Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ribafish

Marketing

CRO trash enciklopedija svezak 4: G-H

Javilo mi se par ljudi na privatni mail. Rekoše, mi bi srali, ali anonimno. Bilo je tu i uvreda i svega, ali ja ovo i dalje gledam ko čistu zezanciju, pa ne objavljujem ružne riječi. Naročito gospodinu Amebi (ime poznato hotmailu), koji zna pretjerat, ali i ubost. Ajmo nadopunit sve ove i dodat još! Čekam!!!

Glavaš Admir - vlasnik umjetničkog imena "Ado" ima bespladan ulaz na listu imenom, kako svojim, tako i albuma - "Ja bih da mijenjam"
c'est mois, Nemetz

Grupa 777 – nešto između grupe ABBA i sedam sekretara skoja s pevaljkama koje su se furale na Ladarice. Izgledom. Neizostavni «Mirisni borić» svih Zagreb festova sedamdesetih i osamdesetih. Ljigi pop koji bi se da je potrajao do danas izvanredno sljubio s pjesmama Vritmi Spirs s tekstovima: Tko te voli više od mene, neka ovaj list okrene, ali listova nema više, ja te volim ponajviše...»
maastab8/ribafish

Garcia

Gazde – Jimmy Page ih je pozvao da mu budu predgrupa u Domu sportova. Trebali su reći ne i ne bi bili sranja i dalje bi se kurčili po selima i krčmama sa svojim blijedim kopijama Janike Balaša. A da su mene tako gađali na nekom koncertu i zviždali mi ko psu, ne bi kajdanku više u životu uzeo u ruke, a kamoli tamburice. Ali, zna se kako to kod nas ide... Tamburaši u kožnim hlačama. Ko ribe na biciklima...
Ameba

Gracia - Matia Vuica i njen muž, ljubavnik, šta ja znam, plešu i pjevaju narodne plesove u narodnoj obradi unjkavim krištavim glasićima. Ona izgleda vrlo staro (nikako mi nije bilo jasno kako Alka nema bora a ova ima, valjda dr. Glumičić zna svoj poso), on izgleda vrlo smiješno, a kako ona odijeva cijeli bend, to izgleda strašno.
keks_i_smrad
Gracia - Kao da jedna Vuica nije dosta (Alka) i njena sestrična nas zabavlja priglupim Linđom. Dokle više?
DayWalker
Gracia - tj. Matija Vuica, kraljica elegantne anoreksije srednjih godina:. Bila jednom jedna novovalna "Rolana" ali su je u 90-im brzo smijenile "Linđo", "Mehana", "Ero", "Dig-digi" i slične neprovarljive olfo-etno poskočice, a tek scenski rastur poletne dizajnerke krpica s glasom i stasom koji dostojno reprezentira novi asortiman tvornice duhana? "Stani Linđo dobro je bilo" rekli bi DubroUvčani....
c'est mois, Nemetz

Gospodari snova - u Varaždinu su me maltretirali sa nekim pjesmuljkom Silvija o Silvija tvoja je ljubav kao snježna planina.
M__B

Grašo Petar - spodoba najiritantnijeg glasa Mediterana koja se našla s drugim najiritantnijim glasom Mediterana. Dabogda otok kupili i otišli na njega...
Ameba
Grašo Petar - Oliver Dragojević wannabe (ne ide mu), Thompson wannabe (donekle uspjelo, okrenuo Danijelu Martinović)
DayWalker

Gibonni - u medijima predstavljeno jedno besprijekorno biće još bezgriješnijeg glasa i stasa, ljubimac žena (nije ni čudo, koliko im se puta ispričava u svakoj pjesmi), majki i djece, humanitarac, poeta... to se ne rade tek albumi ili pjesme, to su odmah "projekti" i kolaboracije (sa sve odreda sredovječnim ethno i inim zvijezdama za ugodno starenje) , a meni barem - podosta toga je tek bezlični AOR pop-rock, na sluzavom tragu heavy-balada. Kultni autorski stih iz prijašnje faze sa Osmim putnikom (ni blizu na tragu današnjeg njegovanja "ženske strane" svoje duše): "Budi dobra - ženit ću te, ne varaj me - prebit ću te, lutko moja, takav sam ti ja..." Cool.
c'est mois, Nemetz

Grdović Mladen – Nicholas Cage Dalmacije, čovjek razdrljene košulje, viška cipela i s dva akorda, 80 ponavljanjanja ključne riječi u pjesmi, i rima do tri slova: sve-te, zna-ja i sl. Junak Splitskih festivala gdje ni ne mora u kvalifikacije.
Ameba
Grdović Mladen - Jedno od najružnijih lica hrvatske estrade, najpoznatiji po pjesmi Dalmatinac sam, po tome kaj je skucal Ferrari u zid (ili u stup? Koga briga) i po izjave da nosi samo skupe cipele koje nakon godinu dvije nošenja rado poklanja prijateljima.
DayWalker

Geronimo - (istoimeni album iz 1998) Ne znam je li ime banda ili pseudonim autora Mirka Šenkovskog (podsjeća na Zlikovskog iz Ptice Trkačice :) ), no nazivi nekih pjesama sa albuma zapinju za oko, poput "Ravničarski rock'n'roll" :) , pa rafalno kratke "Kata" i "Jela", praćene kratkom i slatkom pjesmom "Sexy". Ravnica se i dalje rolla od impacta tog uratka....
c'est mois, Nemetz

Hard time – Najlošiji vokal i najgore što se ikad prozvalo rockom. Uvreda električnoj gitari, sramota za dugu kosu. Ribafish, i ti si sinu ime Rok dao, a ovi se predstavljaju kao rokeri? Tuga...
Ameba
Hard Time – Poruka Pišti: Kiss my ass and go to jail. Kad bude na L nesmijem zaboravit Lilihip.
Kaco Mortale

Hotline

Hržica Alen – Može li postojati išta gore? Dno dna... Na «Rijeka Music Fest-u» u jakoj konkurenciji osvaja «Grand prix» s autorskom pjesmom «Zbog tebe mene ne vole». Vjerojatno u konkurenciji pjesama s riječima do 4 slova...
Sheriff
Hržica Alan - Još jedan sa svojom stranicom. www.alan-hrzica.com.hr . Prije nego navratite na njegov web, pitanje. Navedite jednu njegovu pjesmu.
DayWalker

Hrnić Milo – Da nije imao pjevačku karijeru, Milo moje Hrnić bi se slobodno mogao slikat kao tipični primjerak galeba koji živi od okretanja bavarskih utovljenih umirovljenica i do kraja života živjeti od tantijema. Na žalost, ipak je pjevao. Vrištao, pače, s obaveznom desnom šakom u zraku za uvjerljivost koreografije. Spot: šum mora, stijena, stoji on, brčić leprša na maestralu, širi ruke... Šesta kopija Miše Kovača i najdeblji zlatni lanac estrade do pojave repera.
Ponoćna strina/ribafish
Hrnić Milo - Još jedan brkati pjevač koji je obilježio Splitski festival 1982, sa pjesmom „Vrati se“. Također jedna od njegovih poznatijih uspješnica je „Golubice bijela“. Prototip dalmatinskog zavodnika, uvijek razdrljene košulje i „on na stijeni, raširenih ruku, a ispod more“ spotova. Njegov najpoznatiji hit koji se i danas pjeva po svadbama je svakako „Moja Ane broji dane“.
DayWalker

Huljić Tonči – ljepši brat Slavena Bilića, zadužio je Hrvate s nekih par tisuća takozvanih napjeva, koji spadaju u smeće smeća. Jednu do dvije pokradene pjesme s početka karijere reciklira, vrti, preokreće samo mrvu neuspješnije od istočnog mu Brege, koji je za njega Dylan. Da nije njega ne bi bilo ni narodnog radija, a samim tim bi i opao broj samoubojstava u Hrvatskoj po riječima starog rokera D. B.
Ameba
Huljić Tonči i Vjekoslava - lopanderi cro trash scene koji zgrću masnu lovu na glupe pjesme tipa "Da me oće stipe moje oći lipe cili mi je smišan nakratko ošišan" ili "moji prsti pete, lete lete lete sve dok ne polete pa se tebe sjete da te podsjete. Doduše oni nisu izvođači ali zahvaljujući Minei ova prva pjesma je zaživjela.
tamara =)

Hrvatski BAND AID - S najboljom pjesmom svih vremena: taj je spot ujedno i epitaf hrvatskoj sceni 90ih godina. Možemo vidjeti tek propupalo Severinu, Sanju Doležal, Tajči, Škendera, Jasmina Stavrosa, Dedića, Olivera... Baš sve... Eh to su bili dani
keks_i_smrad

Houdek Jacques – Prototip bezalkoholnog Superhika Cro Trash scene, Cartman bez ijedne poznate pjesme s navodno dobrim glasom. Njegova ljepota srećom dolazi do izražaja kad pjeva duete s Ivanom Kindl.
Ameba
Houdek Jacques - da zena mu budes,zar nije te stid sigurno imas ocajan vid biti sa njim,zar nije ti zlo kako si mogla ozeniti to:)))
sumohrvat
Houdek Jacques - spomenko!


Post je objavljen 31.01.2006. u 21:07 sati.