Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Kulminacija orkestriranog napada na jednog novinara

Po uzoru na naš cijenjeni sabor (kad nešto ne želiš riješit, osnuj povjerenstvo), na HRT-u su osnovali povjerenstvo koje će raspravljat o spornoj „Latinici“ Denisa Latina.

U tom povjerenstvu sjedit će tri osobe iz informativno-političkog programa te tri osobe koje nemaju veze s političkim novinarstvom. Već sam sastav povjerenstva govori da tu ne može biti objektivnog stručnog mišljenja jer ne može primjerice sportski novinar raspravljati o političkoj emisiji.

Radi se u biti o tome da nitko na HRT-u od odgovornih nema muda kaznit Denisa Latina jer nema na osnovu čega, pa se po principu „muko moja prijeđi na drugoga“ osniva nekakvo povjerenstvo koje bi kao trebalo odlučit o profesionalnosti sporne „Latinice“. Koja je svrha glavnog urednika ako on sam nije u stanju prosudit je li Denis Latin loše odradio posao ili nije?

Sve je to jedna velika farsa politički dirigirana iz vrha HDZ-a, čime se ozbiljno narušava samostalnost javne televizije. Posljedice takvog terora Hrvatska će osjećat još dugo vremena bivajući ponovo izložena međunarodnim pritiscima koji će se kao i obično slamati na leđima građana. Političari će se već pobrinut za sebe.

Post je objavljen 30.12.2005. u 13:52 sati.