Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

ARBEIT MACHT FREI!

Zamislite vi ovog apsurda…

Iako je austrijska vlada sama izjavila da Hrvatska ništa ne duguju Austriji jer je sve riješeno 1980. godine ugovorom između SFRJ i Austrije, HDZ-ova vlada izračunala je da bi za povrat imovine foksdojčerima država trebala izdvojit oko 750.000.000 Kuna.

Iako ova država već desetak godina ne isplaćuje dug umirovljenicima i isplatit će ga tek za desetak godina, iako smo prezaduženi, iako država plaća račune sa 300 dana odgode, iako je svaki građanin prezadužen, Ivo Sanader čvrsto je odlučio poklonit austrijancima 750.000.000 Kuna.

Da stvar bude apsurdna na kvadrat, vlada je izračunala da tih 750.000.000 Kuna neće biti veliko opterećenje i da novaca ima između ostalog i od prodaje društvenih stanova. HDZ očito namjerava nenamjenski trošit sredstva prikupljena prodajom tih stanova, jer ta sredstva su namijenjena za stanogradnju i zbrinjavanje onih koji diskriminirajućim zakonom o otkupu društvenih stanova nisu mogli kupit stan. Iz tih fondova trebalo bi se riješiti i pitanje 7000 hrvatskih obitelji koje su ostale uskraćene za pravo u otkupu društvenih stanova.

Ova zemlja najmanje brine za svoje poštene građane, koji su desetljećima živjeli po zakonima, jer svi drugi imaju prednost. Najbolje da nas ubiju kao što su to nacisti radili u Auschwitzu i riješili smo problem. Kako državi ne bi naše smaknuće predstavljalo trošak, predlažem i da prije samog smaknuća odradimo volonterskim radom troškove egzekucije i pokapanja, pod geslom „Arbeit macht frei“.

Post je objavljen 02.12.2005. u 08:00 sati.