Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Kad si po volji diktatora, sve ti je oprošteno

Tihomir Ladišić definitivno je ostao bez emisije „Otvoreno“. Bojeći se za svoje fotelje, ljudi koji su odlučivali o Ladišiću pokleknuli su pred pritiscima Andrije Hebranga i odlučili igrati kako veliki brat kaže.

Zanimljivo kako je Ladišič izgubio emisiju samo zato što je iznosio istinu, koja nije bila ugodna, ali je istina. Istina je da su hrvatske snage u jednom trenutku granatirale Sarajevo, no duh prošlosti u liku Andrije Hebranga iznošenje te istine nazvao je napadom na Hrvatsku. Formalno, Ladišić je izgubio emisiju zbog neprofesionalnog pristupa.

Da stvar bude još besmislenija, vrhunac novinarskog neprofesionalizma mogli smo vidjeti u „Otvorenom“ kojeg je vodila Hloverka Novak Srzić, a koje je bilo posvećeno novom pravilniku o zbrinjavanju ambalaže. U toj emisiji Hloverka se otvoreno svrstala na jednu stranu, ne dopuštajući drugoj strani da dođe do riječi. Upadala je u riječ i iznosila ocjene.

Po meni je ta emisija bila vrhunac neprofesionalnog pristupa. Hloverka se čak i javno ispričala i sama rekla da nije profesionalno postupila, no nitko se na HRT-u nije usudio dirnut u Hloverku. Razlog je vrlo jednostavan. Hloverka je bila Tuđmanova miljenica, a zna se da je Andrija Hebrang dosljedni sljedbenik Tuđmanove ideologije.

Post je objavljen 21.01.2006. u 12:47 sati.