Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/budan

Marketing

ZEN I DRUGE PRICE - 195




VOJNICI COVJECANSTVA
---------------------------



Jednom je prilikom jedan odred japanske vojske obavljao vojnicku vjezbu i neki su casnici drzali neophodnim da svoj glavni stozer smjeste u Gasanovu hramu.
Gasan rece svojem kuharu:
- Casnicima sluzi istu jednostavnu hranu kakvu jedemo i mi.
Vojnici, koji bijahu naviknuti da se prema njima postupa s najvecim pocastima, osjetise se uvrijedjenima.
- Ma sto ti mislis, tko smo mi? Mi smo vojnici, spremni da zrtvovati zivote za svoju domovinu. Zasto se, dakle, prema nama ne vladas pristojno?
Gasan osorno odgovori:
- A ti, sto ti mislis tko smo MI? Mi smo vojnici covjecanstva, ciji je zavijet spas svih osjecajnih bica.



/101 zen Stories, transcriebed by Nyogen Senzaki and
Paul Reps, London and Philadelphia,1939.
Nyogen Senzaki, Paul Reps,101 ZEN PRICA,Zagreb,2000.
- Urednik Damir Mikulicic, Prevela Ita Kovac/





- 08:00 - .. A sada ti .. (27) - Sačuvaj na papiru - #
bojko Na kraju ovog simpaticnog teksta koji kruzi internet galaksijom stoji poruka: cim ga procitate, morate ga proslediti dalje, na sedam novih adresa. Ako to uradite, petog dana ce vas neko pozvati i reci vam da vas voli. I jos pise da to nije sala, da ova igra traje od 1996.god. i da prekidanjem ovog lanca mozete upasti u nevolje tokom vasih buducih ljubavnih veza. Evo jos nekih pravila: ako poruku procitate u PONEDELJAK, dobicete novac, ako je procitate u UTORAK pred vama je ljubavni uspeh, ako je procitate u SREDU ocekuje vas poslovni uspeh, ako je procitate u CETVRTAK ispunice vam se sve zelje, ako je procitate u PETAK imacete jedan "vruc" susret, ako je procitate u SUBOTU imacete vazan telefonski poziv. ---------------------------- ------------------------ i to bi bilo sve, pogledaj ako nisi prethodna dva cina ove poucne price. DOBRO JUTRO VAM ZELIM! boro. (24.02.2006. u 08:18)

anna Dobro jutro! Lijepa priča! Imam osjećaj da danas više ne postoje vojnici čovječanstva, ako i postoje skriveni su negdje u svijetu, a osjećajna bića pate i muče se!!!! Pozdrav-----pusa (24.02.2006. u 08:19)

bojko ima ih draga anna, ali na zalost njih je svega (1%) covjecanstva i to su ciste duse. ne zive svetovnim zivotom, vise su povuceni, ne isticu se, beru po knjigama, imaju uzak krug poznanika i prijatelja i krecu se unutar svojih zadanih okvira. rade po firmama i obavljaju poslove ko svi ostali, bore se za koricu kruha ko svi ostali, manje lajavi, vise povuceni. zamjetiti njihovu prisutnost mogu samo oni koji su na istoj razini s njima ili iznad njih. oni koji umiju analizirati ljude i duhovno su dobro potkovani, u razgovoru znaju s koim su u doticaju. za takvo znanje potrebno je izboriti se. konfucije je kazao: u onih koji su bez morala, znanje se ne prima.... pusa, boro (24.02.2006. u 08:35)

bojko ........ Marjana Skerbenc, Slo..... > wrote > >Pozdravljeni, > > > >slovesnki zaloznik s Koroske, Lojze Wieser, je > postavil spletno stran z > >zanimivo akcijo. Na njej lahko vsi drzavljani > Evropske unije prevzamejo > >"pokrovitaljstvo za dvojezicne krajevne napise". S > pristopom k peticiji > >tako izrazijo svojo solidarnost z zahtevami po > vidni dvojezicnosti na > >Koroske, v skladu z zaporednimi razsodbami > Ustavnega sodisca. > > > >na strani http://www.prokaernten.at/ lahko oddate > svoj podpis, in sicer v > >rubriki "Eintragen/Vnos". > > > >Upam, da boste to storili v cimvecjem stevilu!! To > sporocilo posljite > >naprej in s tem pripomorajte k cimvecji odzivnosti > te akcije (ki je, > >mimogrede, dozivela ze kar velik odmev tako v > slovenskem kot- predvsem- v > >avstrijskem tisku). Obvestite tudi cimvec vasih > prijateljev in kolegov iz > >tujine, da bo podpora cimbolj mednarodna. > > > >lp. > >Luka Lisjak G. > >.....................pozdrav marjanci, boro (24.02.2006. u 08:43)

anna Mislim da znam jednu takvu osobu......i stvarno uživam u njegu društvu.......ipak moraš imati nešto u sebi što će drugi kroz tvoje oči znati prepoznati i znati cijeniti, te će se stvoriti prijateljstvo!!! netreba biti samo povućenost, već ono nešto što zrači iz te osobe.......a to je dobrota, ljubav, nježnost, srce!!!! pozdrav -pusa (24.02.2006. u 08:46)

maslackica da, zaista, na prvi se pogled cini kao da tih vojnika vise nema... ali, moramo zaviriti malo u svoje duse i izvuci malog vojnika koji ce se boriti za sebe i kako kaze prica, sva osjetilna bica oko sebe... zar nije nesto najljepse kad vidis da je netko uz tebe sretan zbog tebe? cmokic ti bojko ;* (24.02.2006. u 08:53)

bojko svakako draga anna, sve te karakteristike ta osoba treba posjedovati, i ja nisam isao u sirinu sa obrazlaganjem. naveo sam ono, gdje se te osobe kriju i gdje ih treba nalaziti... pusa (24.02.2006. u 10:08)

bojko cmokic, tebi draga maslackica. boro (24.02.2006. u 10:09)

bojko Samo podsjetnik da ce se preko vikenda 11.03. i 12.03. u Zagrebu odrzati tecaj Integralne meditacije. prijave i informacije na 040 347 343. Takodjer, postoji mogucnost odrzavanja tecaja Rasa tehnika (preventivne mjere iz jyotisha). Detaljnije informacije o rasa tehnikama potrazite na adresi: http://www.dagroup. org/jyotish/index.php?option=c ontent&task=view&id=10&Itemid= 28 {http://www.dagroup.org/jy otish/index.php?option=content &task=view&id=10&Itemid=28} Prijave najkasnije do 06.03.2006. na tel 040 347 343. Srdacan pozdrav! ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,, pozdrav, boro (24.02.2006. u 10:27)

heej, samo da te popusam u prolazu... lijepo da su se vratile zen pričice...:) sunfire (24.02.2006. u 13:27)

bojko moj pozdrav dragoj sunfire, boro (24.02.2006. u 14:12)

bojko moj pozdrav dragoj sunfire, boro (24.02.2006. u 14:12)

Stevica Bravo majstore, nakon Bosne i Slovenije stavi i Srpski blog - BLOGOYE....ajde pozivio ti meni (24.02.2006. u 14:36)

Zagy Evo malo smijeha.....haha...Privedena cijela ekipa ‘Noćne more’ Željko Malnar i njegova snimateljska ekipa koja je pripremala novu epizodu televizijske emisije 'Noćna mora' privedeni su u četvrtak poslijepodne u I. policijsku postaju zbog skeča s lutkom premijera Ive Sanadera ispred zgrade Sabora Malnarovi glumci Jaran i Ševa pojavili su se poslijepodne ispred zgrade Sabora s kartonskom lutkom Ive Sanadera odjevenom u policijsku uniformu i intervjuirali saborske zastupnike, piše Jutarnji list. 'Bilo je zabavno jer su zastupnici u početku bili zbunjeni i nisu znali o čemu se radi. Ubrzo je stigla policija i maknula nas od zgrade Sabora, objasnivši nam da tamo ne smijemo snimati. Mi smo se uredno pomaknuli prema zgradi Vlade, ali i tamo su nas potjerali. Tada smo se odlučili spustiti u Mesničku ulicu, ali i tamo se pojavila policija, legitimirala nas i privela u postaju. Naglašavam da su policajci bili maksimalno korektni i smijali se cijelo vrijeme', objasnio je incident Željko Malnar koji je nakon razgovora u policiji pušten bez prijave, kao i ekipa 'Noćne more'. Na ideju o lutki premijera u policijskoj uniformi Malnar je došao vidjevši lutke policajaca postavljene kod pješačkih prijelaza kraj škola u gradu. Kaže da je u policijskoj postaji bilo više smijeha nego neugodnih situacija, a jedini koji se bojao bio je njegov ministar Ševa. 'S obzirom na to da je djevac, prepao se da će noć provesti u ženskom zatvoru. Ipak, smatram da je indikativno da se u ovoj zemlji ne smiju zbijati šale', rekao je Željko Malnar. (24.02.2006. u 14:39)

bojko pozdrav stevici, boro (24.02.2006. u 15:33)

bojko dragi zagy, sutra je rijecki karneval. gotovo na svakom je stipe mesic u koloni, ranijih godina bio je i tudjman. ove godine vidjet cemo tko ce od politicara biti zastupljen, moto ovogodisnjeg karnevala je: BUDI TO STO ZELIS! pozdrav tebi Zagy, boro. (24.02.2006. u 15:38)

bojko RIJECKI KARNEVAL je na liku > http://www.ri-karneval.com.hr/ (24.02.2006. u 15:42)

GAGA POZDRAV, DRAGI BORO!REDOVNO TE CITAM. (24.02.2006. u 21:14)

ladyofblackness sviđa mi se priča. opet:-) laku noć i pusaaaa (24.02.2006. u 21:30)

bojko pozdrav gagi i lady... laku noc vam zelim a dragoj ladi i pusica... vas boro (24.02.2006. u 21:36)

vedjak Srdačan pozdrav Bojku i prijateljima! (24.02.2006. u 22:29)

bojko pozdrav dragom vedjaku, boro (25.02.2006. u 07:58)

aurum Ima, naravno da ima, onih koji štite čovječanstvo, i uvijek će ih biti. Upravo nešto pišem o tome. Pozdrav svima. (25.02.2006. u 09:33)

bojko hvala ti dragi aurum sto si me posjetio. kod blogera to ide otprilike po onom, ja tebe posjetim a ti meni uzvratis posjetom. sve prema reciprocitetu i s odredjenom paznjom spram drugom osobom i njegovim blogom. ipisati njihove blogove kod sebe, ili upis tvog bloga kod blogera, uzvrati upisom njegovog kod tebe.... u pocetku da bis pridobio vecu posjetu, nasumce svaki dan posjeti barem po desetak tebi nepoznatih blogova za koje smatras da bi uzvratili posjetom. drugace ne gre, nema se vremena a sve se i ne cita, pogotovo ako su postovi predugacki ili nisu interesantni. toliko od mene. ja ne dolazim na blogove koji mene ne posjecuju. a svaki posjet znam uzvratiti. jos i to, posalji pismom i izvjesti sve teozofe meilom da vodis dopisnu teozofsku skolu preko bloga. pozdrav prijatelju, boro (25.02.2006. u 09:58)

borek Pozdrav dragom Borivoju i vjernom posjetilcu moga maloga bloga. Ja sam ti dalje u poslu do grla pa jedva stignem nesto napisati na svom ali svaki put kad ga otvorim kliknem i na link Bojko. Sad sam krenuo s tim imenima,mnogo izvora, ne stane sve(perviše za blog)pa puno s tim posla dok izvucem, spremim...itd još se i selim u BJ privremeno, pakiranje...pa u 2 ujutro vidim već bijele šišmiše tako da ne stignem se valjano javiti. a evo upravo sam primjetio na njemačkim šibicama bijelu reklamu Budni - kundenkarte-(a ja na budnom pospan vec ko torba) čini se stvarnom :-)). Još jedan veliki pozdrav Borivoju. Bonk (25.02.2006. u 20:24)

ladyofblackness mudrače naš... ugodna ti večer. pusa (25.02.2006. u 20:51)

bojko nema ugodne veceri, u rijeci nocas se luduje... LUDIRANJEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE EEEEEEEEEEEE... ispod samog prozora na rijeckom korzu, nocas sa bine treste rijecki bendovi i to cijelu nocccccccccccccccccc... nema spavanjaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaa... nista ne preostaje nego nataknut masku na glavu i ludiratiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiii se... sutra se jutro spava do karnevalaaaaaaaaaaaaaaaa... laku noc vam zelim, vas boro. (25.02.2006. u 21:06)



Post je objavljen 07.03.2006. u 16:02 sati.