Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Pravosuđe je sposobno kad treba zaštitit kamatare

Da pravosuđe ipak zna i štitit ljudska prava, bar kad je zaštita kamatara u pitanju, pokazuje i slučaj Željka Knapića iz Pribislavaca koji je strpan u zatvor na tri mjeseca jer je prije dvije godine došao u poduzeće Ivana Ž. i prijetio mu govoreći da je zlikovac i da će mu „iščupat srce“.

Pravomoćnom presudom Županijskoga suda u Varaždinu od 2. studenoga prošle godine Knapić je osuđen zbog prijetnji Varaždincu Ivanu Ž. Knapić nam je prije ulaska u zatvor rekao da zbog nepravilnosti u sudskom procesu namjerava odmah početi štrajk glađu, a u ponedjeljak će, najavljuje, potpisati izjavu kojom se odriče medicinske pomoći u slučaju da mu se zdravstveno stanje zbog štrajka glađu pogorša.

Svoju priču Knapić nam je ispričao u svom domu u Pribislavcu. - Od Ivana Ž. dobio sam kredit od milijun kuna i svaki mjesec vraćao sam 31.000 kuna kamata. On mi je obećao još milijun kuna, pa sam potpisao fiducijarno vlasništvo nad svojom zemljom na Šipanu u njegovu korist, no dobio sam samo 100 tisuća kuna. Ostatak mi nikad nije isplatio - kaže Knapić, dodajući da je Ivan Ž. potom njegovo zemljište prodao i da su tada počele svađe... www.jutarnji.hr


Post je objavljen 14.02.2006. u 09:45 sati.