Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/aljosa

Marketing

MUP: Nama je lijepa!

Evo kako je to opisano na Iskonu:
"Dogodilo se i ono što tvorcima reklame možda i nije bilo na pameti: policijski broj 92 u srijedu je nazvalo 20 građana zabrinutih jer se po Zagrebu lijepe plakati nemoralnog sadržaja.
Prašinu su podigli veliki plakati s ilustracijama golog muškarca i žene u spolnom činu, pri čemu je kombinacijom različitih kompjutorskih tehnika dobivena simulacija rendgenskih snimaka s jasno prikazanim spolnim organima i penetracijom, izvijestili su jučer kao zanimljivost na redovitoj konferenciji za novinare PU zagrebačke.
"Riječ o reklami za prvi broj hrvatskog izdanja poznatog svjetskog mjesečnika za popularnu znanost i putovanja Geo, koji na kioske stiže 27. listopada", objašnjavaju Vanja Ratković i Tobias Seikel, glavna urednica i jedan od direktora časopisa Geo, za Večernji list. Izbor reklamne ilustracije, koju neki smatraju uznemirujućom, objašnjavaju riječima:
"Geo želi pokazati svijet onakvim kakav jest. Želimo pokazati ljudima i skrivene dijelove, one koji leže ispod površine. Pa čak i kad to znači da će tu temu ili ilustraciju neki ljudi smatrati provokativnima."
Na pitanje je li policija što poduzela u vezi s pozivima uznemirenih građana, Davor Tor, policijski službenik iz Odjela za odnose s javnošću, rekao je: "Nismo poduzeli ništa. Prema mom mišljenju, ta je fotografija lijepa."

a ja bih se složio s pandurima.



Post je objavljen 21.10.2005. u 18:00 sati.