekle pojasnio to misterijezno odjelo Darth Vader-a!

Post je objavljen 07.03.2006. u 21:29 sati.